- Poruka
- 91.558
Tokom kursa matematike na Univerzitetu Kolumbija, student je zaspao i probudio se uz zvuk razgovora njegovih kolega. Kada se lekcija završila, primetio je da je predavač napisao dva zadatka na tabli. Pretpostavio je da su to domaći zadaci, pa ih je kopirao u svoju beležnicu da bi se kasnije pozabavio.
Kada je prvi put pokušao da reši probleme, smatrao ih je prilično teškim. Međutim, on je istrajao, provodeći sate u biblioteci skupljajući reference i učeći dok nije uspeo da reši jedan od problema, iako je bio izazovan.
Na njegovo iznenađenje, predavač nije pitao za domaći zadatak na sledećem času.
Radoznali, student je ustao i upitao: „Doktore, zašto niste pitali za obavezan zadatak sa prethodnog predavanja?“
Predavač je odgovorio: „Obavezno? Nije bilo obavezno. Jednostavno sam iznosio primere matematičkih problema koje nauka i naučnici još nisu rešili.“
Šokiran, student je odgovorio: "Ali ja sam rešio jedan od njih u četiri rada!"
Rešenje koje je otkrio na kraju mu je pripisano i dokumentovano na Univerzitetu Kolumbija. Četiri rada koja je napisao o tom pitanju i dalje su izložena u instituciji.
Kada je prvi put pokušao da reši probleme, smatrao ih je prilično teškim. Međutim, on je istrajao, provodeći sate u biblioteci skupljajući reference i učeći dok nije uspeo da reši jedan od problema, iako je bio izazovan.
Na njegovo iznenađenje, predavač nije pitao za domaći zadatak na sledećem času.
Radoznali, student je ustao i upitao: „Doktore, zašto niste pitali za obavezan zadatak sa prethodnog predavanja?“
Predavač je odgovorio: „Obavezno? Nije bilo obavezno. Jednostavno sam iznosio primere matematičkih problema koje nauka i naučnici još nisu rešili.“
Šokiran, student je odgovorio: "Ali ja sam rešio jedan od njih u četiri rada!"
Rešenje koje je otkrio na kraju mu je pripisano i dokumentovano na Univerzitetu Kolumbija. Četiri rada koja je napisao o tom pitanju i dalje su izložena u instituciji.
Poslednja izmena: