Opasnost od nacionalizma

Kada bi svi Srbi bili u jednoj državi taj nacionalizam bi splasnuo. Ovako jer su Srbi ugroženi u Bosni, na Kosovu i nekada u Crnoj Gori on će uvek biti jak. Opet države koje nemaju toliko svoj narod van granica imaju migrante na primer pa onda oni isto imaju jačanje nacionalizma. Ako nemaš narod van granica i nemaš migrante onda možeš biti gradjanin sveta.

Cuveno nase postenje...
Moguce...Uglavnom je stvar kao i sa ljudima, ako zelis da cujes istinu o sebi onda pitas sve oko tebe sta imaju da kazu i kako te oni vide...
Bojim se da ono sto mi mislimo o sebi, niko drugi u okolini ne misli o nama.....
istrazivanje_severna_makedonija.jpg

https://www.kosovo-online.com/en/ne...onsider-serbia-their-greatest-friend-8-2-2023

Zavisi koga oko sebe pitas...

Ne mrzimo mi Makedonce, samo Bosnjake, Albance, Hrvate, Bugare, Crnogorce(one cetinjeske prave), Madjare manje u zadnje vreme, Rumunom nazivamo nekog koga zelimo da omalovazimo... I nemamo vise komsijskih naroda....

Serbia is Romania’s Closest Friend​

A true intellectual, navigating with ease between cautiously presented, well-chosen words and passionate discourse, Ms Davidoiu speaks with equal dexterity of business as she does of history or culture. She unveils the story behind one of Romania’s most popular sayings and explains why Serbia has a very special place in Romanian hearts.

I learned recently of a saying that Romania has only two friends and one of them is Serbia. Before asking you how this is felt in Serbia, I would like to ask you if you feel that on a day-to-day basis, the Romanians are aware of the role their western neighbor occupies in their nation’s subconscious.
https://www.diplomacyandcommerce.rs/serbia-is-romanias-closest-friend/

Statistički mrzimo se sa manjim procentom svojih suseda nego Bošnjaci, Bugari, Albanci,

I po čemu su cetinjski "Crnogorci" oni pravi? To su anticrnogorci, negatori svega što su Crnogorci uvek bili.

Statistički mrzimo se sa manjim procentom svojih suseda nego Bošnjaci, Bugari, Albanci,

I po čemu su cetinjski "Crnogorci" oni pravi? To su anticrnogorci, negatori svega što su Crnogorci uvek bili.
Gde pronadje tu statistiku ? Objasnio sam ti da ono sto mi mislimo o sebi niko drugi ne misli o nama.... Kada uzmes u obzir sve narode Balkana uglavnom svi smatraju da mi preziremo Bosnu, da zelimo da pripojimo sebi RS, da zelimo i CG za sebe, da mrzimo Hrvate, Albace, Bugare, Bosnjake, da prisvajamo tudju istoriju i da smo najveci nacionalisti, kao i da smo najveci faktor nestabilnosti na zapadnom balkanu...To je uglavnom njihovo misljenje o nama...Ne svih njih, naravno, pogotovo ne onih koji se ne bave tom temetikom...
Dok mi naravno o sebi imamo totalno drugacije misljenje od svih njih.... :mrgreen:

Vašem pokušaju da ih ponovo silujete
Докле мислиш кењати своје шовинистичке ставове?
Историја демантује твоје пропагандистичке бљувотине и јасно се види замена тезе жртве и силоватеља.
Трећи пут у истом веку покушали сте истребити српску популацију са западног балкана, што вам је делимично
и успело етничким чишћењем Срба из Хрватске.

Odgovor na:: "I po čemu su cetinjski "Crnogorci" oni pravi? To su anticrnogorci, negatori svega što su Crnogorci uvek bili."
Oni su tužno snešni Miliov pokušaj da napravi "Crnogorsku pravoslavni crkvu.
Na čelu sa katoličkim djakon i raspopom Dedejićem.
Pre par godina. kada in je DPS davao po sendič i sipao po 10l (MUP.ovog) goriva,
bilo oko 80-tak auta. Oko 200 ljudi.

Nacionalizam, kada uzme maha, preti da preraste u nacionalšovinizam, odnosno u nipodaštavanje i omalovažavanje drugih etničkih grupa, vera i nacija. Kako se boriti protiv toga jer voleti svoju narod, naciju ili veru nije ništa loše? Kako biti neko ko voli svoju naciju/narod/veru a ne biti nacionalšovinista?
ako nisi primetio to je vec 12 god ,od kako su sns-ovce na vlasti

То нема везе са равногорским покретом, мислио сам на прави, онај који је бранио државу, круну и народ.
Апсурд је да су титоисти, декларативни борци против национализма ојачали све национализме на Балкану
а борећи се само против српског. Створили су им и државе у привременом облику социјалистичких република,
чиме су запечатили неславну судбину Југославије за коју су се такође као борили.
Najgore šta može srpski narod da uradi jeste da veže svoj nacionalni identitet za te četnike koji su bilo kolaboracionisti i koji su najmanju ruku imali sumljivu ideologiju.

Najgore šta može srpski narod da uradi jeste da veže svoj nacionalni identitet za te četnike koji su bilo kolaboracionisti i koji su najmanju ruku imali sumljivu ideologiju.
Опет лупеташ будалаштине, четници су војне јединице и немају никакаве везе са идеологијом.
Такође су битан фактор у ослобођењу читавог Балкана од страних завојевача и нису настали у ДСР-у.
Идеологијом се бавила твоја страна, као и револуцијом кад јој време није и изазивањем братоубилачког рата,
свакојаком смицалицама а као што видимо на форуму и даље то радите.

Gde pronadje tu statistiku ? Objasnio sam ti da ono sto mi mislimo o sebi niko drugi ne misli o nama.... Kada uzmes u obzir sve narode Balkana uglavnom svi smatraju da mi preziremo Bosnu, da zelimo da pripojimo sebi RS, da zelimo i CG za sebe, da mrzimo Hrvate, Albace, Bugare, Bosnjake, da prisvajamo tudju istoriju i da smo najveci nacionalisti, kao i da smo najveci faktor nestabilnosti na zapadnom balkanu...To je uglavnom njihovo misljenje o nama...Ne svih njih, naravno, pogotovo ne onih koji se ne bave tom temetikom...
Dok mi naravno o sebi imamo totalno drugacije misljenje od svih njih.... :mrgreen:
Dobro Srbi su zli ali zašto dobri Hrvati imaju toliko nesporazuma sa dobrim Bošnjacima i ovi s njima ?

Nema potrebe da pronalazim statistiku, sam iztračunaj. Muslimani imaju dva susedna naroda, oba mrze, znači 100%. Albanci tri, sa sve tri se mrze, znači 100%. Bugari se mrze sa svim sebi susednim narodima, znači 100%-. Srbi sd eto ne mrze sa Rumunima, Makedoncima i Mađarima, znači manje od 100%.

Naravno da želimo da pripojimo RS i Crnu Goru za sebe. Što bi nas to činilo lošim? Loše ono što rade drugi, npr. prisiljavaju RS da bude sa onim s kim neće, ili nasilno menja identitet CG.

Back