Quantcast

ОПОЗИЦИЈА ОТКРИЛА: Мило добио Вучићеву подршку да се обрачуна са Црквом у ЦГ!

Тихи

Zaslužan član
Poruka
119.114
Pa ti sve znas? :eek:

Dobro a odakle znas da su rodbina njih dvojica?:kitis:

Tamara Djukanovic je supruga sadasnja Aleksandra Vucica.

Nema Djukanovica iz Srbije svi su poreklom sa Ceva iz Crne Gore....

Đukanovic prezime potiče sa Čeva u Crnoj Gori. 1600te godine izvesni Ozro stiže na Čevo gde se i nastanjuje. Ozro dobiva tri sina, Nikola, Vukota i Đukan od kojih nastaju tri prezimena. Đukan dobiva pet sinova od kojih jedan prima islamsku veru i izbegava u Bosnu od braće koja su htela da ga ubiju. Ostatak braće se širi po Crnoj Gori, a kasnije njihovi potomci i po Srbiji.
 

Kerkyra

Buduća legenda
Poruka
40.710
Tamara Djukanovic je supruga sadasnja Aleksandra Vucica.

Nema Djukanovica iz Srbije svi su poreklom sa Ceva iz Crne Gore....

Đukanovic prezime potiče sa Čeva u Crnoj Gori. 1600te godine izvesni Ozro stiže na Čevo gde se i nastanjuje. Ozro dobiva tri sina, Nikola, Vukota i Đukan od kojih nastaju tri prezimena. Đukan dobiva pet sinova od kojih jedan prima islamsku veru i izbegava u Bosnu od braće koja su htela da ga ubiju. Ostatak braće se širi po Crnoj Gori, a kasnije njihovi potomci i po Srbiji.
Tihi...:(:zzima::zzima:

Pa ako je iz Crne Gore poreklom, ne znaci da je bratanica Djukanoviceva.

Ako si cuo od nekaog ili se prica da je rodjaka, kazi tako, "cuo sam", a ovo sto si postavio nije nikakav dokaz.:heart:
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
119.114
Vučić u raljama službi i mafije

Posle Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, koji Vučić i dalje vodi protivzakonito, Srbiji, Crnoj Gori i svetu je saopštio da je pokušaja državnog udara bilo ali da ga niko nije organizovao i niko u njemu nije učestvovao. Naročito ne oni na koje se sumnja. Dakle, Milova uzbuna nije bila lažna, mada je puč bio lažan. Za sve su krive belosvetske tajne službe, ne zna se koje jer su tajne, a ne smeju se ni pominjati jer je to tajna. On, posebno, ne sme da prozove ni jednu jer bi mogle da mu odgovore vadeći iz fijoka sve što imaju o njemu. Zato je jedini krivac jedan naš visoki policajac, koji je tajno radio za njih. Njegov identitet je takođe tajna, što je i logično, jer u pitanju je tajni agent. Suština cele priče je da se što je moguće više zaštiti Đukanovića, a što manje zameri tajnim službama i mafijašima koji vladaju i Srbijom i Crnom Gorom, tvrdi kolumnista Magazina Tabloid Mile Isakov, podpredsednik u Đinđićevoj Vladi i ambasador Srbije u Tel AvivuPiše: Mile Isakov

