Online komunikacija u (realnim) vezama

Ali pazi, meni je podosta zanimljivo sve to. Jer, ljudi nemaju ista očekivanja.

Bio je jedan koji mi je bukv počeo pretiti što ne odgovaram odmah, u smislu hej zašto mi se ne javljaš?! to je nepristojno. A ja nisam od onih koji nose telefon sa sobom svuda, nekad prođe par sati a da ne vidim poruku. Opet, veze se po tome i razlikuju. Ako si sa nekim površno sigurno da nećeš pričati o svom danu. Nekima nećeš pričati ništa.

Opet, bio je jedan kraći period, par mseci kada sam sa nekim imala intenzivnu online komunikcaiju od ujutru do uveče, i uopšte nije bilo davljenja. Ono zagrljaj, porukice sitne, poneka lepa misao i čim se nađe vremena prepiska. Uvek prijatna. I sećam se fino tog perioda. Opet, bilo je da razmenimo par misli tokom celog dana. Sve u svemu, verujem da je ta vrsta odnosa bitna za odnos u celini. Daje neki ton svemu. Jer ipak... puno vremena tako prođe kad se ne živi zajedno.znači, možeš kad hoćeš. a za ovog prvog nesrećnika nisi htela, pa se kao vadila da ne nosiš telefon sa sobom


kako kaže deca na tik toku, if she wanted to she would
 
znači, možeš kad hoćeš. a za ovog prvog nesrećnika nisi htela, pa se kao vadila da ne nosiš telefon sa sobom


kako kaže deca na tik toku, if she wanted to she would
Pa da.. postoji nekada otpor prema tome na koji način neko komunicira

A i u opisanom drugom slučaju nije bilo problema ako koji stiker ne vidim par sati.
 
-Ako ne živite zajedno, koliko vam je važno da komunikacija teče od "dobro jutro" do "laku noć" svaki dan?
Suštinski mi je nevažno sa vremena na vreme kada se jedno drugog setimo bi mi bila preferencija. Generalno nisam pričljiv tip i ne volim rutine, ako naletim na nešto smešto/zanimljivo podelio bi to preko fona sa partnerkom
-Koji su vaši "zahtevi" za takvo održavanje kontakta (vajber, votsap, sms, pozivi) ?
Telegram idealno, ostalo sam većinski izbacio iz upotrebe (osim poslovnog broja koji je 24/7 na mute 🤣 ) smara mnogo
-Da li podrazumevate da neko neće odgovoriti po par sati ili smatrate da je to previše i očekujete odgovor odmah? (naravno zavisi od hitnosti , ali mislim na uobičajene razgovore).
Odgovaram kada stignem, a i ako mi neko ne odgovori nakon nekoliko sati/dana ok mi je... Odbojna mi je konstantna komunikacija i proveravanje da li je sve ok non stop... Ako je hitno poziv, ako nije poruka i to je to.
-Koliko takva vrsta odnosa putem prepiski utiče na ukupan utisak koji imate o toj vezi/tom odnosu?
Zavisi od koliko se dobro poznajem i razumem sa partnerkom, kao i koliko nam je stil komunikacije sličan. Do sada sam upoznao 2-3 devojke sa kojima mi komunikacija ide preko poruka ide savršeno, za 15min dopisivanja ispričamo jedno drugom više no neki parovi za 5 sati.
 
Zivimo zajedno. U dugoj smo vezi. Moj dragi putuje zbog posla pa recimo u toku mesec dana (kada se sve sabere) desetak dana nismo skupa.

Komunikacija ide preko poruka preko celog dana. Po neki stiker, po neka ozbiljna poruka, po neko čackanje. Nekim danom više nekim manje. Kada je na putu dan se obavezno završava sa 20tak minuta razgovora telefonom.
 
Mislim na prave, "realne" veze i odnose.

Naime, u današnje vreme je normalno da čak i ako živite sa nekim imate međusobnu online (ili telefonsku) komunikaciju preko dana. A tek je to tako ako partneri ne žive zajedno.

-Ako ne živite zajedno, koliko vam je važno da komunikacija teče od "dobro jutro" do "laku noć" svaki dan?
-Koji su vaši "zahtevi" za takvo održavanje kontakta (vajber, votsap, sms, pozivi) ?
-Da li podrazumevate da neko neće odgovoriti po par sati ili smatrate da je to previše i očekujete odgovor odmah? (naravno zavisi od hitnosti , ali mislim na uobičajene razgovore). -Koliko takva vrsta odnosa putem prepiski utiče na ukupan utisak koji imate o toj vezi/tom odnosu?
...
Stvarno ne volim česte, duge, iznenadne prepiske koje se svode na sličice. Normalno je s vremena na vreme poslati poruku i započeti neku normalnu prepisku, to je ok. Odgovor kada stigne stigao je. Imamo zajednički, ali i dalje svako ima svoj život (naravno ne ljubavni).
 

Back
Top