Опасности хроничне мастурбације

fanstebre

Veoma poznat
Poruka
10.529
Кој су негативне последице и има ли их по вама и вашем искуству ?

По мени, хронична, свакодневна мастурбација у периодима без секса је нешто најгоре што мушкарац може себи да уради.

Моји најгори периоди у животу се везују управо за дуге сексуалне апстиненције и хронично мастурбирање за то време. Дакле, спој те две ствари је убитачан. Требало ми је више од деценију да сватим зашто. Мастурбација не нуди прави хормонални баланс као што то нуди секс, и свакодневно хронично мастурбирање у периоду дуге сексуалне апстиненције је веома лоше за ендокрини систем, самим тим и за психу. Ко нема бар 1-2 секса недељно није добро да мастурбира сваки дан. Тело потпуно различито реагује на мастурбацију и на секс без обзира што и једно и друго нуде олакашњање с тим што је у случају мастурбације то олакшање лажно. Што је мастурбација доминантија у односу на секс на недељном нивоу то су ефекти на тело и психу негативнији.

Кад погледате људе који хронично немају секс, а при том хронично мастурбирају ту се по неком неписаном правилу ради о људима који показују симптоме депресије, анксиозности, песимизма, социјалне фобије, недостатка самопоуздања и слично. Све је то резултат негативног ендоктиног одговора на хронично мастурбирање које је у недостатку правог односа временом разорило психу.

To da masturbacija šteti endokrinom sistemu je žešća glupost napisana na ovom forumu a nije da ih ima malo.
Све је штетно у одређеним условима јер нисам рекао да је мастурбација штетна сама по себи. Ако мастурбираш сваки дан, недељама, а константно си без секса онда окситоцин пада, пролактин расте и у тим условима ендокрини систем ради против тебе јер мастурбацију доживљава као додатни стрес уместо као опуштајућу активност. У то могу да се закунем јер сам у периоду дуге сексуалне апстиненције врло добро осетио разлику између хроничне мастурбације и периодичне само што тад нисам схватао дубље тај процес.

I koje ti rešenje pronalaziš u tim situacijama kad si :think: ?
Кад наиђе нејебичка криза само проредим мастурбацију и то је то. Сваки трећи дан и то по једном, евентуално сваки други али то је већ ход по ивици. Никад сваки дан или два заредом. Не осети се то одмах и ту многи погреше, поготово млади до 25 година јер њима организам јаче реагује. Наиђе дужи период без секса, заређаш неколико дана или више од недељу дана мастурбације заредом, некад и више пута дневно, и онда креће полако да те обавија црнило, лагано и неприметно, мастурбација постаје завист као дрога, ту дозу допамина плаћаш прескупо поменутим окситоцином и пролактином, стрес расте уместо да остане под контролом и онда је на дуже стазе могућа и депресија, летаргија, анксиозност......

Ево кад вам наиђе период без секса, мастурбирајте 14 или више дана заредом и онда урадите анализу на пролактин и видећете доказ на делу. Није скупа анализа, око 1000 дин,

Негативни ефекти хроничне мастурбације могу да се елиминишу само редовним сексом и евентуално хладним тушем одмах после мастурбације. У свим осталим условима лако се склизне у озбиљан стрес. Мада нема поенте мастурбирати сваки дан ако имаш редован секс, иако и таквих случајева има, а то је тек посебна прича јер зашто би просипао енергију уместо да је чуваш за секс који би у том случају био интензивнији доживљај
..........................................................................
А ево шта каже вештачка памет

1. Тестостерон и „глад” за успехом​

Тестостерон заправо не опада драстично због саме мастурбације (краткорочно чак и скочи), али се мења начин на који га тело користи.

• Ако се сексуална енергија стално „празни” вештачки, мозак добија сигнал да је „мисија обављена”.
  • Тиме се губи онај позитивни мушки агресивни набој (драјв) који вас тера да јурите циљеве, тренирате или тражите партнерку. Постајете биолошки самозадовољни, а заправо сте функционално пасивни.

Poslednja izmena:
Тиме се губи онај позитивни мушки агресивни набој (драјв) који вас тера да јурите циљеве, тренирате или тражите партнерку. Постајете биолошки самозадовољни, а заправо сте функционално пасивни.
Баш то је мени и потребно.

Мастурбација, тј. секс са замишљеним девојкама, довело ме је до тога да бар некако нађем и одржавам посао (иначе не бих имао ни дан радног стажа ни са 50), и да порадим на физичкој форми. То је зато што замишљам да ћу можда у некој далекој будућности имати девојку., иако вероватно никад нећу, то нереално замишљање је довело до бар неких добрих ствари. Да 100% знам да никад у животу нећу имати оно што гледам док мастурбурам никад више не бих хтео да идем на посао, тотално бих се запустио, престао бих чак и да се купам јер сопствено тело би ми било небитно.