Velika se frka napravila u Srbiji povodom izbora u Crnoj Gori o kojima se inače nije mnogo pričalo do samog glasanja. Naime, beogradski mediji, neuobičajeno i nimalo slučajno, veoma malo su obaveštavali javnost o predizbornim previranjima kod naših najbližih suseda, pa je dotična javnost, shodno tome, bila prilično indiferentna.
Po volji gospodara Vučića, koji se odavno uhvatio u kolo Mila Đukanovića, srpski mediji su prilično orkestrirano stvarali privid da je u Crnoj Gori stanje redovno, da se ništa bitno na tim izborima ne odlučuje i ništa novo ni značajno neće dogoditi. Kad tamo međutim. Naprotiv i čak šta više. Stvar se zakuvala do te mere da je Milo morao da u sred glasanja proglasi državni udar u pokušaju, koji je navodno doputovao iz Srbije. Srbija je odjednom iznenađena i uvređena, pa počinje da osluškuje i glasove iz crnogorske opozicije, u kojoj su i svi tamošnji Srbi, a koja tvrdi da je Đukanović sve izmislio kad je video da će izgubiti izbore. Opa bato! Dotle je došlo. To mora da je ozbiljno kad se i Milo uprpio. Ali, šta hoće opozicija, šta hoće ti Srbi ako je Srbija nezainteresovana? Između ostalog, hoće i referendum o ulasku Crne Gore u NATO? Pa naravno, a kako bi drugačije? Ali Milo je rešio da ih uvede bez pitanja, da odluku o pristupanju donese na Skupštini. Zato su ovi izbori bili posebno važni i zato je narod navalio da glasa ko nikad ranije, a povećana izlaznost građana uvek daje veće šanse opoziciji.
Tada je, negde na polovini glasanja, objavljeno da je uhapšena grupa terorista ubačena iz Srbije, koja je imala plan da zauzme državne institucije i uhapsi Đukanovića. Već sam taj čin je sumnjiv jer zašto uznemiravati birače i stvarati atmosferu vanrednog stanja u sred glasanja, ako je subverzivna akcija već sprečena a teroristi onemogućeni i smešteni na sigurno. Ako se želi regularnost izbora, moglo se, moralo se sa tom vešću sačekati do osam uveče, kada se zatvore sva biračka mesta. Ona je bila važna tog popodneva samo ako se želelo uticati na tok glasanja. Posebno ako je cela priča iskontruisana ili preuveličana, na šta navodi i izjava crnogorskog ministra unutrašnjih poslova, koji je iz redova opzicije, da je i on za hapšenje saznao iz medija, da se telefonom obratio direktoru policije tražeći objašnjenje ali da mu je ovaj, a Milov, rekao da je na terenu i da nema vremena.
U Srbiji, čija je vlast očigledno planirala da okrene glavu dok Đukanović ne našteluje izbore i produži mandat, odjednom raste zanimanje za događaje u Crnoj gori, pa se Vučić neočekivano našao u situaciji da objašnjava nešto što je očekivao da se obavi bez njegovog vidljivog angažovanja. Prva izjava je stoga bila najiskrenija, pa samim tim i najtačnija. Rekao je da nema dovoljno informacija ali da mu je čudno vreme u kojem se to dogodilo i izrazio sumnju u terorističke namere uhapšenih građana Srbije . Čak je naveo i ime nekog albanskog policajca sa Kosova, koji im je to verovatno podmetnuo jer, kako reče, imamo dokaze da ih je on prijavio crnogorskoj policiji. Najavio je da će sve ispitati i sutra obavestiti javnost o svemu. U međuvremenu se oglasio Milo sa objašnjenjem koje amnestira vlast u Srbiji od odgovornosti za puč, ali koje bi moglo biti i neka vrsta upozorenja u stilu, šta se sad praviš lud? Naime, Đukanovićeva naknadna izjava da udar jeste organizovan iz Srbije ali da srpska vlast to nije znala, može se čitati i kao packa Vučiću, kojom mu se daje do znanja da ako nastavi da se pravi nevešt može lako biti proglašen za neobaveštenog vođu, koji nema pojma šta mu se radi po Srbiji, što bi za Vučića, koji se trudi da pokaže kako zna i koliko đaka ima koja škola u Beloj Palanci, bila najveća moguća uvreda.
Ova hronologija je važna jer iz tih izjava, koje su zapravo poruke, jasno se vidi povezanost njih dvojice, ali i ko je tu onaj koji diktira. Otud nije bilo nikakvo iznenađenje kad je Vučić odustao od svojih sumnji i pristao da potvrdi Milovu priču o postojanju zavere. Time je otvoreno stao na njegovu stranu u sporu sa opozicijom, koja je odlučila da ne prizna rezultate izbora jer su održani u neregularnim uslovima. Hteo je da glumi neutralnost, ali ga je Đukanović naterao ne samo da skine masku, nego da bude krunski svedok u crnogorskom sporu jer, da se ne lažemo, on je svojim pričama o tome kako su Đukanovića iz Srbije danonoćno pratile neke "osobe sa elementima inostranosti", zapravo Milu dao alibi za stvaranje panike i vanrednog stanja u vreme dok građani glasaju na takozvanim slobodnim i demokratskim izborima. Džaba su sva ona dodatna Vučićeva naklapanja o tome kako u toj zaveri nisu učestvovali ni političari iz Srbije, ni crnogorski političari, pa čak ni oni koji su uhapšeni u Crnoj Gori. Ispada da niko nije ni organizovao, ni učestvovao, a ipak se dogodilo kako Milo kaže.
Dakle, skinuo je gaće na specijalnoj i naravno dramatičnoj konferenciji za štampu sazvanoj zbog događaja u Crnoj Gori, ali da ne bi ispalo da to radi zato što je prozvan, krenuo je izokola sa nemuštom pričom o vršljanju stranih tajnih službi po Srbiji i domaćim izdajnicima koji rade za njih. Kao vrhunsko dostignuće istakao je da je u takvoj izdaji upravo uhvaćen jedan visoki rukovodilac MUP-a, protiv kojeg je navodno već započet istražni postupak. Da bi nas ubedio u ozbiljnost situacije i svoju pravovernost, a istovremeno umanjio značaj skandala u Crnoj Gori i svoju ulogu u njemu, dramatično je uputio novinarima i svima nama koji smo to gledali retoričko pitanje: Kažite mi ima li nešto gore od toga? ( misli na izdaju sopstvene zemlje)!
Kad je već pitao i mene da odgovorim čoveku. Ima gospodine Vučiću, mnogo gori od tog špijuna u policiji su špijuni u politici, posebno u vrhu vlasti, u vladi i u kabinetu premijera, a većina tvojih spoljnih savetnika, naprimer, već po prirodi posla povezani su sa raznim službama, koje su ih i poslale tebi. A kad steknu tvoje poverenje počnu da vrbuju tvoje najbliže saradnike iz kabinta, pa i vlade. Neki to prepoznaju ali misle da je u redu kad već ti sa njima radiš, a oni gluplji veruju da je i to deo tog prljavog posla, da baš tako treba. Taj koji je uhvaćen je samo najgluplji. Kamo sreće da je jedini.
I među tvojim ministrima sigurno ima nekoliko onih koji uredno razmenjuju poverljive informacije sa stranim ambasadama, neki iz priproste želje da se dopadnu i predstave važnijim nego što jesu, a neki bogami vrlo svesni onoga što čine. A šta misliš kako se pravi karijera u MMF-u ili Svetskoj banci i kako su neki od njih tako uspešni dospeli do tebe, odnosno ti do njih. Neće biti da si imao uvid u njihov rad tamo. Razmisli kako si ih odabrao i ko ti ih je preporučio. Seti se, takođe, gde su radili i ko je plaćao sve one eksperte iz nevladinih organizacija, pre nego što si ih ti angažovao u vladi i raznim vladinim kancelarijama. Za koga je i šta radio, recimo, onaj Čadež, kojeg si postavio za predsednika Privredne komore Srbije, bez ijednog dana iskustva u privredi. Da li mu je glavna preporuka bio staž u Nemačkoj ambasadi ili saradnja sa brojnim stranim fondacijama, jer ni diplomu baš nema, osim onih sa raznih kurseva. Dakle, nemoj na to da se vadiš, ni da se hvališ time kako si uhvatio jednog. Špijuna, stranih i domaćih, je uvek bilo i biće, baš kao i mafijaša. Svaka država ih ima, ali ovde oni imaju državu u šaci.
Sve u svemu, Crna Gora ponovo utiče na sudbinu Srbije, mada bi logično bilo očekivati da bude obrnuto, da demokratska Srbija uzvrati pomoć koju je devedesetih Crna Gora neskriveno pružala Srbiji u nastojanju da se oslobodi autoritarnog režima Slobodana Miloševića. Problem je u tome što su akteri na obe strane isti pa ne mogu da razluče svoje interese od interesa države.
Mada je Milo Đukanović otvoreno i bez zazora pomagao DOS kontra režima koji su činili i Vučuć, Dačić i Nikolić, to nije razlog da sad oni pomognu crnogorskoj demokratskoj opoziciji da se oslobodi njegove apsolutističke vlasti. Ne ide brate. Ista je to banda, koja više ni ne zna na kojoj je strani bila i na kojoj je sada. Đukanović je menjao strane kako vetar duva, a uvek ostao na istoj, svojoj strani. Bio je za Slobu Slobodu, pa protiv njega, da bi ga na kraju kopirao. Bio je za rat i osvajanje Dubrovnika i KIM, a onda najveći prijatelj samostalne Hrvatske i nezavisne države Kosovo. Sve pristalice nezavisne Crne Gore proglašavao je izdajnicima dok on nije postao najveći independentista.
Kao neprijatelj NATO-a, udvarao se Rusima, sad da bi mu se preporučio uvodi sankcije Rusiji. I ovi naši su principijelno i dosledno uvek na istoj strani , uvek uz apsolutističku vlast, nema tu mesta za ličnu surevnjivost prema Milu. On se promenio i došao na njihove pozicije, mada nije menjao ime i program partije.Oni su promenili i partiju i program, ali se nisu promenili.
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
119.114
I crna zemlja će proplakati kada se otkrije Vučićev kriminal, izdaja i štetni ugovori
Kalifat Sarabija u srcu Evrope

Početkom januara američki Senat odbaciće velikom većinom glasova predlog Kongresa da se predsednik Donald Tramp opozove sa ove najviše dužnosti. Ishod pokrenute inicijative bio je poznat i onima iz Demokratske stranke i lobija koje stoje uz nju. Umesto da opozovu Trampa, demokrate su, nehotice, na čistac isterale bivšeg potpredsednika Džozefa Bajdena i američkoj javnosti ukazali na mračne strane vladavine demokrata, surovost sa kojom su vladali i pljačkali svet, pa i sopstvene građane. U 2020. godini američka administracija se vraća i ostvarivanju ciljeva spoljne politike. Vučićev kartel je uzalud očekivao opoziv Trampa. Dah zapadnog vetra u ovoj godini oduvaće balkanske diktatore, ''razboleće'' i neke evropske lidere. Osim Vučića, u Srbiji su na Trampa besni i borci za ljudska prava, kojima Soroš puni džepove, a oni i dalje, iz sveg glasa, laju na svoje građane i ruže Srbiju.

