Operacija ASD-a kod dece i moguce komplikacije

Bjankilina

Domaćin
Poruka
3.632
Evo mene posle toliko vremena. Moj sin je pre 10 dana operisao ASD. Operacija kao operacija je prosla dobro, medjutim doslo je do povrede besike prilikom plasiranja katetera . Mislili su prvo da samo nece da mokri jer ga boli medjutim posle celog dana patnje njegove, zatim opet postavljanja katetera koji se zapustio, skidanja , pa opet tri pokusaja da se opet ubaci kateter , shvatili su da je ipak u pitanju retenzija mokrenja. Urolog koji je pokušavao da plasira poslednji kateter, odmah je poceo da organizuje salu da se pravi rez na donjem stomaku i prazni besika, medjutim SRECOM neko je zvao hirurga koji ga je operisao, covek je dosao mimo radnog vremena i uspeo da nadje u drugoj ustanovi kateter cistofix koji su čekali do uveče da stigne. Uveče opet uspavljivanje sala, postavljanje cistofixa, intenzivna. Dete je naravno potpuno istraumirano. Sto se srca tice, ima malo veci izliv , ali su nas uz terapiju pustili kuci. Sad je u bolovima, mokri kroz cistofix, mokri i normalno uz bolove , potrebna mu je nega kao u bolnici, a tek za dve nedelje idemo opet na prijem na urologiju da mu to skinu, urade urografiju i ako bude trebalo cistoskopiju i da se ovaj haos najzad zavrsi. Dete je na operaciju otislo kao na letovanje, nasmejan raspolozen, sa svima se upoznao u sali , ma bio top, da je prosto svima palo tako teško sto je posle danima patio. Nocu se Jos trza, doziva me i place, dok ne shvati da je kuci. Srecom, reagovalo se manje vise na vreme , dali su sve od sebe da rese problem, ali mi je toliko krivo sto znam da su druga deca vec treci dan trckala okolo i igrala se , a on se toliko napatio . Nije moglo transkateterski , jer je rupa bila veoma velika, inace bi sve bilo drugačije
Ne želim nikoga da uplasio, ovo je veoma retka komplikacija kad je u pitanju ova operacija, ali eto, on je upao u 2% dece koja se ovako namuce. Ako neko ima savet kako da nam olaksa ovo vreme sa Cistofixom da se smanje bolovi pri mokrenju i da se besika ocisti sto brze , svaki je savet dobrodošao , samo da se ovo zavrsi

Back