Gruban
Buduća legenda
- Poruka
- 47.509
Sasvim je razumljivo što je upotrebna dozvola i drugi dokumenti koji sadrže imena i potpise okrivljenih uskraćeni javnosti jer bi dostupnost javnosti takvih ključnih dokumenata dovela do nedozvoljenog uticaja na sud a čak ni sama istraga nije još završena.Sud mora ostati van uticaja javnosti ako se želi pošteno suđenje.Не постоји. Употребна дозвола је јавни докумант, и да постоји, морала би бити објављена. Не постоје никакве тајне употребне дозволе. Као што је јавна она пријава радова министарства грађевине од 16.10.2024. коју сам окачио. Црно на бело. А не неке ”мајке ми, имам папире, опрали се у веш машини” форе
Па потписали су одговарајуће докуманте. Пројекте, уговоре, грађевинске дневнике... Нису потписали никакву употребну дозволу, јер она не постоји и нико је нигде није поменуо, па нема шта ко да алармира јавност.
Прекршај је у вези са тим да је неко отворио станицу која је по документацији надлежног органа градилиште, па су приликом пада надстрешнице погинули грађани, који се не би смели налазити на градилишту. Да је техничка комисија изашла да прими радове, можда би уочила неправилности, па би наложила њихово исправљање. Можда не би, па би она била одговорна. Овако је одговоран онај ко је отворио станицу без одговарајућих дозвола.
Ti i dalje ne kapiraš da nije svaki prekršaj građevinskih propisa u pogledu procedura bitan za posledicu o kojoj govorimo.Zakonodavac je propisao prijavu radova sa nekih sasvim drugih razloga u odnosu na razloge stabilnosti građevine.Država se pobrinula da pribavi one saglasnosti i dokumetaciju koje su bitna.