opet: "kako film sa compa naterati na TV?"

• Začetnik teme Začetnik teme saviola
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
saviola:
nvidia geforce 2 mx/mx 400 instalirani driveri 53.03_winxp2k_english_whql i ne mogu da podesim da na display 2 dobijem TV.
glup sam pa ako ima neko nek pomogne :?: . gled'o sam slicne odgovore na forumu ali ne kapiram.
hvala unapred dobronamernim poznavaocima tehnike
imao sam eagle gf2 sa 64mb i tv/outom i mucio sam se dok nisam skonto.
1.sve dobro povezi
2.podesavanja moras da radis tako da na displeju 2 dobijes klon sliku sa displeja 1.Da vi stigao u taj meni ides desni klik na desktop,propertis, setings, advansed <ako se dobro secam> i tu bi trebalo da ti se pokazu 2 monitora.Klikom na displej 2 i propertis, treba da dobijes meni sa 7 kartica.ako iy prve dobijes meni sa 4 kartice, zatvori pa ponovi jer, j...m li ga, iygleda da je u tome fora, jednom 4 drugi put 7, pa onda odaveres karticu nwiew i tu malo prckaj do ne nedjes f/ju clone.Nadam se da ce ti pomoci, vise se ne secam.

saviola:
nvidia geforce 2 mx/mx 400 instalirani driveri 53.03_winxp2k_english_whql i ne mogu da podesim da na display 2 dobijem TV.
glup sam pa ako ima neko nek pomogne :?: . gled'o sam slicne odgovore na forumu ali ne kapiram.
hvala unapred dobronamernim poznavaocima tehnike
j...ga tek sad sam video da si ves dosao do tog dela, te ova predhodna objasnjenja nemaju smisla.sorry

Posto je sve povezano kako treba i instalirani su najnoviji detonatori sa Nvidijinog sajta, treba odraditi sledece :

desni klik misa na desktop
klikni na properties
idi na setings, pa na advanced
kada ti se pojavi novi prozor, klikni na jezicak GeForce,
a kada se sa leve strane pojavi dodatni meni, klikni na troubleshooting i tamo cekiraj opciju
" I can't detect my tv from list" ili tako nesto, ima samo dve opcije, pa neces pogresiti. Posle toga racunar ce ti ponuditi da resetujes racunar, pristani i kada se ponovo budes logovao/la, imaces pristup drugom monitoru, tacnije TV-u. Srecno gledanje...

Ako si sve dobro povezala,mislim na kablove, onda skini najnovije nvidia drivere 56.64 (oko 10MB) i ako vec nisi DirectX9. Codec-e i playere verovatno vec imas

Uvek kad se instaliraju novi drajveri prvo se moraju izbaciti stari (opcija add remove
programs u Control Panel-u)

Za vreme instalacije nVidia drajvera odaberi dualviev iako mozda ima crnu liniju na
monitoru-to se kasnije popravi(moze se izabrati i klon pa posle promeniti)

Kad su drajveri instalirani:

Da bi se izabrao dualviev (ako to vec nije uradjeno prilikom instalacije drajvera):
Levi klik na ekran>propertys>settings>advanced>GeForce 2mx 100/200 ili nvidia sta vec pise:
U prozoru koji seotvori sa leve strane oznaciti
Display Wizard: izabrati dualview.Ako nisi zadovoljna slikom na monitoru(ima crnu liniju
sa strane) to se popravi ovako:
U izboru opcija sa leve strane ici na Change rezolution>monitor setings: ako je na 70Herza
promeniti na npr 60 (oznaceno je hide modes that this monitor cannot suport)

Sada ici na Full screen Video (opcija sa leve strane) i tamo gde pise Full screen display
izabrati secondary display (da bi na TV-u film bio u full screen modu a na monitoru se moze
minimizirati

U opciji nView Display mode>desni klik na TV ekran(2)>select TV format>advanced>signal format
je B/pal, a video output format oznaciti Composite video out.

Zatim sa interneta skini DivXG400-svi ovi programi su free. Ovo ti treba da bi imala titl na TV.

Kad gledas film u RadLight-u subtitle se na TV ubacuje preko DivXG400 (pored sata se pojavi njegova
ikona samo kad se startuje film)>dupli klik na nju. Iz opcija izabrati:
Subtitles:
kod In use ici na ...(tri tackice)>ubaciti subtitle>ici na font i tu Script podesiti da
bude Central European.
Picture:
Tu je oznaceno samo Use leftover space for subtitles/OSD i Show icon in system tray.
U Force vertical flip>izabrati Don`t flip,Load filter:Alwaus,Fps conversion:Disabled,
OSD: Nista ne oznacavati

U MV2Plauer-u otvoriti da bi aktivirala DivXG400: Options>User Level promeniti u Expert>ici na DS Graph>u Video opciji oznaciti Use DivXG400>ok. Sad ce se pojaviti ikona DivXG400 pored sata a mozda moras resetovati player da bi se pojavila>dupli klik na nju i podesiti kao gore
Uh.. ovo je bilo opsirno ali se nadam da ce ti pomoci kao i ostalima koji imaju problema sa podesavanjem slike i titla na TV

Back