Milovan Brkić


''Trampova Srpkinja donosi 10 milijardi dolara vredan plan za Balkan'', javio je Vučićev bilten ''Srpski telegraf''.
Srpkinja Jelena Makvilijams došla je u Beograd sa ciljem da pomogne realizaciju plana za Balkan teškog 10 milijardi dolara, piše "Srpski telegraf".
Makvilijams, rođena kao Jelena Obrenić, predsednica američke Savezne koorporacije za osiguranje depozita u koju Tramp ima poverenje, pripremiće tokom boravka u Srbiji teren za nove američke investicije.
"Jelena je harizmatična političarka, koja se bavi finansijama u ogromnoj administraciji SAD-a. Na sve pozicije tokom svoje zavidne karijere došla je isključivo trudom i zalaganjem, pa je Tramp to prepoznao i predložio je 2018. na ovu funkciju", rekao je izvor lista.
čemu je, ustvari, reč.
Ova naše gore list Jelena Makvilijams iz Amerike, koju su mediji predstavili kao da je došla da Amerika investira u Srbiju 10 milijardi, zapravo je došla zbog blokiranih iranskih para. Ona je došla da pita Vučića da li je normalan, šta to radi. I da te pare neće nikad biti odblokirane!
Pare su išle iz Irana, preko Nemačke, ali pošto su dolari, oni su išli preko Dojč banke, a krajnji korisnik novca je bio DP Novi Sad Gas i 10 milijardi dolara iranskog novca nalazilo se na računu DP Novi Sad Gas, blokiranih na kliringu u Njujorku u banci u Chanse Manhatan bank.
Potpisnik računa i ovlasćeno lice je Dušan Bajatović iako u vreme, kad je novac blokiran, Srbijagas nije bio vlasnik firme DP NoviSad Gas.
Jovo Vujanović je u to vreme bio direktor DP Novi Sad Gas i ovlašćeno lice firme na svim računima, osim na ovom u Komercijalnoj banci, koji je samo bio vezan za prijem 10 milijardi iranskih para. Na tom računu je samo ovlašćeno lice Dušan Bajatović. Nakon što su pare blokirane, Jovo Vujanović je podneo ostavku, a Srbijagas je ekspresno preuzeo DP Novi Sad Gas, na osnovu starih dugovanja.
Investicioni ciklus u iznosu u 10 milijardi koje spominju Siniša Mali i Vučić su, u stvari, te blokirane iranske pare, koje su bile namenjene za izgradnju infrastrukture i komunalnih objekata.
Sem problema vezanih za te blokirane pare, Srbija ima i problem što je Nemačka preko Srbije izvozila red mercuri (crvena živa - zove se crvena, a bele je boje, prave je samo Rusi, zato je zovu crvena), a koja je u Srbiju stizala iz nemačke kompanije Hager Werken, koja se bavi proizvodnjom opreme i sirovina za zubnu protetiku.
Srbija je prekršila američke sankcije prema Iranu u domenu pranja iranskih dolara i u domenu isporuke materijala za razvoj nuklearnog programa.
Osim toga, američki FBI-a je završio istragu koja dokazuje da je Nenad Kovač, vlasnik firme Roming iz Beograda, isporučio Iranu kompletan hardver i softver kineskog proizvođača Huawei, strogo zabranjene opreme.
Vučić je potpisao sa nemačkim investitorom MTU aero engines ag i prevario građane da će se u Srbiji remontovati nemački avio motori, a sakrio je činjenicu da je stvarni razlog dolaska MtU u Srbiju, remont MtU motora iranske avijacije, i koji su papirološki trebalo da završe u Srbiji, a u stvari remont bi se radio u Nemačkoj, a Srbija bi prala papire, što znači da bi Srbija bila izložena sankcijama Amerike, a Nemačka ostvarila materijalnu korist.
Svaki ugovor, koji je u svojoj ludoj glavi smislio Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej, a sproveden je u delo, uperen je protiv nacionalnih interesa Srbije.
Kada se budu otkrili svi ti prljavi i špekulativni poslovi, nova srpska vlast imaće legitimno pravo da traži da na optuženičku klupu budu izvedeni svi oni iz Brisela, Berlina, Vašingtona i Pekinga i drugih centara moći, a koji su bili pokrovitelji zločinima braće Vučić i zajedno sa njim nemilice pljačkali srpsku imovinu i trajno onesposobili Srbiju da funkcioniše kao pravna država.
Nakon pokolja koji su nad njima izvršili vojnici paše Kemala Ataturka, Jermeni su od tada imali momke koji su, rođenjem, određeni da osvete milion ubijenih sunarodnika, ubijajući po belom svetu diplomatske predstavnkike Turske, skrećući na taj način pažnju na strašan zločin koji im je učinjen. Turska je posle 100 godina od većine zemalja sveta proglašena odgovornom za genocid na Jermenima.
Hoće li se ''Mlada Srbija'' iznjedriti, nakon strašnog zločina koji je nad građanima Srbije izvršila Soroševa mafija, podržana od Angele Merkel?
I dok se čeka da se akcija Familija prenese i na ostale balkanske zemlje, Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej i otac Anđelko, iako sva trojica smrtno bolesni, kidišu da Srbiju zgaze.
Uz pomoć Džordža Soroša i njegovog sina Aleksandra, Vučić je svim srcem krenuo da stvara Veliku Albaniju. A sve pod izgovorom da stvara ''Mini Šengen''! U taj projekat je Soroš uključio i makedonskog premijera Zorana Zaeva, kako bi se projekat Velike Albanije u 2020. godini i realizovao.
Osim Soroša Edi Rami u ovom poslu pomaže i nemačka kancelarka Angela Merkel. Soroš namerava da promeni rutu i obezbedi dolazak migranata preko Albanije i njima naseli Srbiju i stvori bazu odakle će migranti osvajati i destabilizovati Evropu.
Konačan dogovor da Srbija postane Sarabija Vučić očekuje da sa Merkelovom postigne već u januaru 2020. godine. Zauzvrat, ona će mu dati novac, koji će završiti na nekom od računa u kineskim ili arapskim bankama.
Poljska je još pre dve godine zvanično odbila da primi migrante.
Vlast je pitala građane i građani su na referendumu rekli da ih ne žele, pogotovo one iz islamskih zemalja.
Država je onda zauzela stav da su oni hrišćanska zemlja i da takvi žele i da ostanu!
Edi Rama je 20. decembra, nakon sastanka sa Vučićem i Zaevim rekao da to što radi čini zbog Albanije i Kosova, a ne zbog Srbije! Ali ne postoji uvreda koju Vučić neće podneti, ako je u pitanju izdaja srpskih nacionalnih interesa.
Ovih dana se aerodrom u Kovinu i kasarna ubrzano preuređuju za prijem najmanje dve hiljade novih migranata, koji su, nakon provere, u Nemačkoj proglašeni za opasne i vraćeni su u Srbiju.
Predsednica Opštine Kovin je Sanja Petrović, zvana Sanja jebačica. Bila je ljubavnica Anđelka Vučića, dok se nije teško razbolela, a na Anđelkov mig ona je odmah izdala nalog da se kasarna preuredi, dovedu lekari, podigne ambulanta, kuhinja..
I podzemna pista će poslužiti za smeštaj migranata.
Predsednica opštine Sanja Petrović, zvanično supruga lokalnog sveštenika, već je pokrenula kampanju ''humanosti prema ljudima u nevolji''.
U pijanom stanju komesar za izbeglice Vladimir Cucić je objasnio prijateljima da ga čeka veliki biznis. U Srbiju, rekao je, treba da dođe 2020. godine nekoliko stotina hiljada migranata! Na svakom će se lepo zaraditi, mada, kaže on, braća i otac Vučić nemilice uzimaju skoro sve za sebe.
Komesar za izbeglice Cucić tvrdi da su napravljeni planovi da se u Vojvodini naseli 200.000, a u unutrašnjosti Srbije oko 400.000 migranata iz Avganistana, Iraka, Sirije... Za početak!
Uveliko se po Vojvodini i unutrašnjosti Srbije popisuju prazne kuće i imanja, koja će država konfiskovati, uz skromnu nadoknadu i dati ih migrantima u vlasništvo. Tamo gde migranti dođu, trava ne raste. Preostali stanovnici će morati da beže glavom bez obzira.
