Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čovece ,nema me pola dana na krstarici,ono 3 ipo strane ispisane ;) Biki nam u pubertetu,...lili nam isto vesela ;9 neka ,neka bolje tako :D
@snovak- Dobrodosli na ovu nasu temu,zelim Vam sve najbolje sto se lecenja tice,ovde su svi nasmejani,raspolozeni za salu,mada ima i kriznih perioda,ali to se brzo prevazidje! Svako dobro :)

Čovece ,nema me pola dana na krstarici,ono 3 ipo strane ispisane ;) Biki nam u pubertetu,...lili nam isto vesela ;9 neka ,neka bolje tako :D
@snovak- Dobrodosli na ovu nasu temu,zelim Vam sve najbolje sto se lecenja tice,ovde su svi nasmejani,raspolozeni za salu,mada ima i kriznih perioda,ali to se brzo prevazidje! Svako dobro :)

Hehehehe...jeeeeste,u pubertetu ))))
Kissic tebi maleni,gde si bre ti?
Eto ne da mi se da odem da spavam..

Hehehehe...jeeeeste,u pubertetu ))))
Kissic tebi maleni,gde si bre ti?
Eto ne da mi se da odem da spavam..

Evo me,ni meni se neda da zaspim...Danas u skoli nikad gore :pazite ovo imam 3,3,3,2 iz matematike,i na polugodistu 3,i curka me pita da bi mi zakljucila 3,uradih joj dva zadatka,i ona kao ima jos vremena ,odlucicu o tvojoj sudbini,i kaze ona,vidim ja ima ovde ovaca za sisanje....ja se zgranuo,i ja njoj sram vas bilo ,mi smo za vas ovce za sisanje...i ona meni pa znas kako -zakon jaceg,ja mogu da kazem sta hocu....poludeo sam :D uzasna je -.- i posle vidim zakljucila mi 3... sacuvaj me boze,ovo jos nisam doziveo :D

Evo me,ni meni se neda da zaspim...Danas u skoli nikad gore :pazite ovo imam 3,3,3,2 iz matematike,i na polugodistu 3,i curka me pita da bi mi zakljucila 3,uradih joj dva zadatka,i ona kao ima jos vremena ,odlucicu o tvojoj sudbini,i kaze ona,vidim ja ima ovde ovaca za sisanje....ja se zgranuo,i ja njoj sram vas bilo ,mi smo za vas ovce za sisanje...i ona meni pa znas kako -zakon jaceg,ja mogu da kazem sta hocu....poludeo sam :D uzasna je -.- i posle vidim zakljucila mi 3... sacuvaj me boze,ovo jos nisam doziveo :D
samo pokazi koja je i biki i ja u ponedeljak bijemo:zcepanje:

Jeli to ona o kojoj smo vec komentarisali? Ili je nesto novo ?

A ona sa bokserskom bradom je prof. dr mr sci spec prim itd. predaje higijenu,a ova je jedna babuskera koja nas urnise ;) A kako ste mi Vi? pozdrav ;)

Ko zna, mozda bude i neke koristi , kasnije , od tog urnisanja... e , zeza me ovaj kompjuter, svaki put moram da idem na broj strana , ne pojavljuje mi se automatski kada pisete, nesto
mora da sam cacnula, a da nisam trebala...

Snezana, smisli ce sutra nesto na Konzilijumu ...neku novu terapiju koja ce delovati....
Podrav tebi i budi sa nama, lakse je...
Devojke se verovatno odmarju ....
Pozdrav tebi , drzi se samo

Hvala Liki Lee!
I smislili su... Od 4 ciklusa ht do sada, 2 su bila po protokou Cisplatin-gemzar a 2 po protokolu Cisplatin-Vinorelbin (cini mi se), sve citostatici nove generacije, kako kaze moja doktorka. Sada se odlucila za neki citostatik starije generacije - vepesid. Ne znam sta ce on uspeti da uradi, jer je u jednom momentu rekla kako je moj tumor "hemio-rezistentan"
I u pravu si, lakse je u drustvu...

snovak-zao mi je sto ti tako ide...Ja sam isto uvek imala brugu sta i koliko reci deci.Kazem im istinu i uvek je obojim u optimizam."Tako je,ali evo ima jos raznih terapija,ja cu se boriti kao i uvek..".valjda im smanjim sekiraciju.Dvoje starijih koji su u Bgd.zadrze tu sliku,kad se cujemo delujem vedro,malo muka pomenem,vise ne...najzalije mi je za ovu malu kod kuce-ona ipak snimi sve-kad me boli,kad crvenih ociju izadjem iz kupatila.prisustvovala je svemu..trudim se ja i zbog nje da sve bude blaze nego sto jeste..ipak vidi ona da to vise nije ona mama od pre,puna energije,koja za tili cas pristane da je vodi na bazen,u skitnju..Na zalost,i oni moraju osetiti svoj deo.
Ponovicu i zbog tebe-moj kolega je dobio dg.pre 3-4 meseca-rak pluca sa metastazama na prsljenovima.Dali su mu zracenje i neke tablete IRESA koje su skoro registrovane kod nas.On nema nikakave nezeljene reakcije od njih,a MR pokazuje da su promene na plucima mnogo manje,a na kostima za sada nista(pije 3 meseca)Pitaj na konzilijumu za njih!

