Opel omega 2.0i ls velika potrosnja plina!!

• Začetnik teme Začetnik teme Daky_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Daky_

Obećava
Poruka
82
Dakle imam opel omegu 2.0 ls i plin uradjen (nije sekvencijalni) landirenzo isparivac i boca od 85l.. Menjao sam kablove,svecice,filter vazduha.. pokusavao da zatvorim vazduh na kucistu da manje vuce vazduh i smanjio plin koliko god moglo.. i idalje trosi puno 6l na 35km sto znaci 18l na 105km.. uglavnom vozim relacije 15-30km.. znaci auto podigne radnu temperaturu... neznam sta vise da mu radim...bio sam u raznim servisima i kao nesto stelovali al opet trosi puno,pali lepo..
Jel zna neko u cemu je problem?

Koliko ti je ranije trosio plina? Koliko trosi benzina?
Zimi svakako trosi vise, jer i kod moje Kappe potrosnja zimi zna i po 16 litara na 100km da bude bez nekog divljanja po gasu u gradu iako imam sekvent uredjaj. Inace sekvent manje trosi nego venturi uredjaj jer je drugacija tehnologija.
Naravno zavisi i od stila voznje, zatim gde vozis (autoput, grad) i sl.
Proveri i pritisak u gumama, cak i to moze da bude problem.

Evo i mene! pritisak u gumama je dobar nisu meke gume! pre je trosio do 10l na 100km i to negde u novembru.. a sad katastrofa 18l na 105km.. i to sve lagano na gasu.. samo koliko pipnem gas.. inace onaj straf za leg gas mi je zavijen do kraja a auto i dalje radi... kao da nema nikakvu funkciju.. sve sumnjam na isparivac... inace vozim ga manje-vise otvorena voznja... od 50-100km,zavisi kako kad.. ali sve lagana voznja 5 i teraj...

na benzin neznam tacno.. nisam ga vozio jer mi busan rezervoar... mada nebi trebalo da trosi puno benzina.. jer motor ne duva niti trosi ulje ni rashladnu tecnost (antifriz-voda).. protokomer mi iskljucen jer manje trosio bez protokomera, i sauk mi stavljen da radi non stop kao navodno bolje ide pod niskim obrtajima.. :) moguce da je i to problem? protokomer ili sauk..tj ona crna kutica ispred ajnsprica gde ulazi crevo od kucista vazduha.. ima dva strafa i podesava se.. neznam na koliko mi obrtaja radi u leru jer na km-sat nemam obrtaje... a moj komsija ima istu omegu samo 1.8 karavan i trosi mu 10l na otvorenom oko 6l.. provereno v.plana-bec... I ima jos jedna fora.. na prekidacu za plin imam opciju da ukljucim benzin - plin da radi na benzin pa preko 2k obrtaja da se prebaci na plin... posto meni pumpa iskljucena za benzin tako da je nemoguce da radi na benzin.. auto i dalje radi samo trokira kao da pusta malo po malo plin.. sto znaci kad bi namestio na benzin da radi.. mesao bi mi plin i benzin zajedno...
pitanje je sad sta je tu problem,elektro ventil ne pusta plin,merio sam i napon na njemu kad je iskljucen kontakt nema struju..a i da mi pusta plin motor bi se napunio plina pa nebih mogao da upalim auto dok ga ne izbaci.. al to kod mene nije slucaj.. jedino moze da bude da isparivac ne valja.. neznam vise sta da radim.. kad sam uzeo auto trosio je 10l al nije bio uzubljen lepo za 3 zuba promasen.. pitam se da nije opet nesto lepo uzubljen pa ne sagori plin lepo nego neki deo izbaci kroz auspuh... :(

Da odg na temu.. posetio sam auto gas u lapovu po idmenu AR*AL ostavio auto 3-4 dana... zvao me covek posle toga i rekao mi da dodjem po auto. Uz popravku:
stelovanje protokomera,menjanje onog miksera u crevu sto ide od kucista do ajnsprica,veliki servis isparivaca,filter za plin itd.. i stelovanje plina.. auto ide 5 puta bolje,prima gas dobro, a potrosnja 8l na 100km :D To su bili uzroci velike potrosnje.. :) Pozz!

Back