Vučić je planirao da policijske snage stavi na raspolaganje migrantima i njihovoj zaštiti prilikom iseljavanja starosedelaca iz njihovih kuća i imanja. Planira se igradnja nekoliko stotina džamija u Srbiji.
Novac za migrante, za njihovo trajno naseljavanje, daće Merkelova i Sorošev fond, a kesu će otvoriti i šeici sa bliskog istoka, kojima Vučić duguje velike pare.
Već 2020. godine Srbija će biti pregažena. Okupirana.
Okolne zemlje će morati da Srbiju hermetički izoluju. Migranti, sa srpskim pasošem, krenuće put Evrope, pa će Evropska unija, a i veći broj Srbiji naklonjenih zemalja, poput Rusije, morati da joj, takođe, uvedu vize. Srbija nema bezbednosni sistem koji može koliko-toliko kontrolisati migrante. Nema tehniku, prislušnu službu, stručnjake za arapski jezik. Za razliku od Nemačke, oni će se veoma lako organizovati u čelije Al Kaide i islamske države i delovaće sa teritorije Sarabije (Srbije).
Kada misli na biznis, komesar Cucić tu misli i na prodaju pasoša, lažnih ličnih karata, uverenja da su migranti ranije rođeni u Srbiji, na njihovo opremanje, na naoružavanje.
Ćelije Al Kaide i Islamske države će već 2020. godine u Srbiji pokušati da stvore kalifat u srcu Evrope. Srbija nije sposobna da se bori sa 600 hiljada mladih ljudi koji su, očigledno, po nečijem zadatku i nalogu, došli u Evropu, da joj zariju nož u srce.
Za pet godina u Srbiji će se izjednačiti broj građana rođenih u Srbiji i onih koji su doši kao migranti i njihova deca!
Pred očima Trampove administracije i Kremlja, Vučić, podržan od Soroša, Angele Merkel i arapskih šeika, stvara kalifat u srcu Evrope, koji Srbija neće moći da servisira.
Ovaj genocidni projekat brine i Kineze, koji će izgubiti mogućnost da preko Srbije uđu u Evropu sa svojim proizvodima. Velike probleme imaće Rumuni, Bugari, Hrvati, Mađari, jer će morati da angažuju desetine hiljada vojnika i policajaca da čuvaju svoje granice.
Kako će Srbija poslovati sa spoljnim svetom, kada joj svi budu uveli vize?
Vučići znaju da su im životi pri kraju. Oni iz dna duše mrze građane Srbije, koje nemilice pljačkaju i razaraju državu.
Partijske batinaše Vučić če nastojati da ugradi u bezbednosni sistem, tako da će oni, umesto migranata, prebijati starce i babe, da ih isteraju sa ognjišta i prebace u staračke domove, da bi na njihovom ognjištu, imanju i na njihovim pašnjacima, njivama i voćnjacima, migranti započinjali novi život, ako njih, uopšte, takav život i interesuje.
Da su hteli takav način života, ostali bi u svojim zemljama, na svojim ognjištima.
Šta će se desiti sa migrantima kada novac namenjen za njihovo izdržavanje Vučićeva mafija otme za sebe?
Sigurno je da će se novac odvajati iz budžeta, zaduživanjem, ali to jednom mora stati. Nema ko da daje novac.
Kako prilagoditi obrazovanje za toliki broj migranata, koji ne znaju jezik i srpski jezik nije blizak njihovoj jezičkoj skupini.
Šizofreni Vučić i njegov brat i otac vrište na sledbenike da ovaj projekat mora proći, da Srbija postane Sarabija. Hoće li banda zvana Vučić, dočekati živi da vide posledice svojih nedela?
Hoće li štrajkovi oboriti Vučićevu mafiju, koju zdušno podržava samo još Angela Merkel, ne i Nemci, i Aleksandar Soroš i njegov otac?
Nedavno je Novi sindikat zdravstva u Kliničkom centru Srbije organizovao štrajk. Medicinske sestre rade za 300 evra, u bolnicama nema lekova, a vlast izdvaja 500 miliona evra za fudbalske stadione! Vučićeva mafija je iz budžeta Zvezdi i Partizanu u poslednjoj tranši poklonila 38 miliona evra.
Srbi masovno beže u inostranstvo. Sve to je razlog za pobunu. Što kaže jedan moj prijatelj - Francuzi ne beže u Nemačku, gde su veće plate, nego se na ulicama tuku. A Srbi...?
Ipak, treba praviti razliku između Srba, njihovog položaja i Francuza. Srbe steže kao mengelama Merkelova, komesari iz Brisela, šeici, diplomatija Sjedinjenih Država. Prete im, podstiču Vučića na sve veće ludorije, znajući da je pri kraju života.
Pokretanje istrage protiv korupcije u Evropskoj komisiji, ogromnom trošenju novca od strane doskorašnjih evropskih komesara i njihovih komesarijata, koji se mere desetinama miliona evra godišnje, trošenje novca iz pretpristupnih fondova, a koju je započela glavni tužila Evropske Unije gospođa Laura Koveši, kao i snažna aktivnost američkih službi - DEA na presecanju puteva transporta narkotika preko Balkana za klijente u razvijenim evropskim državama, kao i sprečavanje tokova prljavog novca koji je sprovela Agencija za praćenje tokova novca u saradnji sa FBI-a, dovelo je do panike među glavarima ovog zločinačkog poduhvata.
Malo je poznato da je u Sjedinjenim Državama dobro istraženo poslovanje Soroševog Fonda za otvoreno društvo. Ovaj berzanski špekulant je novac zgrtao pljačkajući američke poreske obveznike preko USAID-a, tako što je u svim zemljama, u kojima USAD deluje, skoro 90 odsto novca dobijao Sorošev fond, a korisnici su bili obavezni da mu deo novca vraćaju, kako bi on mogao da vodi svoje prljave projekte i zamisli.
Srbija je za Soroša i njegove saborce eksperiment država.
Najuticajnije nevladine organizacije, na čijem su čelu uglavnom homoseksualci iz Vučićevog šinjela, na sva usta podržavaju njegovu diktaturu i sve odluke koje donosi u cilju rastakanja Srbije. Iz nekadašnjeg YUKOM-a u Fond za otvoreno društvo prešao je Milan Antonijević, navodni pokretač dogovora između vlasti i opozicije o izbornim uslovima.
Glavni finansijer ovog Fonda je Aleksandar Soroš. Istim novcem finansira se i CESID, na čijem je čelu Bojan Klačar, koji je zamenio Marka Blagojevića, bivšeg dečka Majkla Devenporta, prvo bitanskog ambasadora u Beogradu, potom šefa misije EU u Beogradu. Blagojević raspolaže novcem za investicije u Srbiji!
Svaku Vučićevu politiku, pa i doseljavanje skoro milion migranata u opustošenoj Srbiji, podržaće sve nevladine organizacije, a njihove stavove će prenositi na sva zvona Velika propaganda laži. Čak i da Vučić počinje svakodnevno da veša građane na Terazijama, počev od Sonje Liht do pomenutog Milana Antonijevića, oćutali bi ove zločine. Ne bih takvo Vučićevo zločinačko ponašanje doveli u sumnju.
Nakon Vučićevog pada, njegov kartel će se munjevito raspasti. Većina od njih želi da sačuva svoje bogatstvo, a distanciranje od bande Vučićevih biće im prioritetno.
Ali, opljčkani građani Srbije imaće i dalje istu propagandu. Samo ovog puta će nas u mozak ubijati svojim piskavim glasom Olja Bećković, dovodeći svoju ekipu da nam soli pamet.
Teško je srušiti tu mračnu mašineriju, osim odlučnom akcijom tužilaštva da ih privede zakonu, privremnom merom zabrani rad svim listovima i te-ve stanicama iz Velike propagande laži, da se saopšte podaci ko je ove medije finansirao, ko je njihov vlasnik. Ispostaviće se da je iza svih njih stajao klan Vučićevih, a da su finansirani uglavnom iz budžeta Srbije i pljačkom javnih preduzeća.
Ako nove vlasti samo smene glavne urednike, a ostave na poslu sve one koji su nas ubijali u pojam, Srbiji onda nema spasa.
Vučić se hvalio među članovima kabineta da će mu Soroš kupiti Nobelovu nagradu za mir, kada primi milion migranata. Put do Nobelove nagrade popločan je srpskim kostima!
1
Manijak