Vesna hvala i tebi i posebno ti se divim na nevereovatnoj energiji i optimizmu...
Sa decom je proslo... Uz veceru, kad su me pitali za rezultate onako, kao usput im odgovorih "Pa nisu bogzna sta, promenili mi terapiju, pa ce biti bolje." i okrenuh na drugu temu.
Zao mi je zbog tvoje najmladje cerke, sigurno joj sve tesko pada.
Moja cerka ne zivi samnom, ima cerkicu koja joj potpuno obuzme svu paznju (hvala Bogu), tako da nema vremena da razmislja mnogo o meni. A sin - racunam, musko je, moze vise da izdrzi...
A sto se tice tog leka Iresa, bas u nekom od tvojih postova sam videla a zatim na guglu, da je mnooogo skup i necim uslovljen (nekakvim mutacijama gena)- naravno da ja to nista ne razumem, ali eto, to je dovoljno da kazu kako ne ispunjavam uslove.
Ne znam, ali imam utisak da nerado daju te skuplje lekove. Pitala sam je za zracenje, pa i to ne moze zbog metastaza na oba plucna krila - sta vec...

cao ljudi,ne znam odakle da pocnem...
Od najlepseg-cerka mi jutros u 6 salje poruku(na terenu je pa rano ustaje)da je radila test na trudnocu i da je pozitivan!Ako Bog da da sve bude u redu-u februaru cu postati babuska(hocu babuska pa da posle idem na evroviziju
h020.gif
koja bi se mogla odrzati u Turskoj)Koja zbrka osecanja-u trenutku presrecna i ponosna i ujedno spisak briga oko trudnoce,porodjaja,zivota...al te brige sam odmah oterala iz glave!
Sinoc sam sa drustvom iz odeljenja bila na jednom malom splavu u blizini grada-mnogo nam je bilo lepo,pricali,secali se i dooobro ismejali-kao da smo jos ona deca...
Tamo sam se lepo osecala,ali kod kuce vidim-leva ruka i obe noge otecene kao krofne!A sto sad noge ovoliko???Ja nikad nisam imala sklonost da tako oticem bez obzira na vrucinu,aktivnost,jedino pred kraj prve trudnoce.A jutros-ova saka je tako otecena da ne mogu da je zatvorim,mislim-puci ce koza.Otkud sve ovo:think:
U 11.30 idem na prozivku,a veceras u kafani-zurka.

Poslednja izmena:
A ona vakcina o kojoj se pricalo skoro,
sa Kube a samo je za karcinom pluca....?

Bikilix, i tebi hvala puuuno... Divni ste svi:heart:
Vakcina sa Kube je tek u procesu registracije kod nas, a to traje, kazu 210 dana:besan2:
Mada sam citala na drugom forumu da ljudima koji su je isprimali nije nesto pomogla...A grdne pare ih je kostalo!
Ali, idemo dalje i nadamo se boljem!

Neka si se izjadala,tome ova tema izmedju ostalog i sluzi:)
Samo hrabro i nikako se ne predaj,naci ce se neko resenje i za tebe,verujem da ce se
potruditi oko tebe,mlada si zena i optimista pre svega,pitaj sutra i za tu vakcinu kako,sta...
ako se budes setila svega jer ja obicno tada kad treba svasta nesto da pitam,sve pozaboravljam....
Pozdravljam te i javi sutra kako si prosla na konzilijumu,a kako sutra kad je sutra subota?

Isti slucaj, i ja nikad ne znam sta da pitam ili pitam neke gluposti - a zadrzim se u ordinaciji bukvalno, tri minuta jer doktorka kaze to sto ima i odmah ustaje i krece ka vratima.
I da, juce je bio Konzilijum (ona prva poruka je od cetvrtka jer nisam mogla da je posaljem - valjda nisam imala taj neki bonus da bi mi objavili) - ne znam kako je to kod ostalih, ali ovde u KCS to izgleda ovako:
Doktorka koja te vodi pogleda rezultate CT, Rengen i sl., prozove te, kaze sta ima ( u ta tri minuta) i posalje te u cekaonicu da sacekas. Onda ona otkuca Odluku a sesta ode da skupi jos dva potpisa lekara.

cao ljudi,ne znam odakle da pocnem...
Od najlepseg-cerka mi jutros u 6 salje poruku(na terenu je pa rano ustaje)da je radila test na trudnocu i da je pozitivan!Ako Bog da da sve bude u redu-u februaru cu postati babuska(hocu babuska pa da posle idem na evroviziju
h020.gif
koja bi se mogla odrzati u Turskoj)Koja zbrka osecanja-u trenutku presrecna i ponosna i ujedno spisak briga oko trudnoce,porodjaja,zivota...al te brige sam odmah oterala iz glave!
Sinoc sam sa drustvom iz odeljenja bila na jednom malom splavu u blizini grada-mnogo nam je bilo lepo,pricali,secali se i dooobro ismejali-kao da smo jos ona deca...
Tamo sam se lepo osecala,ali kod kuce vidim-leva ruka i obe noge otecene kao krofne!A sto sad noge ovoliko???Ja nikad nisam imala sklonost da tako oticem bez obzira na vrucinu,aktivnost,jedino pred kraj prve trudnoce.A jutros-ova saka je tako otecena da ne mogu da je zatvorim,mislim-puci ce koza.Otkud sve ovo:think:
U 11.30 idem na prozivku,a veceras u kafani-zurka.

Da budem prva - cestitam i ne brini previse. Sve to ispadne kako treba iako sad svasta nesto analiziraju ( pa znas ti to daleko bolje od mene), te 2G, te 3G - ubace ti neki crvic sumlje, ali na kraju, hvala Bogu, sve ispadne super!
A sto se tvojih problema tice - ma, pregurala si ti i daleko teze. Proci ce naravno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back