Opet podela na Beograd i bedni ostatak Srbije

Ово ја могу да потврдим.
Бујановац се сели у Врање, Врање у Ниш, Београд, иностранство.
Врањска котлина се празни и полако постаје Прешевска долина.

А највећи састанак владајуће странке у повести Врања.. Величанствени скуп?

Ne, drzavne vaucere dobijaju samo roditelji zaposleni u prosveti odnosno drzavnoj sluzbi, NE DOBIJAJU roditelji zaposleni u Maksiju, Energoprojektu ili Inteza banci. Ziveli na Dedinju ili u Cicevcu.

Ocito ne razumes poentu, poentu da drzavni sluzbenici ocekuju od drzave da dobiju poklone iako to nisu zasluzili, iako se finansiraju od nas ostalih koji nismo na drzavnim jaslama. Ja se sa tim ne slazem, ne slaze se ni 1,75 miliona zaposlenih u privatnoj sluzbi. Ali se slazu drzavni sluzbenici, samo im smeta ako je neko dobio vise od njih.
čukni vo drvce....lupaš ko u maxiju....

Pogledajte prilog 1451614
Ponovo podela, deca i zaposelni u obrazovanju u Beogradu za Novu Godinu dobijaju vaučer u vrednosti od 6000 din koji mogu iskoristiti u sledećim prodavnicama: Planeta sport, Dexy co kids, Sport Vision, N Sport i Trendmaker.
Nije u pitanju visina iznosa, ovo i nisu neke pare, problem je u samom postupku. Opet se šalje poruka ostatkuu Srbije da su njihova deca manje vredna i prepuštena na milost i nemilost opština, imaju li ili ne novca za tako nešto. Najčešće nemaju, nemaju novca ni za pedagoške asistente, ovo je tek preveliki luksuz za opštinare bednih opština. Šalje se poruka i prosvetarima. Vama u provinciji ne treba deksikio i planeta sport, idite kod Kineza, mada i oni poskupeli :(
Znam da će biti i objašnjenje da je gospodin gradonačelnik sklopio dil sa navedenim prodajnim lancima ali jedino što odzvanja ostalima u Srbiji je da Beograd opet dobija a mi smo samo glupo biračko telo koje se oduševi kad im opština okreči školu ili im kupi neophodne projektore, ne za njih lično već za dobrobit nastave.
Kada budete opet pomislili kako je posao prosvetara lagan, neobavezan i opušten, setite se svoje dece, koja nisu iz Beograda i za koju ćete opet platiti knjige, koja su beogadskoj deci besplatno podeljne ili ako imate rođake sa decom u Beogradu, pa vam se ta deca budu hvalila kako su im dali da kupe nešto u deksiku, vi objasnite vašoj deci zašto njima niko nije dao ništa. A i sačekaće vas studiranje u istom tom Beogradu kome ćete kroz stanarine i sve ostalo opet donirati silne novce..
Kod nas u Hrvatskoj nema takvih stvari. Djeca u Zagrebu po tom pitanju nisu povlaštenija od djece u ostatku Hrvatske, da oni dobijaju nekakve bonove, a druga djeca u ostatku države ne. Isto tako zaposleni u prosvjeti u cijeloj Hrvatskoj će dobiti po 300€ božićnice.
https://ucenici.com/datum-isplate-bozicnice-u-javnim-sluzbama/#google_vignette

Kod nas u Hrvatskoj nema takvih stvari. Djeca u Zagrebu po tom pitanju nisu povlaštenija od djece u ostatku Hrvatske, da oni dobijaju nekakve bonove, a druga djeca u ostatku države ne. Isto tako zaposleni u prosvjeti u cijeloj Hrvatskoj će dobiti po 300€ božićnice.
https://ucenici.com/datum-isplate-bozicnice-u-javnim-sluzbama/#google_vignette
Vi u Hrvatskoj radite sta hocete, u Srbiji ce AV odluciti kome ide vaucer. I normalno da on bolje vidi nego obicni vulgus sta i kako treba i moze.

Школска деца у куловграду Брате, не радници у просвети. :ok:
Brate, da si iscitao ovu prepisku od pocetka video bi da je Lagerta koja je postavila ovu temu napisala da se prica odnosi samo na prosvetare koji imaju decu a ne na svu skolsku decu u BGD, tu informaciju je tek kasnije neko dopunio i obavestio nas da se to odnosi na skolsku decu u BGD. Pa posto ja ne zivim u Srbistanu i ne pratim sve vesti, pogotovo tako nesto (vaucere, cene parizera, koji je lokalni sherif skenjao kog lokalnog sherifa itd) mislio sam da je Lagertina informacija u uvodnom tekstu istinita. Nauk, kad neko postavi temu treba prvo proveriti da li je to istina.