Uoči zaključenja ovog broja dobili smo pismo novinarki N1 u kojem nas mole da objavimo da im je težak položaj jer ih mesecima zlostavlja urednik Spoljno-političke rubrike Vladan Alimpijević, nekdašnji kamerman TV NTV Studija B, tražeći da sa njim polno opšte.
Alimpijević se predstavlja da je uticajni beogradski Jevrejin, da on odlučuje koga će zaposliti, koga otpustiti. Potpisnice tvrde da Alimpijević sa Jugoslavom Ćosićem briše pod, da se Ćosić njega plaši, jer raspolaže podacima o njegovom životu i radu. Alimpijević je i sitan doušnik BIA, te se dobro slaže sa Minjom Miletić, koja služi za razonodu visokih funkcionera ove tajne službe.
Povlaščeni migranti
U beogradskim osnovnim školama, naročito u prigradskim opštinama, upisuju se deca migranata, po desetak u svaku. Nastavnici su dobili uputstva kako da ih uključe u rad, ali da ne narušavaju njihove verske i nacionalne običaje.
U sarajevskoj opštini Hadžići traje pobuna starosedelaca protiv migranata.
Iako su iste vere, starosedioci se bune jer je izjednačen njihov s brojem izbeglica s Bliskog istoka.
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
119.114
EGOMANIJACI

Branko Dragaš

EGOMANIJACI - Zašto nema sistemskih promena u Srbiji? Zašto jednu političku oligarhiju menja druga politička oligarhija, držeći građane Srbije u ropstvu?Zašto živimo sve bednije i zašto se društvo raspalo, preteći da izgubimo državu, teritoriju i biološki da nestanemo?
Odgovor je uvek isti - zbog ludila političara na vlasti i opoziciji.Dijagnoza svih onih koji se bave politikom je ista : pohlepa, sujeta i egoizam. Srbijom vladaju i žele da vladaju egomanijaci. Sve dok je tako na našoj političkoj sceni nema izgleda da promenimo totalitarni politički sistem.


