Oprema. Korisna i ne tako korisna.

Aleksej_BASO:
Aha! :wink: :lol:

Jos sam ja mali....

Ipak je cena kola sa klimom veca.... Kako god okrenes.... Treba da prosvetlis i druge ljude kao mene sada i sve ce doci na svoje. :lol:

Uzivaj.
Naravno da uživam. I po ovome kako pišeš stvarno si mali! A da znaš šta sam sve vozio i šta ću tek...I pored svega daću ti dobronamerni savet, baš kao otac. Primiri se i spusti na zemlju. I pokušaj da koristiš malo pristojniju terminologiju. Veruj mi, i devojke će te više ceniti...:wink: Pojma nemaš kako ženske vole lepo vaspitane i rečite momke!

Ok, sve je to lepo za klimu, nego ajd' sad kako ovo. Ja recimo znam da ova moja kucna kilma trosi oko 1kW, sto je negde oko 1,4 KS, tako beshe? E sad u cemu je stos da te klime u kolima zahtevaju vise od 1kW, da bi klimatizovale znatno manji prostor?

I jedna mala ispravka HEMI, nisu negativni joni ti koji lose uticu na coveka nego pozvitivni ;) Dobro mogu i negativni, ali u jako velikoj koncentraciji. Na danasnjim kucnim klimama, malo boljim, postoji ugradjen jonizator, bash zarad stvaranja dobrog raspolozenja i zdravije sredine. Ne znam jel tako nesto ima i na automobilima?

Kad_LupimLupim:
Ok, sve je to lepo za klimu, nego ajd' sad kako ovo. Ja recimo znam da ova moja kucna kilma trosi oko 1kW, sto je negde oko 1,4 KS, tako beshe? E sad u cemu je stos da te klime u kolima zahtevaju vise od 1kW, da bi klimatizovale znatno manji prostor?

I jedna mala ispravka HEMI, nisu negativni joni ti koji lose uticu na coveka nego pozvitivni ;) Dobro mogu i negativni, ali u jako velikoj koncentraciji. Na danasnjim kucnim klimama, malo boljim, postoji ugradjen jonizator, bash zarad stvaranja dobrog raspolozenja i zdravije sredine. Ne znam jel tako nesto ima i na automobilima?
Budi siguran da i ta tvoja kućna klima troši više od tog deklarisanog 1 kW. A automobilska sasvim razumllivo troši daleko više zato što je ne gura kućna struja nego jadna remenica motora!

Espanol:
Budi siguran da i ta tvoja kućna klima troši više od tog deklarisanog 1 kW. A automobilska sasvim razumllivo troši daleko više zato što je ne gura kućna struja nego jadna remenica motora!
klima na kolima ne moze da se uporedi sa kucnom kao sto si rekao iz prostog razloga za kucne se koriste rotacioni kompresori na 220v dok za auto klime koriste kompresori od 4 do 8 klipova bez klasicne radilice koji su ekonomicniji po radu od onih starih puzastih..... koji su se pre koristili za a/c klime pa ipak se i njihov rad oseca kad upalis klimu pri nekoj vecoj brzini

yugo 45:
klima na kolima ne moze da se uporedi sa kucnom kao sto si rekao iz prostog razloga za kucne se koriste rotacioni kompresori na 220v dok za auto klime koriste kompresori od 4 do 8 klipova bez klasicne radilice koji su ekonomicniji po radu od onih starih puzastih..... koji su se pre koristili za a/c klime pa ipak se i njihov rad oseca kad upalis klimu pri nekoj vecoj brzini
E pa tako! To mi reci, sad stvar ima smisla, tnx na objasnjenju! :)

Espanol:
Naravno da uživam. I po ovome kako pišeš stvarno si mali! A da znaš šta sam sve vozio i šta ću tek...I pored svega daću ti dobronamerni savet, baš kao otac. Primiri se i spusti na zemlju. I pokušaj da koristiš malo pristojniju terminologiju. Veruj mi, i devojke će te više ceniti...:wink: Pojma nemaš kako ženske vole lepo vaspitane i rečite momke!
Po ovome se moze zakljuciti da i ti volis lepo vaspitane momke!

