onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko tumor marker može da bude pouzdan pokazatelj stanja?

Moja tetka išla na redovan ginekološki pregled, sve bilo ok. Na UZ sve bilo ok, mamografija, UZ dojki, sve u redu. Na ginekološkom UZ dr joj otkrila neko zadebljanje od 6mm (pretpostavljam endometrijuma, mada ne znam, a tek ona nema pojma), i uputila je da uradi tumor markere, pa da ponovi 4. juna UZ, da vidi da se to nije povećalo. Jer ako se povećalo, mora ići na kiretažu. (Zato sam pomislila na endometrijum) Ona dobila rezultat tumor markera, recimo normalno je 21 nečega, a ona ima 150 nečega.

Ima li neko pojma o ovome?

Tu sam Nedo, pa u nedelju je bilo isto kao onaj dan samo bez bolova, sad je ok...jedva cekam taj petak da me pregleda i da vidim hoce li biti kiretaze ili ( nadam se) ne .
Domacice, to jeste endometrijum a sto se tice tumor markera ja licno nisam sto posto sigurna da je merodavan...
Zaova mi radi kao laborant u Inepu i ona je skepticna po pitanju TM. Ne znam sta bih ti rekla..

Evo i ja da se pohvalim. Dobila odliv, izgubila 350ml krvi za manje od 24casa, i danas odem kod dr, a ono moj miom porastao na 7x7cm i naravno preporuka je operacija. I to sto pre. Masala!
Ja ne bi bila ja pa sam odlucila da necu operaciju vec cu najpre probati tabletama, pa ako to ne uspe i kad iscrpim sve neoperativne metode lecenja, onda mogu da razmisljam o operaciji.

Evo i ja da se pohvalim. Dobila odliv, izgubila 350ml krvi za manje od 24casa, i danas odem kod dr, a ono moj miom porastao na 7x7cm i naravno preporuka je operacija. I to sto pre. Masala!
Ja ne bi bila ja pa sam odlucila da necu operaciju vec cu najpre probati tabletama, pa ako to ne uspe i kad iscrpim sve neoperativne metode lecenja, onda mogu da razmisljam o operaciji.

какав сад миом :eek:
нисам била редовна у читању ...
мислиш да др драми ,или ти је и та опција понуђена?

Imam taj miom od 2011 god. Bio je 4cm, a sad je 7cm. Sad je poceo da pokazuje zube i nazalost morace napolje. Ja sam mislila da ga tabletama smanjim i izbegnem operaciju, ali sam malopre saznala da mi operacija ne gine, jedino sto ce moci laparaskopski da se operise. Kad bi me sad operisali morala bi klasicna, rez preko celog stomaka.

al ste obe u problemu, nikad mira, samo me nervirate :rtfm:
šalim se drage moje devojke, loše kao i uvek al se baš brinem za obe,
Liki šta se od sinoć promenilo pa sad može laparaskopija??
i koliko brzo, nećeš dugo čekati?

- - - - - - - - - -

i jel noć prošla bolje od prethodne?

Pa nije se nista promenili, samo sam detaljnije saznala. Znaci operacija mi ne gine, ali dr misli da je bolje tumor najpre smanjiti tabletama posto je sada preveliki za laparaskopsku operaciju. Znaci sad bi morala klasicna operacija sa rizikom od velikog krvarenja sto nije mnogo pametno.
U svakom slucaju idem sledece nedelje kod njega na dopler pa ce mi sve reci.
Noc je bila ok, ali dan los. Smanjilo se krvarenje ali je meni bilo mnogo lose i kolabirala sam. Pretpostavljam da mi je gvozdje otislo skroz i da je zbog toga. Ne znam kako to da sredim. Pijem tablete vec 15 dana, unosim i preko hrane ali treba vremena. Cim sam duze na nogama krene drhtavica i neki ledeni znoj. Jedva sam danas pregurala do 11 sati i kad sam dosla kuci kolabirala sam. Andrija je bio tu, isprepadao se i poceo da place, pa i ja sa njim, a ne mogu da se maknem niti da progovorim. Jezivo je bilo.
Sad sam ok. Uglavnom lezim ili sedim. Sutra opet na posao pa dokle izdrzim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back