čukni vo drvce....lupaš ko u maxiju....
Zasto ne procitas ostale postove? Naposao sam vec dva puta da sam citao samo informaciju iz uvodnog Lagertinog teksta a ona nije dal;a tacnu informaciju, napisala je da se vauceri dele samo prosvetarima sa decom a nije pominjala svu skolsku decu iz BGD. Pa posto mi iz belog sveta nismo duzni da pratimo informacije iz Srbistana koje se odnose na trice i kucine (cene parizera, vaucere i sl) verujemo bar onima koji postavljkau teme na ovom forumu. Nauk, od danas proveravam sve, cak i supermoderatore (tek njih).

Brate, da si iscitao ovu prepisku od pocetka video bi da je Lagerta koja je postavila ovu temu napisala da se prica odnosi samo na prosvetare koji imaju decu a ne na svu skolsku decu u BGD, tu informaciju je tek kasnije neko dopunio i obavestio nas da se to odnosi na skolsku decu u BGD. Pa posto ja ne zivim u Srbistanu i ne pratim sve vesti, pogotovo tako nesto (vaucere, cene parizera, koji je lokalni sherif skenjao kog lokalnog sherifa itd) mislio sam da je Lagertina informacija u uvodnom tekstu istinita. Nauk, kad neko postavi temu treba prvo proveriti da li je to istina.
Истини за вољу, написала је Деци и запосленима у образовању, а не Деци запослених у образовању.

Истини за вољу, написала је Деци и запосленима у образовању, а не Деци запослених у образовању.
Istinu za volju nigde nije napisala da se cela prica odnosi na SVU decu iz BGD, napisala je:
"deci i zaposlenima",
"Šalje se poruka i prosvetarima."
"nemaju novca ni za pedagoške asistente"
" a mi smo samo glupo biračko telo koje se oduševi kad im opština okreči školu ili im kupi neophodne projektore, ne za njih lično već za dobrobit nastave."
"kada budete opet pomislili kako je posao prosvetara lagan, neobavezan i opušten, setite se svoje dece koja nisu iz Beograda i za koju ćete opet platiti knjige"
itd

Kasnije tokom diskusije nijednom nije pokazala da sam u zabludi pisuci od prosvetarima i ostalim gradjanima u toj drzavi, cak se i raspravljala sa mnom braneci prosvetare i celu pricu usmeravajuci iskljucivo na prosvetare. Ocito ni ona nije znala informaciju da se odnosi na sve roditelje sa decom iz BGD jer bi bar negde to pokazala.

Ja bih se kao gradjanin koji nisam zaposlen u prosveti pre bunio zasto prosvetari uopste dobijaju vaucere za bilo sta, cime ih su zasluzili u odnosu na penzionera ili zaposlenog u nekom privatnom preduzecu? Glasom koji ce dati aktuelnim vlastima? Znaci poreskim novcem se svi bahate, cak i oni koji ih dobijaju na poklon po ko zna kom kriterijumu...
Prosvetari “se bahate”?! Jedini ko se ovde bahati si ti sa svojim forumskim porukama.

Prosvetari “se bahate”?! Jedini ko se ovde bahati si ti sa svojim forumskim porukama.
Budjoni, pogledaj sta sam napisao, napisao sam da se poreskim novcima bahate svi, cak i oni koji ih dobijaju, kad dobiju nesto na poklon malo im je jer je neko drugi dobio vise od njih. Pa tako, posle rajzasnjenja ispada da u BGD svi dobijaju te vaucere, a po Lagerti dobijaju i prosvetni radnici u Cicevcu i Leskovcu, ne 6000 dinara kao Beogradzani pa zbog toga i sva ova buna - zasto oni dobijaju vise od nas. No, pitanje je zasto niko ne postavi pitanje zasto bi drzavni sluzbenici iz Cicevca ili Leskovca dobijali vaucer od drzave a ne i zaposleni u Henkel Leskovac ili poljoprivredni proizvodjac iz Cicevca? Zasto bi drzava bila majka Mara svojim zaposlenicima a svim ostalim maceha? Izgleda da tvoje sive celije nisu stigle do tog nivoa dedukcije.

Back