Espanol:
Strašno me mrzi zato što bi spisak oduzeo par strana...Rekoh ti već kad porasteš shvatićeš koješta. Prizemi se lepo i uči!

jako mi je zao sto nemas vremena/mogucnosti da mi napises, espanjol.
iako su me motori i automobili oduvek zanimali, nekako me je najvise obradovala voznja kartinga :), to je za mene bilo otkrovenje :).

smem li da pitam jesi li to nekad probao?

sve najbolje :).

Espanoll:
Nema toga sta ja nisam probao, od kartinga do formule1....
Tako isto mozes i ti, otkricu ti tajnu kako...
Legnes, opustis se i zamislis sta zelis da vozis, zazmuris i krenes polako, prva...druga...
Kad se navozas, ponovis postupak sa drugim vozilom i to je to, posle mozes, kao i ja, da pricas drugima kako je bilo!
Ukoliko imas dovoljno maste i vremena, mozes i 20-tak vozila na dan da provozas! Zadovoljan...?

jesam :).
srecom, sa svojih 1.60 se vrlo lako ubacim u karting... vidim da malko veci imaju nevolja :).

fala :)

Mozda ce neko naci zamerku,ali meni je sve u principu potrebno od opreme.
Najbitnija stvar od svih je da automobil ima integrisani Navigacioni sistem bluthoot hends free paket.Parking sensor,jer kod automobila kao sto je bila lanchia Thersis tesko je odrediti dokle dopire nos ili zadnji deo vozila na parkingu.A i zivim inace tamo gde se covek raduje svakom milimetru slobodnog prostora na parkingu.Cd,el podizaci i vise slojna klima su vec nesto sto je deo standarda.Inace mnogi vole kozu ja sam ljubitelj samo ako je u vidu alkantara to jest prevrnuta koza.Inace ona klasicna mi je suvise glatka i zimi hladna.Po meni automatik menjac je idealno pomagalo u voznji i sam sam mnogo puta iskusio njegove dobre osobine,ali ipak je nesto sto nikada u svom automobilu nebih zeleo da posedujem.(oduzima mi moju slobodu i stil voznje koji ja volim)TEMPOMAT glupost koju ni u ludilu nezelim da koristim sluzi samo za zatupljivanje reakcije a obicno se koristi pri visokim brzinama.A ako sam toliko umoran da sam nemogu kontrolisati gas onda cu radije na prvom parkingu malo odspavati)Bord kompljuter i njegova funkcija je jako bina stavka u jednom automobilu i deo koji je takodje standard i u najnizim klasama.Inace siber(otvor na krovu je takodje nesto sto rado imam na svom automobilu)ALARM vrlo bitan dodatak ako ste u Srbiji ali ni ovde polako nije bolje. ABS i ESP kao i airbag-ovi i vazdusne zavese su nesto bez cega nezelim svoj auto da zamislim.(dvaputa su mi spasli zivot).Verovatno jos toga cega se necu setiti.

Espanoll:
A kako bi bilo da ti jednom nesto pametno kazes na ovom forumu sem sto na svakoj temi vredjas i zapocinjes svadju,a? Ovo je uctiv forum za kulrurne clanove i normalan razgovor! Pocni da citas i naucis nesto novo i korisno ...! To što vam se neke stvari ne svidaju je vaše slobodno mišljenje, kao što je i velike vecine koja ovde ucestvuje pre vas. Tema je ozbiljna i budalaštinama,
nepristojnostima i slicnim pojavama i dalje nece biti mesta. Ucešce je neobavezno...

Ako nisi primetio - upravo jeste ;)

A malo o opremi kod automobila? Jedna od korisnih stvari, a koju niko ne spominje su mlaznice za pranje farova. U kišnim i snežnim situacijama gde se ferovi mnogo zaprljaju, nije loša stvar. Kad se samo setim da su neki imali i male brisače - Mercedes, Volvo...

Back