Suština temeljnih društvenih promena počiva na rušenju totalitarnog političkog sistema u kome političke oligarhije, raznih ideologija i partijskih boja,smenjujući se na vlasti, neprekidno kradu državu i građane.Koliko je ukradeno u periodu 1990-2019 godine od države i građana? Procene su od 500 do 700 milijardi dolara.
Ovu cifru od 700 milijardi dolara izneli su nedavno dvojica neoliberalnih ekonomista. Prva cifra je moja procena visine krađe, ali,eto, prihvatiću procenu neoliberalnih talibana. To znači, da je svaki građanin Srbije pokraden za 100.000 dolara.Siromašni smo, jer su nas politički ološ, tajkuni i kriminalci pokrali. Ta nemilosrdna i divljačka krađa traje, nažalost, sve do danas. Hronični bolesnik i Uzurpator je objedinio političko ludilo svih njegovih prethodnika i dobio je zadatak da uništi Srbiju i da zatre Srbe.
Živimo u dobu velikog iskušavanja. Nalazimo se kao država i nacija na istorijskoj prekretnici. Okupirani smo iznutra i dovedeni smo do rasula i anarhije, koja se može, što priželjkuju naši vekovni neprijatelji, guraju nas neprestalno ka tome, da dovede do građanskog rata. Mada nam je propast Zapadne civilizacije i geostrateško jačanje Istoka otvorilo velike perspektive za opstanak države i nacije, politički ološ na vlasti i opoziciji, zaslepljeni pohlepom, sujetom i egoizmom, boreći se za vlast, privilegije i novac, ne vide dalje od svog džepa.
Gospodo drugovi, braćo i sestre, kada će da nam bude bolje? Biće nam bolje kada prestane da se laže i krade? To je prvi korak u spasu Srbije. Mogu li političari vlasti i opozicije to da nam donesu boljitak? Ne mogu.
Nemojte da se lažemo. Egomanijaci ne mogu da izađu iz svog ludila. Pogrešna je strategija uzdati se u Kurtu i Murtu. Suština je da se razume da nama više ne trebaju ni Kurta ni Murta.
U današnjem istorijskom trenutku, kada se lome civilizacijske vrednosti, kada živimo na razdoblju prelaska iz električnog doba u doba veštačke inteligencije, kada nam je neophodna, u obolelom društvu, obnova duhovnosti i moralnih načela, očekivati od egomanijaka da se promene i da više neće da lažu i kradu je duboko pogrešno.
To se neće nikada dogoditi. Oni nama vladaju zato što je demokratski potencijal u društvu zakazao, zato što većina građana više brine za svoje banalne, svakodnevne budalaštine, nego što su zabrinuti za sudbinu zajednice.
Sve dok pojedinac stavlja svoj sopstveni interes iznad interesa zajednice, sve dok je čovek, prema antičkim izvorima, merilo svih stvari, umesto potisnutog Boga, sve dok egomanijaci sebe postavljaju kao one koji mogu da nas izbave, nudeći se da budu nove mesije, vođe i lideri, potpuno sam siguran da nam nema spasa, da će se nastaviti dalje razaranje Srbije i biološko istrebljenje Srba.
Ako hoćemo da izađemo iz sadašnje nacionalne tragedije, onda moramo prvo sebe da promenimo, moramo da potisnemo svoj egoizam, sujetu, pohlepu i narcisoidnost, svoje male, sitne i sebične interese, moramo da se prosvetlimo, opametimo, promenimo i pročistimo.
Jedini način da ozdravimo od tog političko-komercijalnog mešetarenja je da se duhovno obnovimo, opismenimo, očovečimo i da interes zajednice postavimo iznad našeg ličnog interesa. Tako su naši drevni preci opstali hiljadama godina i tako su nam ostavili nezavisnu državu, savršen jezik, pismenost i kulturu, jer su branili, stradali i ustali u odbranu viših duhovnih vrednosti.
To jedino ima smisla. Sve ostalo je prolazno i nestaje u zaboravu. Šta ovo konkretno znači? Svoje lične interese ispunjavam kroz interese zajednice. Ako je zajednici dobro, onda može i meni da bude dobro, ako se pridržavam moralne vertikale.Šta je to moralna vertikala? Materijalna dobra nam nisu cilj života, nego sredstva koja nas vode prema duhovnom ispunjenju i ostvarenju.
Da li vi verujete da ljudi, koji se danas vrzmaju, kao muve bez glave, po našoj političkoj sceni, zauzimaju javni prostor i smetaju , imaju moralnu vertikalu? Jednostavnije pitanje, da li biste nekom od njih predali ključeve svog stana ili kuće kada krenete na odmor? Svako od vas zna pravi odgovor.
Zašto im onda verujete kada im omogućavate da upravljaju našom državom? Sudbina sedam miliona ljudi nalazi se u rukama političkog ološa, probisveta, secikesa, ludaka, egomanijaka i lopova.
Ko je od njih odgovarao od 1990.godine do danas zbog pljačke od 700 milijardi dolara? Niko.
Politika je unosan biznis u kome možete da kradete državu i građane i da za svoju dokazanu krađu ne odgovarate. Tako je postavljen politički sistem. Izlazak na izbore i glasanje je samo potvrda da dajete legitimitet takvom nakardnom i zlikovačkom političkom sistemu. Zašto to radite? Priča o manjem zlu je glupost. Nema manjeg ni većeg zla. Zlo je uvek samo zlo.
Zašto bežite od odgovornosti i predaje svoju sudbinu, sudbinu svoje dece i čitave porodice u ruke sumnjivih političkih nitkova? Vi ste onda isto odgovorni za sudbinu države i nacije. Saučešće u zločinu je zločin. Zašto sami ne uzmete sudbinu svoje porodice u svoje ruke? Kažete, ne zanima nas politika. E, tu je problem.
Oni koje politika zanima rade u svom ličnom interesu i porobljavaju one koje politika ne zanima. Možete da kažete - nisam zainteresovan da se profesionalno bavim politikom, ali sma zainteresovan da učestvujem u politici zajednice u kojoj živim, da iznosim svoja mišljenja, predloge, sugestije, rešenja i da izlazim da glasam, kako bismo zajedno izabrali naše najbolje ljude iz zemlje i rasejanja. Srbiji trebaju najbolji ljudi da nas izvedu iz ove nesreće.
Ne može jedan čovek, niti neka partija. Moraju timovi stručnjaka, koji će dobro da zavrnu rukave i da, pod stalnom kontrolom građana, naprave preokret. Ako hoćemo da uspemo u tome, moramo da promenimo politički sistem.
Predstavnička parlamentarna demokratija je prevara. Moramo da je promenimo, jer ona je prevaziđena. Izneo sam u prošlim brojevima rešenja i pokazao da imamo moderan tehnološki alat koji nam može da omogući da stalno merimo volju građana. Problem predstavničke demokratije je što ona to radi svaka četri godine, dok je izborna kampanja podilaženje porobljenim građanima.
Četri godine niko ne može da zaustavi divljanje partija koje su napravile parlamentarnu većinu i koje šenluče i pljačkaju državu i narod. Afere koje su objavljene između dva broja izlaženja ovog lista, najbolje govore u kakvim ozbiljnim sistemskim problemima se mi nalazimo. Šta bi se dobilo da vlast i opozicija, kako traže i kako se planira, zaista naprave prelaznu vladu?Ništa! Sve bi bilo još besmislenije i gluplje.
Cirkus bi se nastavio, na opšte oduševljenje srpskih satiričara, humorista i komedijaša, koji ne mogu da prate i ismeju sve besmislice i budalaštine koje se pojavljuju u bankrotiranom političkom sistemu. U toj opštoj zajebanciji i sprdačini naše tragedije, račun za naplatu nam redovno dolazi. Sve veći i sve teži za plaćanje. Svake godine 40.000 ljudi više umire nego što se rađa i 70.000 radno sposobnih ljudi napušta Srbiju.Ko može sve te negativne tendencije da zaustavi? Vlast? Opozicija? Smešno! Nastaviće se naše propadanje, sve dok nesreća ne zakuca na vrata većine porodica u Srbiji. Tada ćemo se, munjevitom brzinom, kako to, inače, Srbi rade, morati hitro da organizujemo, jer, nažalost, istorija nam je svedok, Srbi se najbolje organizuju i velike spsobnosti pokazuju tek u velikim nesrećema. Čitav XX vek je najbolji dokaz toga. Pitanje koje postavljam mojim sunarodnicima četri decenije je uvek isto - možemo li mi da izbegnemo tolike nacionalne nesreće? Zar baš sve nesreće moraju da nam razore našu kuću? Koliko smo mi sami krivi što se nismo znali prilagoditi velikim istorijskim promenama?
Strateške političke odluke smo donosili pogrešno vođeni nacionalnim osećanjima i opijeni nacionalnim zanosom, nepromišljeno braneći interese nekih imperija, dok nismo znali da napravimo trezvenu dvojnoknjigovodstvenu kalkulaciju u svom nacionalnom proračunu.
Da li smo danas nešto iz tih sumanutih nesreća naučili? Nismo. Garnitura koja je na vlasti i oni koji su u opoziciji, koji, navodno, ruše vlast, imaju isti mentalni, totalitarni politički sklop. Zašto moramo velikim žrtvama dobrodušnog srpskog naroda da plaćamo nepromišljne greške naše političke kvazielite? Istina da bude još surovija, to su pravi politički klošari, glodari, na vlasti, svih ideologija i svih partijskih boja, koji mrze svoj narod, stide ga se i misle o narodu sve najgore. Zašto onda toliko žele da vladaju takvim narodom?
Ne verujem ni novim nacionalnim spasiocima, koji danas, mada nemaju nikakvu vlast, nemaju ni veliku popularnost u narodu, sebe ističu u prvi plan, egocentrično se nameću,govore u prvom licu šta će sve da urade kada dođu na vlast, obećavaju kule i gradove, ali to je sve već viđeno u Srbiji.
Ne možemo da gledamo niti da slušamo te nove političke prevarante. Nikome ne verujemo. Uverili smo se da je svaka vlast pokvarlai čoveka preko noći. Zato moramo da isključimo ljudski faktor i da se sprečimo mogućnost da neko, kada se dokopa vlasti,opet, poludi. Kako?
Postoji savremena elektronska tehnologija koja omogućava građanima da prate rad izabranih političara i koja sprečava korupciju, potpuno je iskorenjuje, kojom se nesavesni i neradni političari mogu da smene u jednom danu, odlukom građana u zajednici, te da se u drugom danu postave drugi.Sve to imamo na raspolaganju. Sada je potrebno opismeniti građane Srbije. Počeo sam da obilazim Srbiju i da prosvećujemo građane, da ih učim i da od njih učim. Namera mi je da obiđem svaku opštinu u Srbiji i da dopremo do svakog sela, kako bismo pripremili građane za rušenje totalitarnog političkog sistema i stvaranje novog društva, shodno mogućnosti koje nam pruža elektronsko doba. Vreme je na našoj strani. GOTOV JE!
MILOVAN BRKIĆ - Uvodnik Milovana Brkića iz prošlog broja ove novine je bio potresan. Mene je uzdrmao. Ne samo što tri decenije poznajem najvećeg borca za borbu protiv političkog kriminala i političke mafije,bliska mi je ta njegova buntovna priroda i divim se toj divovskoj borbi za istinu, pravdu, poštenje, državu i narod, nego i zbog toga što su ga tako surovo napali na svim režimskim medijima, koje ne gledam, ali sam pročitao sve citate, što su napisali sramne grafite po ulicama i tako javno pokazali da ne prezaju da se obračunaju sa svim neistomišljenicima.
Kako je reagovalo Udruženje novinara? Koliko je meni poznato nije niko reagovao.Zašto? Zar Brkić nije dugogodišnji novinar?Zar nema esnafske solidarnosti među kolegama novinarima? Zamislimo da se takav napad dogodio za nekog novinra iz opozicije, koji je bliži fondovima Soroša?
Tada bi graknuli svi autošovinisti u jedan prodoran krik i stali bi u odbranu novinara, kome su ugrožena građanska i stručna prava. Kada se pojave grafiti na ulicam da je MB - ustaša, onda nema solidarnosti i svi se ograđuju da ne čitaju Tabloid.Zašto lažete?
Znam iz pouzdanih izvora da svi, koji nešto znače na političkoj i javnoj sceni Srbije, čitaju Brkićeve novine.Svi! Čitaju kao osnovni izvor informcija koje nijedna druga novina ne sme da objavi.Neko čita, baš u inat, javno, dok većina čita krišom i zadovoljno se smeškaju što jedino Brkić ima hrabrosti da prvi progovori o zabranjenim temama.
temama o kojima niko ne sme da piše. Temama koje, nakon dve godine, pune stranice i portale režimskih i opozicionih novina i sajtova. Možete da se slažete ili ne slažete sa onim što Brkić piše i objavljuje, možete da budete oduševljeni ili cinično neproverljivi, pitajući se da li je to sve što se objavljuje istina, ali morate da branite pravo i slobodu da Brkić o tome piše.
Kako se na kraju uvek ispostavi da je sve istina o čemu se piše, onda moramo da svi stanemo iza prava i slobode Milovana Brkića da piše o svim društvenim devijacijama na svoj način.
Otvoreno ustajem u odbranu slobode i prava Brkića da piše o svim društvenim temama i devijacijama. Milovane, nema odustajanja! Uzurpator završava svoj politički igrokaz. Nastavi da se boriš. To je jedini način da se oslobodimo unutrašnje okupacije i da Srbiju spasimo sigurne propasti, a Srbe nestanka.
podeli ovaj članak:
 

