Opojni Mirisi

Sipala si pice i uskocila u kadu, ja sam gled'o satelit, americku estradu, kad si se pojavila u oblaku parfema... ti... i tvoja kosa mirisna... ko sveza reka planinska, a meni je do plivanja u njoj...

Miris gaca moze biti sexi... ja volim kad kosa mirise...

I u psihičkom smislu mirisi od pradavnih vremena snažno uteiu na ljude. Vraćaju nas u prošlost, prizivajući u našem mozgu sećanja na situacije, događaje i susrete koji su nam se nekad dogodili. K tome, a da toga uglavnom uopšte nismo ni svesni, mirisi određuju naše raspoloženje i odnos prema drugim ljudima, stvarima i događajima te nas navode na različita delovanja. Činjenica da se putem mirisa može upravljati našim emocijama, odnosima prema sebi i drugima te aktivnostima, u posljednje se vreme se sve više koristi u različitim aspektima našega života.

Mirisi utiču na čoveka
U poslednje je vreme i naučno dokazano ono što su ljudi oduvek znali, a to je da mirisi imaju velik uticaj na telo i psihu čoveka. Tako nas, miris lavande uspavljuje, miris limuna razbuđuje, cimeta čini kreativnima, ruže smiruje, a vanile hrabri.
ovo je zanimljivo...
koji bi ste od ovih 5 mirisa iskoristili u krevetu???? :confused:

Lusy Lusy:
Tako nas, miris lavande uspavljuje, miris limuna razbuđuje, cimeta čini kreativnima, ruže smiruje, a vanile hrabri.
ovo je zanimljivo...
koji bi ste od ovih 5 mirisa iskoristili u krevetu???? :confused:
Uvek neki miris koji sadrzhi limun ili zelenu jabuku ili...neshto tako kiselo,kivi npr. ;)
Od ostalih navedenih nishta.
Zaboravih i Denim Silver da navedem za mushkarca. :D

obozavam muske parfeme. i da, cak imaju i neku vrstu afrodizijackog dejstva:).
svoje parfeme najvise volim da biram sama, jer tacno znam notu koju biram, a tesko za objasniti. ne volim otuzne ni slatke, treba da ima malu notu ostrice, ili malo gorku notu, ne znam, to ne moze da se objasni. a imam ih citavu kolekciju.
od decka najvise volim da dobijam knjige ili donji ves.

NovaIsta:
obozavam muske parfeme. i da, cak imaju i neku vrstu afrodizijackog dejstva:).
svoje parfeme najvise volim da biram sama, jer tacno znam notu koju biram, a tesko za objasniti. ne volim otuzne ni slatke, treba da ima malu notu ostrice, ili malo gorku notu, ne znam, to ne moze da se objasni. a imam ih citavu kolekciju.
od decka najvise volim da dobijam knjige ili donji ves.
Imamo isti ukus po pitanju parfema. Ja obozavam skulpture/nikos. Probaj :)

Back