Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vesna Ks:
Sve mi vise otice ruka...sad je i saka ko krofna,pokretljivost sve manja

Moja baka je operisala dojku davnih pedesetih godina prošlog veka. Niko sada ne zna dijagnozu, ali imala je zloćudan tumor, i dojka joj je odstranjena. Živela je dugo posle operacije, četrdesetak godina, i ta ruka joj je stalno bila natečena, duplo deblja od druge, i nije mogla samostalno da je pokreće. Kada je htela da je pomeri, morala je da je uhvati zdravom, pa premesti. I nije imala osećaja u njoj, recimo prsne joj masnoća na ruku, a ona uopšte ne oseća bol. :sad2:

Ne znam zašto sam ovo napisala, valjda me Vesnino pominjanje podsetilo na to.

Prvo.
idi u firmu što pre i pošalji snimke Turcima sa preporukom ovdašnjeg konzilijuma. Sačekaj odgovor, udahni duboko pre nego što počneš da čitaš mejl
Drugo.
Spakuj najosnovnije stvari, izljubi decu i pravac na more kod sestre. Ostani 20-tak dana, šetaj plažom, opusti se, napuni baterije i ne razmišljaj o tome što te čeka
Treće.
Vrati se kući, izljubi decu, poseti prijatelje, oplevi baštu, udahni duboko... i kreni na hemoterapiju sa verom u pobedu.
Treće 2
Ako Turci iz prvog stava imaju rešenje boljeg od ovog što ti ovde naši nude, objavi to ovde, pusti nas da radimo, ti pakuj kofer, izljubi decu, i rezerviši kartu za Istanbul sa verom u konačnu pobedu!!

Likitu za predsednika !!

Kad se sprzis odmah se bucnes u vodu i ko
blansirana,tako je najzdravije.
Ja bila prosle godine na moru,przila se ko sasava,
svi mi nesto zvakali,a pitala sam pre toga hirurga
i covek mi lepo reko da smem,da su to price od pre sto godina
sa ovim citostaticima nije toliki problem ko sa tim nekada...
I nista mi nije falilo,bolela me ruka,al boli me i ovde na ovom
bednom suncu,kad vec boli nek boli od morskog sunca)))

Kad se sprzis odmah se bucnes u vodu i ko
blansirana,tako je najzdravije.
Ja bila prosle godine na moru,przila se ko sasava,
svi mi nesto zvakali,a pitala sam pre toga hirurga
i covek mi lepo reko da smem,da su to price od pre sto godina
sa ovim citostaticima nije toliki problem ko sa tim nekada...
I nista mi nije falilo,bolela me ruka,al boli me i ovde na ovom
bednom suncu,kad vec boli nek boli od morskog sunca)))
pametno moje

Moja baka je operisala dojku davnih pedesetih godina prošlog veka. Niko sada ne zna dijagnozu, ali imala je zloćudan tumor, i dojka joj je odstranjena. Živela je dugo posle operacije, četrdesetak godina, i ta ruka joj je stalno bila natečena, duplo deblja od druge, i nije mogla samostalno da je pokreće. Kada je htela da je pomeri, morala je da je uhvati zdravom, pa premesti. I nije imala osećaja u njoj, recimo prsne joj masnoća na ruku, a ona uopšte ne oseća bol. :sad2:

Ne znam zašto sam ovo napisala, valjda me Vesnino pominjanje podsetilo na to.

