Oprema za wireless

G

gogo

Gost
Planiram se prikljuciti na wireless.Opticka vidljivost mi je odlicna, ali daljina je oko 3 km-(vazdusna).Pitanje je da li mi je potreban access point ili moze i samo sa PCI karticom i antenom i sta bi mi preporucili? Hvala>

Moze samo sa karticom nemas potrebe za AP,mozda ne bi bilo lose da nabavis neku usmerenu antenu posto je ipak to 3 km,ali i sa obicnom antenom i nekim malo kvalitetnijim kablom ali gledaj da ne bude duzi od 10m,trebalo bi da uhvatis bar 30 do 40% signala sto je ako planiras G standard sasvim zadovoljavajuce.
Raspitaj se samo koji je taj AP da uzmes i ti takvu karticu jer ces sigurno imati bolje performance.

milancho:
Moze samo sa karticom nemas potrebe za AP,mozda ne bi bilo lose da nabavis neku usmerenu antenu posto je ipak to 3 km,ali i sa obicnom antenom i nekim malo kvalitetnijim kablom ali gledaj da ne bude duzi od 10m,trebalo bi da uhvatis bar 30 do 40% signala sto je ako planiras G standard sasvim zadovoljavajuce.
Raspitaj se samo koji je taj AP da uzmes i ti takvu karticu jer ces sigurno imati bolje performance.
to ti je to:-)veruj mi neces se pokajati.

Uzeo sam na probu AP Ovislink WL-1120 sa usmerenom antenom, cekam da me prikljuce pa da vidim rezultat...kako drugacije da ga probam, inace pronalazi aktivne mreze u gradu u opciji Wireless--site survey.

Back