Oprostiti ili nastaviti život uz gorčinu

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije lako preći preko nekih stvari, ali je svakako korak ka fizičkom, emocionalnom i duhovnom blagostanju, miru i napretku
Svi smo se u nekom trenutku osećali manje ili više ozlojeđeno zbog odluka i dela dragih osoba, neispunjenih očekivanja ili obećanja, uvrede ili izdaje.
Oprostiti ili ne ?
Zavisi od stvari do stvari. Neke teže stvari koje imaju ozbiljnije posledice ne bi trebalo opraštati po meni - jer ono koja je poenta praštanja nečega nekome?
I kako posle toga?
Lično gledan na takve situacije kao lekcije, i neka osnova je prepoznati i ne dozvoljavati isto da se desi. Posle se mora svakako, ostajanje i izjedanje iznutra nije neka zdrava opcija.

kad su društveni odnosi u pitanju ako vas neka osoba poviše ponizi,uvredi i sl a tipa znate se mnoogo godina unazad nema opraštanje jel ako oprostite prvo što to više neće biti isti odnos drugo ako je jednom to uradila uradiće opet - činom neopraštanja ako ta osoba ima imalo mozga naredni put razmisliće dva puta pre nego što neki takav postupak uradi nekoj drugoj osobi - znači samo distanca i to je to

Da se to ne bi dešavalo, ja oprostim. I prekidam kontakt, jer to više nije prijateljstvo...kada je jednom narušeno poverenje, teško se vraća ili se ne vraća.
Ja to prelazenje preko izdaje ne nazivam oprostajem jer prosto nije,nema sta foliranje i laz da oprastam i s takvima je prica zavrsena ,jer nismo deca da to nema neku mnogo ozbiljniju podlogu,nikad ne bih bio glumac ili voditelj jer za to treba foliranje,previse sam realan ,prizeman i svestan svega,pa tako vecina koja mi se zameri ne moze da me pogleda u oci
Bolje da se razidjemo samo na tome jer ce nastaviti po starom i sigurno izvuci najgore iz mene

Poslednja izmena:
Oprostila sam jednoj osobi, jer znam da sve šta je uradila nije uradila samostalno, već u duetu sa jednom lošom osobom. Pre možda 6 meseci smo se slučajno našle u jednom društvu i tada smo progovorile..nismo godinama razgovarale.

Morala sam " službeno" da razgovaram sa njom neko vreme. I desilo se nešto šta me je zapanjilo.

Ta loša, loša osoba je preko nje htela da mi ( ponovo, kao nekada ) napravi veliki problem. I ne samo meni već i mom prijatelju. Na vreme sam sve ukapirala i sprečila problem i skandal.

Kada nam neko napravi ogroman problem to ne može da se zaboravi. Nikada.

1737014262558.png

Zbog jedne reci ljubomore ostaju ljudi bez posla i to sam osetio kad krene lancana reakcija ,kad se osete ugrozeno a preko veze imaju ledja nista ne mozes

Mogla sam da ostanem bez posla zahvaljujući osobama o kojima sam već pisala.

Kome oprostiti? Zašto? Da li smo i mi imali nekog udjela, npr možsa smo nešto pogrešno shvatili? I konačno, što konkretno znači oprastanje, tj kako se ponijeti prema osobi kojoj smo nešto oprostili?

Bold: Odlično pitanje. Mogu da odgovorim iz ličnog iskustva.

Nisam ništa pogrešno shvatila. Nisam ni razmišljala da će ta loša osoba biti loša i prema meni. Znam da je, uz pomoć moje drugarice, želeo da pomogne nekoj drugoj ženi.

Ništa od toga ne bi bilo, da nije bilo ljubomorne..bespotrebne ljubomore te druge žene.

Ovo je ružno ali i dobro iskustvo. Izvukla sam dobru pouku.

Nije lako preći preko nekih stvari, ali je svakako korak ka fizičkom, emocionalnom i duhovnom blagostanju, miru i napretku
Svi smo se u nekom trenutku osećali manje ili više ozlojeđeno zbog odluka i dela dragih osoba, neispunjenih očekivanja ili obećanja, uvrede ili izdaje.
Oprostiti ili ne ?
I kako posle toga?

Ја бих радо али нисам способан за тако нешто.

Back