Опет о нежељеном "апдејту" Windows 10

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.187
Већ сам давно помињао да се апдејтује малтене свакодневно. аутоматски, па сам отишао на подешавање да то спречим. Међутим, сваких 10 дана ме моли да то завршим. Хајде и да пристанем, али... Већ сам се жалио овде да се нешто зезнуло са његовим keyboard где год може почне да штанцује или ++++ или <<<< итд. У Ворду, или у address bar кад хоћу да унесем адресу сајта, на Виберу (на компу) кад хоћу поруку...
Онда одем на Device manager - unistall keyboard (користим екстерну) па тражи да га рестартујем, али не вреди. идем на scan hardware changes неколико пута, и неколико рестарта, да бих избацио његову тастатуру.
Дакле, сада се не апдејтује сам али ми малтене једном недељно нуди да то уради. Кад га гасим, нуди ми updаtа-restart, ја то одбијем код неколико гашења, али наједном он то ипак уради, апдејтује се пре гашења.
И опет муке са његовом тастатуром.
Кад на сетингу одем на schedullе update да одложим за неки наредни датум, дозвољава ми одлагање само недељу дана.
Ево сад одложих за 5 фебруар али на дну пише да неће чекати тај датум ако му дуне тако. Неће ме зарезивати ни 2%
Како да га научим да не буде навалентан?
Да је обични апдејт, али није. Него, када му деинсталирам тастатуру па рестартујем, то траје и по 16 минута...

П. S. Само молим да не буде савет у стилу: пређи на Линукс, заYеби Виндоус.

1674396175532.png

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.187
Bilo koji apdejt je osmišljen tako da razvaljuje kompjutere nikako da ih poboljša. Ako je neki brendirani onda još i bože pomozi a ako si pravio komp ili je neka leva marka onda si obrao bostan. Isto je i sa telefonima da se ne lažemo, javna tajna je da su nekome apdejtom uklonili bagove. Ili bolje da se izrazim ukinuli bagove?!??
Леново лаптоп све легално, био и Каспер али га склонио да не смета

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.187
Док не погелдам ове линкове, да кажем шта сам још раније урадио, да се нешто не дуплира:
1.Go to Control Panel - Administrative Tools - Services
2. Scroll down to Windows Update in the resulting list
3. Double click the Windows Update Entry
4. In the resulting dialog, if the service is started, click 'Stop'
5. Set Startup Type to Disabled

1674404339006.png

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.187
Radi kako mislis da je najbolje ja sam pre vise godina download from majorgeeks antispy program i tu se nalazi
program to disable updates i od tada nisam imao nikakve probleme sa update ili bilo cim
I taj program cuvam na USB
Нема ту како мислим. Кажем, урадићу према овим линковима. (Једино сам ових пар дана мало у цајтноту) Само сам ти псолао слику шта сам раније покушавао. И што очигледно није било довољно