Jeste,taj problem sa rukom imamo sve mi koje smo operisale dojku,sad,neko
vise neko manje,al u principu imamo ga svi.
Nek se baka nazivela jos 40 godina posle,ruka manje vise podnosljiva )))
Pozz tebi,domacice:bye:

lilihip-koju su ti tacno terapiju dali,koliko ciklusa?
D&J-samo ti jos ta muka fali..verujem da taj ujak vise tera inat nego sta drugo.Ja nisam imala problema sa nezeljim posetama,ali uvek ima nesto...moja majka,koja me puno voli i znam da se brine ipak ne moze da odoli da meni ne saposti sve ruzno sto je cula,videla na TV,sto se desava kod familije>Sto puta smo joj muz i ja rekli"ajde sad,sta imas lepo i veselo da ispricas"Prosle godine,negde u prolece,bila sam malo pogubljena-ostala bez ikakve terapije,vise puta cula"tesko da vise ista moze da se uradi".dojka pocela da truli,bolovi jaki..sa par prica iz tetkine kuce(a tetku jako volim)tako me je bacila u ocaj,nocima nisam mogla da spavam,prevrtala po glavi "sta ako ovo,ono..."Srecom,brzo sam se vratila sebi,pa me opet ne dotice mnogo,mada mi je krivo da ne moze da prihvati da meni sad ne treba dodavati..pa da ja to hocu i sama bih gledala TV,citala novine.Malopre mi prica dve scene iz dve nama jako bliske kuce..na kraju kaze"nemoj da tebe sekira ovo sto ti ja pricam"ja kazem"ne pada mi na pamet,to su situacije koje se ponavljaju sto godina jer oni tako hoce-zar da me to sekira pored mojih itekako realnih problema"
Ima potrebu da cuje,vidi,sazna lose,a onda se oslobadja stresa pricajuci meni....I tu nema pomoci,samo sto ja zaista vise ni 5 para ne dajem.

lilihip-koju su ti tacno terapiju dali,koliko ciklusa?
D&J-samo ti jos ta muka fali..verujem da taj ujak vise tera inat nego sta drugo.Ja nisam imala problema sa nezeljim posetama,ali uvek ima nesto...moja majka,koja me puno voli i znam da se brine ipak ne moze da odoli da meni ne saposti sve ruzno sto je cula,videla na TV,sto se desava kod familije>Sto puta smo joj muz i ja rekli"ajde sad,sta imas lepo i veselo da ispricas"Prosle godine,negde u prolece,bila sam malo pogubljena-ostala bez ikakve terapije,vise puta cula"tesko da vise ista moze da se uradi".dojka pocela da truli,bolovi jaki..sa par prica iz tetkine kuce(a tetku jako volim)tako me je bacila u ocaj,nocima nisam mogla da spavam,prevrtala po glavi "sta ako ovo,ono..."Srecom,brzo sam se vratila sebi,pa me opet ne dotice mnogo,mada mi je krivo da ne moze da prihvati da meni sad ne treba dodavati..pa da ja to hocu i sama bih gledala TV,citala novine.Malopre mi prica dve scene iz dve nama jako bliske kuce..na kraju kaze"nemoj da tebe sekira ovo sto ti ja pricam"ja kazem"ne pada mi na pamet,to su situacije koje se ponavljaju sto godina jer oni tako hoce-zar da me to sekira pored mojih itekako realnih problema"
Ima potrebu da cuje,vidi,sazna lose,a onda se oslobadja stresa pricajuci meni....I tu nema pomoci,samo sto ja zaista vise ni 5 para ne dajem.
prvo idem na magnetnu 13 juna pa na konzilijum a onda ce dati sistemsku hemio sa antraciklinima

Zene moje fala vam sto saslusaste moje muke,jeste pored svega i za to se sikiram,jedem!
100 puta sam sebi rekla ako se do sad nisam opametila,da ce me ovo sve sto se desava natjerati da shvatim neke stvari,da neke promjenim,da naucim zivjeti i mudrovati,ali ja emotivac prevelik,sve me pogadja
Sta god da kazem grubo mislim se da nisam pretjerala!?
Pocecu zakljucavati,nema mi druge,vec sam par puta i rekla da spava (nekad je stvarno spavao,a nekad ne ) i kad neko tel. dosadjuje slazemo da spava,jer on kaze da ne zeli da razgovara
E Boze sta covjeka sve snadje u zivotu,ali idemo dalje,uvijek ima veca muka od nase
Laku noc,fino spavajte sutra je novi dan

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back