To je jedino sto nam je ostalo. Hocete i to da nam otmete😢

Јок, само ваља наћи праву меру.

Мастурбација, тј. секс са замишљеним девојкама, довело ме је до тога да бар некако нађем и одржавам посао (иначе не бих имао ни дан радног стажа ни са 50), и да порадим на физичкој форми. То је зато што замишљам да ћу можда у некој далекој будућности имати девојку., иако вероватно никад нећу, то нереално замишљање је довело до бар неких добрих ствари. Да 100% знам да никад у животу нећу имати оно што гледам док мастурбурам никад више не бих хтео да идем на посао, тотално бих се запустио, престао бих чак и да се купам јер сопствено тело би ми било небитно.

Ова тема се не односи на трајни прекид мастурбације већ на контролу исте. Кад не би дркао сваки дан имао би још јачу жељу да радиш на себи, да нађеш девојку и да живиш. Овако си од мастурбације направио невидљиву партнерку, а ниси свестан тога да је та партнерка веома љубоморна, посесивна и манипулативна, да те врти око малог прста и чува само за себе.

Кој су негативне последице и има ли их по вама и вашем искуству ?

По мени, хронична, свакодневна мастурбација у периодима без секса је нешто најгоре што мушкарац може себи да уради.

Моји најгори периоди у животу се везују управо за дуге сексуалне апстиненције и хронично мастурбирање за то време. Дакле, спој те две ствари је убитачан. Требало ми је више од деценију да сватим зашто. Мастурбација не нуди прави хормонални баланс као што то нуди секс, и свакодневно хронично мастурбирање у периоду дуге сексуалне апстиненције је веома лоше за ендокрини систем, самим тим и за психу. Ко нема бар 1-2 секса недељно није добро да мастурбира сваки дан. Тело потпуно различито реагује на мастурбацију и на секс без обзира што и једно и друго нуде олакашњање с тим што је у случају мастурбације то олакшање лажно. Што је мастурбација доминантија у односу на секс на недељном нивоу то су ефекти на тело и психу негативнији.

Кад погледате људе који хронично немају секс, а при том хронично мастурбирају ту се по неком неписаном правилу ради о људима који показују симптоме депресије, анксиозности, песимизма, социјалне фобије, недостатка самопоуздања и слично. Све је то резултат негативног ендоктиног одговора на хронично мастурбирање које је у недостатку правог односа временом разорило психу.
Meni se desilo kad sam imao duži period bez sexa za vrijeme koga sam dosta masturbirao da nisam mogao svršiti kad sam konačno imao sex. Nakon par dana sam opet imao sex i takođe sam dosta masturbirao u međuvremenu i opet nisam mogao svršiti. Zatim nisam masturbirao 5-6 dana i kad sam imao sex svršio sam za 10-15 minuta.

Meni se desilo kad sam imao duži period bez sexa za vrijeme koga sam dosta masturbirao da nisam mogao svršiti kad sam konačno imao sex. Nakon par dana sam opet imao sex i takođe sam dosta masturbirao u međuvremenu i opet nisam mogao svršiti. Zatim nisam masturbirao 5-6 dana i kad sam imao sex svršio sam za 10-15 minuta.
Кита се навикне на груб стисак шаке и кад после дуже времена дође до секса, поготово ако је с кондомом, онда се десе такве ствари. Због свега тога треба дрккати с разумевањем јер дрркање је наука

Кита се навикне на груб стисак шаке и кад после дуже времена дође до секса, поготово ако је с кондомом, онда се десе такве ствари. Због свега тога треба дрккати с разумевањем јер дрркање је наука
Slažem se. I još pogotovo ako se koriste kondomi lošijeg kvaliteta poput Romed-a.

Još jedna glupost sa neta,još jedno zaludjivanje prostog naroda.
Počeo sam sa 15,redovno to činim i u poznim godinama nemam problem sa potencijom niti sam ikada imao.Nikada,ali nikada me vršnjak nije izdao niti sam se obrukao.
Poenta je zaludeti muškarce glupostima,zaplašiti ih a onda im uvaliti hemiju kao spas.
Tek sa 15 si počeo masturbirati?

Još jedna glupost sa neta,još jedno zaludjivanje prostog naroda.
Počeo sam sa 15,redovno to činim i u poznim godinama nemam problem sa potencijom niti sam ikada imao.Nikada,ali nikada me vršnjak nije izdao niti sam se obrukao.
Poenta je zaludeti muškarce glupostima,zaplašiti ih a onda im uvaliti hemiju kao spas.
Колико често имаш секс од 15 године до данас ?

Back