Kerkyra

Buduća legenda
Poruka
40.710
EGOMANIJACI

Branko Dragaš

EGOMANIJACI - Zašto nema sistemskih promena u Srbiji? Zašto jednu političku oligarhiju menja druga politička oligarhija, držeći građane Srbije u ropstvu?Zašto živimo sve bednije i zašto se društvo raspalo, preteći da izgubimo državu, teritoriju i biološki da nestanemo?
Odgovor je uvek isti - zbog ludila političara na vlasti i opoziciji.Dijagnoza svih onih koji se bave politikom je ista : pohlepa, sujeta i egoizam. Srbijom vladaju i žele da vladaju egomanijaci. Sve dok je tako na našoj političkoj sceni nema izgleda da promenimo totalitarni politički sistem.


Suština temeljnih društvenih promena počiva na rušenju totalitarnog političkog sistema u kome političke oligarhije, raznih ideologija i partijskih boja,smenjujući se na vlasti, neprekidno kradu državu i građane.Koliko je ukradeno u periodu 1990-2019 godine od države i građana? Procene su od 500 do 700 milijardi dolara.
Ovu cifru od 700 milijardi dolara izneli su nedavno dvojica neoliberalnih ekonomista. Prva cifra je moja procena visine krađe, ali,eto, prihvatiću procenu neoliberalnih talibana. To znači, da je svaki građanin Srbije pokraden za 100.000 dolara.Siromašni smo, jer su nas politički ološ, tajkuni i kriminalci pokrali. Ta nemilosrdna i divljačka krađa traje, nažalost, sve do danas. Hronični bolesnik i Uzurpator je objedinio političko ludilo svih njegovih prethodnika i dobio je zadatak da uništi Srbiju i da zatre Srbe.
Živimo u dobu velikog iskušavanja. Nalazimo se kao država i nacija na istorijskoj prekretnici. Okupirani smo iznutra i dovedeni smo do rasula i anarhije, koja se može, što priželjkuju naši vekovni neprijatelji, guraju nas neprestalno ka tome, da dovede do građanskog rata. Mada nam je propast Zapadne civilizacije i geostrateško jačanje Istoka otvorilo velike perspektive za opstanak države i nacije, politički ološ na vlasti i opoziciji, zaslepljeni pohlepom, sujetom i egoizmom, boreći se za vlast, privilegije i novac, ne vide dalje od svog džepa.
Gospodo drugovi, braćo i sestre, kada će da nam bude bolje? Biće nam bolje kada prestane da se laže i krade? To je prvi korak u spasu Srbije. Mogu li političari vlasti i opozicije to da nam donesu boljitak? Ne mogu.
Nemojte da se lažemo. Egomanijaci ne mogu da izađu iz svog ludila. Pogrešna je strategija uzdati se u Kurtu i Murtu. Suština je da se razume da nama više ne trebaju ni Kurta ni Murta.
U današnjem istorijskom trenutku, kada se lome civilizacijske vrednosti, kada živimo na razdoblju prelaska iz električnog doba u doba veštačke inteligencije, kada nam je neophodna, u obolelom društvu, obnova duhovnosti i moralnih načela, očekivati od egomanijaka da se promene i da više neće da lažu i kradu je duboko pogrešno.
To se neće nikada dogoditi. Oni nama vladaju zato što je demokratski potencijal u društvu zakazao, zato što većina građana više brine za svoje banalne, svakodnevne budalaštine, nego što su zabrinuti za sudbinu zajednice.
Sve dok pojedinac stavlja svoj sopstveni interes iznad interesa zajednice, sve dok je čovek, prema antičkim izvorima, merilo svih stvari, umesto potisnutog Boga, sve dok egomanijaci sebe postavljaju kao one koji mogu da nas izbave, nudeći se da budu nove mesije, vođe i lideri, potpuno sam siguran da nam nema spasa, da će se nastaviti dalje razaranje Srbije i biološko istrebljenje Srba.
Ako hoćemo da izađemo iz sadašnje nacionalne tragedije, onda moramo prvo sebe da promenimo, moramo da potisnemo svoj egoizam, sujetu, pohlepu i narcisoidnost, svoje male, sitne i sebične interese, moramo da se prosvetlimo, opametimo, promenimo i pročistimo.
Jedini način da ozdravimo od tog političko-komercijalnog mešetarenja je da se duhovno obnovimo, opismenimo, očovečimo i da interes zajednice postavimo iznad našeg ličnog interesa. Tako su naši drevni preci opstali hiljadama godina i tako su nam ostavili nezavisnu državu, savršen jezik, pismenost i kulturu, jer su branili, stradali i ustali u odbranu viših duhovnih vrednosti.
To jedino ima smisla. Sve ostalo je prolazno i nestaje u zaboravu. Šta ovo konkretno znači? Svoje lične interese ispunjavam kroz interese zajednice. Ako je zajednici dobro, onda može i meni da bude dobro, ako se pridržavam moralne vertikale.Šta je to moralna vertikala? Materijalna dobra nam nisu cilj života, nego sredstva koja nas vode prema duhovnom ispunjenju i ostvarenju.
Da li vi verujete da ljudi, koji se danas vrzmaju, kao muve bez glave, po našoj političkoj sceni, zauzimaju javni prostor i smetaju , imaju moralnu vertikalu? Jednostavnije pitanje, da li biste nekom od njih predali ključeve svog stana ili kuće kada krenete na odmor? Svako od vas zna pravi odgovor.
Zašto im onda verujete kada im omogućavate da upravljaju našom državom? Sudbina sedam miliona ljudi nalazi se u rukama političkog ološa, probisveta, secikesa, ludaka, egomanijaka i lopova.
Ko je od njih odgovarao od 1990.godine do danas zbog pljačke od 700 milijardi dolara? Niko.
Politika je unosan biznis u kome možete da kradete državu i građane i da za svoju dokazanu krađu ne odgovarate. Tako je postavljen politički sistem. Izlazak na izbore i glasanje je samo potvrda da dajete legitimitet takvom nakardnom i zlikovačkom političkom sistemu. Zašto to radite? Priča o manjem zlu je glupost. Nema manjeg ni većeg zla. Zlo je uvek samo zlo.
Zašto bežite od odgovornosti i predaje svoju sudbinu, sudbinu svoje dece i čitave porodice u ruke sumnjivih političkih nitkova? Vi ste onda isto odgovorni za sudbinu države i nacije. Saučešće u zločinu je zločin. Zašto sami ne uzmete sudbinu svoje porodice u svoje ruke? Kažete, ne zanima nas politika. E, tu je problem.
Oni koje politika zanima rade u svom ličnom interesu i porobljavaju one koje politika ne zanima. Možete da kažete - nisam zainteresovan da se profesionalno bavim politikom, ali sma zainteresovan da učestvujem u politici zajednice u kojoj živim, da iznosim svoja mišljenja, predloge, sugestije, rešenja i da izlazim da glasam, kako bismo zajedno izabrali naše najbolje ljude iz zemlje i rasejanja. Srbiji trebaju najbolji ljudi da nas izvedu iz ove nesreće.
Ne može jedan čovek, niti neka partija. Moraju timovi stručnjaka, koji će dobro da zavrnu rukave i da, pod stalnom kontrolom građana, naprave preokret. Ako hoćemo da uspemo u tome, moramo da promenimo politički sistem.
Predstavnička parlamentarna demokratija je prevara. Moramo da je promenimo, jer ona je prevaziđena. Izneo sam u prošlim brojevima rešenja i pokazao da imamo moderan tehnološki alat koji nam može da omogući da stalno merimo volju građana. Problem predstavničke demokratije je što ona to radi svaka četri godine, dok je izborna kampanja podilaženje porobljenim građanima.
Četri godine niko ne može da zaustavi divljanje partija koje su napravile parlamentarnu većinu i koje šenluče i pljačkaju državu i narod. Afere koje su objavljene između dva broja izlaženja ovog lista, najbolje govore u kakvim ozbiljnim sistemskim problemima se mi nalazimo. Šta bi se dobilo da vlast i opozicija, kako traže i kako se planira, zaista naprave prelaznu vladu?Ništa! Sve bi bilo još besmislenije i gluplje.
Cirkus bi se nastavio, na opšte oduševljenje srpskih satiričara, humorista i komedijaša, koji ne mogu da prate i ismeju sve besmislice i budalaštine koje se pojavljuju u bankrotiranom političkom sistemu. U toj opštoj zajebanciji i sprdačini naše tragedije, račun za naplatu nam redovno dolazi. Sve veći i sve teži za plaćanje. Svake godine 40.000 ljudi više umire nego što se rađa i 70.000 radno sposobnih ljudi napušta Srbiju.Ko može sve te negativne tendencije da zaustavi? Vlast? Opozicija? Smešno! Nastaviće se naše propadanje, sve dok nesreća ne zakuca na vrata većine porodica u Srbiji. Tada ćemo se, munjevitom brzinom, kako to, inače, Srbi rade, morati hitro da organizujemo, jer, nažalost, istorija nam je svedok, Srbi se najbolje organizuju i velike spsobnosti pokazuju tek u velikim nesrećema. Čitav XX vek je najbolji dokaz toga. Pitanje koje postavljam mojim sunarodnicima četri decenije je uvek isto - možemo li mi da izbegnemo tolike nacionalne nesreće? Zar baš sve nesreće moraju da nam razore našu kuću? Koliko smo mi sami krivi što se nismo znali prilagoditi velikim istorijskim promenama?
Strateške političke odluke smo donosili pogrešno vođeni nacionalnim osećanjima i opijeni nacionalnim zanosom, nepromišljeno braneći interese nekih imperija, dok nismo znali da napravimo trezvenu dvojnoknjigovodstvenu kalkulaciju u svom nacionalnom proračunu.
Da li smo danas nešto iz tih sumanutih nesreća naučili? Nismo. Garnitura koja je na vlasti i oni koji su u opoziciji, koji, navodno, ruše vlast, imaju isti mentalni, totalitarni politički sklop. Zašto moramo velikim žrtvama dobrodušnog srpskog naroda da plaćamo nepromišljne greške naše političke kvazielite? Istina da bude još surovija, to su pravi politički klošari, glodari, na vlasti, svih ideologija i svih partijskih boja, koji mrze svoj narod, stide ga se i misle o narodu sve najgore. Zašto onda toliko žele da vladaju takvim narodom?
Ne verujem ni novim nacionalnim spasiocima, koji danas, mada nemaju nikakvu vlast, nemaju ni veliku popularnost u narodu, sebe ističu u prvi plan, egocentrično se nameću,govore u prvom licu šta će sve da urade kada dođu na vlast, obećavaju kule i gradove, ali to je sve već viđeno u Srbiji.
Ne možemo da gledamo niti da slušamo te nove političke prevarante. Nikome ne verujemo. Uverili smo se da je svaka vlast pokvarlai čoveka preko noći. Zato moramo da isključimo ljudski faktor i da se sprečimo mogućnost da neko, kada se dokopa vlasti,opet, poludi. Kako?
Postoji savremena elektronska tehnologija koja omogućava građanima da prate rad izabranih političara i koja sprečava korupciju, potpuno je iskorenjuje, kojom se nesavesni i neradni političari mogu da smene u jednom danu, odlukom građana u zajednici, te da se u drugom danu postave drugi.Sve to imamo na raspolaganju. Sada je potrebno opismeniti građane Srbije. Počeo sam da obilazim Srbiju i da prosvećujemo građane, da ih učim i da od njih učim. Namera mi je da obiđem svaku opštinu u Srbiji i da dopremo do svakog sela, kako bismo pripremili građane za rušenje totalitarnog političkog sistema i stvaranje novog društva, shodno mogućnosti koje nam pruža elektronsko doba. Vreme je na našoj strani. GOTOV JE!
MILOVAN BRKIĆ - Uvodnik Milovana Brkića iz prošlog broja ove novine je bio potresan. Mene je uzdrmao. Ne samo što tri decenije poznajem najvećeg borca za borbu protiv političkog kriminala i političke mafije,bliska mi je ta njegova buntovna priroda i divim se toj divovskoj borbi za istinu, pravdu, poštenje, državu i narod, nego i zbog toga što su ga tako surovo napali na svim režimskim medijima, koje ne gledam, ali sam pročitao sve citate, što su napisali sramne grafite po ulicama i tako javno pokazali da ne prezaju da se obračunaju sa svim neistomišljenicima.
Kako je reagovalo Udruženje novinara? Koliko je meni poznato nije niko reagovao.Zašto? Zar Brkić nije dugogodišnji novinar?Zar nema esnafske solidarnosti među kolegama novinarima? Zamislimo da se takav napad dogodio za nekog novinra iz opozicije, koji je bliži fondovima Soroša?
Tada bi graknuli svi autošovinisti u jedan prodoran krik i stali bi u odbranu novinara, kome su ugrožena građanska i stručna prava. Kada se pojave grafiti na ulicam da je MB - ustaša, onda nema solidarnosti i svi se ograđuju da ne čitaju Tabloid.Zašto lažete?
Znam iz pouzdanih izvora da svi, koji nešto znače na političkoj i javnoj sceni Srbije, čitaju Brkićeve novine.Svi! Čitaju kao osnovni izvor informcija koje nijedna druga novina ne sme da objavi.Neko čita, baš u inat, javno, dok većina čita krišom i zadovoljno se smeškaju što jedino Brkić ima hrabrosti da prvi progovori o zabranjenim temama.
temama o kojima niko ne sme da piše. Temama koje, nakon dve godine, pune stranice i portale režimskih i opozicionih novina i sajtova. Možete da se slažete ili ne slažete sa onim što Brkić piše i objavljuje, možete da budete oduševljeni ili cinično neproverljivi, pitajući se da li je to sve što se objavljuje istina, ali morate da branite pravo i slobodu da Brkić o tome piše.
Kako se na kraju uvek ispostavi da je sve istina o čemu se piše, onda moramo da svi stanemo iza prava i slobode Milovana Brkića da piše o svim društvenim devijacijama na svoj način.
Otvoreno ustajem u odbranu slobode i prava Brkića da piše o svim društvenim temama i devijacijama. Milovane, nema odustajanja! Uzurpator završava svoj politički igrokaz. Nastavi da se boriš. To je jedini način da se oslobodimo unutrašnje okupacije i da Srbiju spasimo sigurne propasti, a Srbe nestanka.
podeli ovaj članak:
Da li i ti citas Milovana Brkica?
 

