Oprostiti ili nastaviti život uz gorčinu

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
369.010
Nije lako preći preko nekih stvari, ali je svakako korak ka fizičkom, emocionalnom i duhovnom blagostanju, miru i napretku
Svi smo se u nekom trenutku osećali manje ili više ozlojeđeno zbog odluka i dela dragih osoba, neispunjenih očekivanja ili obećanja, uvrede ili izdaje.
Oprostiti ili ne ?
I kako posle toga?

Nije lako preći preko nekih stvari, ali je svakako korak ka fizičkom, emocionalnom i duhovnom blagostanju, miru i napretku
Svi smo se u nekom trenutku osećali manje ili više ozlojeđeno zbog odluka i dela dragih osoba, neispunjenih očekivanja ili obećanja, uvrede ili izdaje.
Oprostiti ili ne ?
I kako posle toga?
Oprostiti je relativno lako; problem je ,da je tesko zaboraviti, tako pre, ili kasnije , opet ce izbiti na povrsinu.Preci preko necega, znaci potiskivati to nesto, i to ne vodi nicemu.Vecno glumatanje da je sve u redu....

Oprostiti ili ne ?
I kako posle toga?
Prođe posle nekog vremena, nekad je potrebna i pomoć sa strane da prođe. Ne znam da li je to taj famozni oproštaj, ali svakako prestane toliko da opterećuje. Super je kad to pustiš.

Oprostiti ili ne ?
I kako posle toga?
Zavisi sta….
Ako je ona menee prevarila,od optostaha nema nista

Oprostiti ili ne ?
I kako posle toga?
Ne praštam ništa više. Dosta je bilo. Svaki put kad sam oprostila duplo mi se vratilo na gore. Kraj, nema više.

"Oprostiti ili nastaviti zivot uz gorcinu"
Interesantno pitanje.zasto uz gorcinu?osvetu ili se jesti sto se to desilo?
Mogu da pogresim ,100 puta sam gresio ali nikada ne ponavljam gresku.ukoliko je u pitanju neka trivijalna stvar jednostavno se bukvalno osmehnem i mahnem rukom.pustim to jer sam naucio nesto novo i gledam samo da ne ponovim gresku i dozvolim da opet dodjem u istu situaciju.ne razmisljam o tome sa gorcinom ne zelim da mi gluposti okupiraju zivot.ukoliko je u pitanju nesto krupno to je druga stvar.ne zaboravljam,planiram i cekam pravi trenutak da vratim.naravno pricam o poslu ukoliko su pitanju veze i te stvari to je nesto drugo.tu su mi ukljucene previse emocije ali trudim se da mi prenoci da mogu normalno da rezonujem ali uglavnom u glavi sam sebi kazem da nisam ni ja bezgresan i da to jednostavno nije to bilo to.tako da to uvek i oprostim cak i kada ja nisam kriv.
Previse gluposti sam napravio u zivotu tako da malo i to gledam.sto neko ne bi i prema meni napravio glupost.

Oprostiti ili ne ?
I kako posle toga?
Suvise uopsteno. Nije isto ako ti muz npr nije ispunio obecanje da cete ici na Majorku na letovanje ili ako te je prevario sa komsinkom preko puta.

Back