Online magazin - Lacuna Mag

castaway

Početnik
Poruka
9
Nedavno je pokrenut novi online magazin za literaturu i kulturu - LACUNA MAG.

LACUNA MAG je rezultat nekoliko zaljubljenika u pisanu riječ i umjetnost, te nastojanja da se dodatno obogati književni prostor jezikâ Balkana, kao i nastojanja da se svi pisci sa naših prostora, okupe i djeluju u jednom ćošku nepreglednog elektronskog svijeta.

Želja nam je dodatno obogatiti literarnu i kulturnu scenu, a pogotovo pružiti priliku piscima, pjesnicima i umjetnicima da objave svoje radove, bez obzira na njihovo iskustvo ili afirmaciju.
Tražimo radove koji se nalaze u bilo kojem dijelu spektruma moderne literature, ali i radove koji iznad svega posjeduju kvalitet...

Jedan dio prostora LACUNA MAG-a biće posvećen i onim piscima sa naših prostora koji su odlučili da pišu na engleskom jeziku, s obzirom da je on već duže vrijeme "lingua franca" u svjetskoj komunikaciji.

Cilj redakcije LACUNA MAG-a je da se kvartalno objavi online izdanje magazina (pdf), a jednom godišnje bi se objavila knjiga (u papirnoj formi) sa najboljim radovima.

Još jednom, pozivamo sve talentovane autore da šalju svoje radove. Više informacija o načinu na koji to mogu uraditi, mogu se naći na stranici www.lacunamag.org


Facebook: https://www.facebook.com/pages/Lacuna-Mag/162249107146616
 

Back
Top