Tenkre

Elita
Poruka
24.952
Boze, kada se samo setim da su sve do 1988. Srbi masovno prelazili da drugu stranu ulice samo da ne prodju pored crkve i ocesu se o nju...Tako veliki vernici su bili...:hahaha:
Blajbi,ma šta god ti pisao ovde,na samo kraju tvog putovanja,zajahaće te pop.To ti je neminovno.I još će da uzme pare za to
 

vcbccbc vcbcvb

Iskusan
Poruka
6.892
Da li i ti citas Milovana Brkica?
ja citam, ali znas da sam primetio da nasi neki patriotski sajtovi pocese da citaju neke 'mericke alternativne posle mog upornog zasipanja sa istim... onako diskretno prevedu i nema veze ko je autor, patriotizam je zajednicki
 

kosta1703

Veoma poznat
Poruka
13.662
Tamara Djukanovic je supruga sadasnja Aleksandra Vucica.

Nema Djukanovica iz Srbije svi su poreklom sa Ceva iz Crne Gore....

Đukanovic prezime potiče sa Čeva u Crnoj Gori. 1600te godine izvesni Ozro stiže na Čevo gde se i nastanjuje. Ozro dobiva tri sina, Nikola, Vukota i Đukan od kojih nastaju tri prezimena. Đukan dobiva pet sinova od kojih jedan prima islamsku veru i izbegava u Bosnu od braće koja su htela da ga ubiju. Ostatak braće se širi po Crnoj Gori, a kasnije njihovi potomci i po Srbiji.
To naravno nije istina, obzirom da lično poznajem predsednika mog šah kluba Branu Djukanovića.
Znači opet lažeš?
 

Frtajler

Veoma poznat
Poruka
13.845
Vucic "pere ruke" kao Pilat, kaze "ruke su nam vezane" zato sto ne radi nista da zastiti Srbe i SPC u Crnoj Gori....

A cinjenica je DA NE RADI NISTA A MOZE MNOGO TOGA

1. Moze da internacionalizuje problem aparthejda nad Srbima u Crnoj Gori i trazi status konstitutivnog naroda za njih jednako koji imaju Albanci u Severnoj Makedoniji
2. Moze da konfiskuje imovinu milogrskih kriminalaca u Srbiji
3. Moze da otkaze gostoprimstvo ambasadorima Crne Gore koji zive u nasim konzularnim predstavnistvima u 40 drzava sveta.
4. Moze da sve pripadnike satanistickog rezima u Crnoj Gori da proglasi personama non grata i da im zabrani ulazak u Srbiju

Ali on ne radi nista

NISTA!

To je dokazalo i danasnje njegovo pismo poslato Majku Pompeu. NIGDE NIJE POMENUO SRBE U CRNOJ GORI I KRSENJE NJIHOVIH PRAVA
U redu, i da sve to napravi, na taj način bi pomogao Srbima u CG?
 

KESH

Buduća legenda
Poruka
36.061
Boze, kada se samo setim da su sve do 1988. Srbi masovno prelazili da drugu stranu ulice samo da ne prodju pored crkve i ocesu se o nju...Tako veliki vernici su bili...:hahaha:
ОПОЗИЦИЈА ОТКРИЛА
Sa duznim shtovanjem, shtovani kolega Tihi, ali ove prve dvije rijeci su dovoljne da covjek odmah zna da u pitanju budalashtina.
 
  • Podržavam
Reactions: iig

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.