Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pocela sam i obloge da stavljam.Sutra ukljucujem Vimang,a od prekosutra Escozul!Dosta angazmana ce traziti sva ta terapija,ali ona MORA biti glavna aktivnost mojih dana,a ostalo kad i kako se moze.Sva te obloge,mazanja...bice komplikovano oko posla,uskladiti sve!
E,tu je prica o bolovanju-sad mi bas treba,i niko mi i ne brani-ali taj manjak novca je neprihvatljiv sada,kad imam studente u Beogradu,tu brdo para treba.Ali-resice se sve!

Kad pisete za eskozul:

*Obratite se kratkim pismom na spanskom(ja sam sve prevodila na google translate,ko zna kako je bilo-ali vrsilo je posao).
*Poslace vam u prilogu dva formulara da popunite i trazice med.dokumentaciju.
*Oba popunite na spanskom.jedan se odnosi na istoriju bolesti,a drugi su podaci o bolesniku ili ovlascenoj osobi koja ce podici lek(ovo moze i kasnije kad znate ko ide)
*med.dokumentaciju nisam prevodila.
*Sve neka bude u PDF i saljite po 2 dokumenta najvise u mailu jer im je internet jako los,tesko otvaraju.

Azurni su i brzo ce vam stizati odgovori!

zene, pa zar vi nemate otvoreno bolovanje dok ste na terapijama?
zracenje pa na posao :eek:
pa ovom ministru zdravlja treba glavu skinuti onda!

Krv mi je i ministar i Zakonodavac sto , tako tesko obolele, kaznjavaju sa 65 % bolovanja.
Meni to nije humano. Ovakva bolest je i teska, a posebno skupa... naravno, ako neko moze
i pored terapija da ide na posao to je super, ali neko naprosto tesko podnosi terapije .
Ali, u Srbiji to nikoga nije briga. :(

Krv mi je i ministar i Zakonodavac sto , tako tesko obolele, kaznjavaju sa 65 % bolovanja.
Meni to nije humano. Ovakva bolest je i teska, a posebno skupa... naravno, ako neko moze
i pored terapija da ide na posao to je super, ali neko naprosto tesko podnosi terapije .
Ali, u Srbiji to nikoga nije briga. :(
da , ali ko i sve kod nas , oce natalitet a sve skupo za bebe , onkoloskom pacijentu oduzmu lovu a pola stvari i ne moze na recept i redovi za skener i mr , ...

A moje rane su baaas velike-bilo bi to skakanje do neba od pecenja.
Likilee-procitah za onu "tvoju"travku,zanimljivo deluje..Ali nista sad ne cackam,imam svoje mazalice!

Mazi ti sa tvojim mazalicama, ali pronadji travara koji ti to moze dobavljati , da budes spremna.
Verovatno toga ima tu kod tebe u okolnim sumama , a i tako ti skitanje u naravi, pa sastavis ugodno sa korisnim.
Koliko sam razmela, to se moze i jesti kao salata, nabrojase svasta nesto tamo kao salata .
Ja ovih dana kupujem jagode, dnevno po l kg. ubacim u blender i popijem kao sok. Godi.....

Mazi ti sa tvojim mazalicama, ali pronadji travara koji ti to moze dobavljati , da budes spremna.
Verovatno toga ima tu kod tebe u okolnim sumama , a i tako ti skitanje u naravi, pa sastavis ugodno sa korisnim.
Koliko sam razmela, to se moze i jesti kao salata, nabrojase svasta nesto tamo kao salata .
Ja ovih dana kupujem jagode, dnevno po l kg. ubacim u blender i popijem kao sok. Godi.....
:worth:

da , ali ko i sve kod nas , oce natalitet a sve skupo za bebe , onkoloskom pacijentu oduzmu lovu a pola stvari i ne moze na recept i redovi za skener i mr , ...

Ma stoka....... mislim na administraciju i to je blaga rec . Ubedjena sam, da na odgovornim mestima sede sposobni ljudi, mi ovakvih problema nebi imali. Ovako, u mom gradu, pre traktoriste,
predsednik opstine bio viljuskarista. Ebiga, sve i da hoce, nema pojma....... traktorista jeste zavrsi Srednju skolu, ali .... sutra , ako mu neko ponudi , on ce prihvatiti da bude i ginekolog.....
naucice ...

Hvala vam Vesna,ako budem slucajno imala jos koje pitanje pisem vam...
Slike su divne,moj suprug nije imao mnogo jer je bio preslab da izadje igdje iz kruga bolnice,ali tu dje je bio slikao je...
Pozdrav

Pocela sam i obloge da stavljam.Sutra ukljucujem Vimang,a od prekosutra Escozul!Dosta angazmana ce traziti sva ta terapija,ali ona MORA biti glavna aktivnost mojih dana,a ostalo kad i kako se moze.Sva te obloge,mazanja...bice komplikovano oko posla,uskladiti sve!
E,tu je prica o bolovanju-sad mi bas treba,i niko mi i ne brani-ali taj manjak novca je neprihvatljiv sada,kad imam studente u Beogradu,tu brdo para treba.Ali-resice se sve!

Ma sve se uvek resi, ali zasto da imas dodatni stres. Meni je jeftinije za drzavu , da se sada sva posvetis lecenju, da se izlecis,i pocnes da radis.

Moj komsija izgubio posao, ostalo mu malo vremena do penzije, ali moras nekako preziveti i doveden u situaciju da proda kucu koja je na dobroj lokaciji.
Naravno, nije mu bilo lako, toga dana kada su ga iselili, onako potresen, vozio se biciklom, neko ga zakacio kolima, povredio kicmu, ostao nepokretan i
sada dobija invalidsku penziju, tudju negu i pomoc, dolaze mu geronto domacice i hebes racunicu , a njemu bilo dovoljno samo makar 10000 dinara za
rezije, a ostalo ce zaraditi. I mogu isliti koliko takvih slucajeva ima u Srbiji , a moglo je i bolje.....

lili,kako,se osecas,sad bi trebalo svaki dan bolje:).Mi se vratili sa godisnje kontrole kod onkologa i hirurga.Rezultati dobri.Kontrola kod onkologa posle godinu.U meguvremenu krvna slika i pracenje hemangioma.Doktorka onkolog,mila osoba iznenadila me to sto je pamtila detalje iz mamine bolesti iako kod nje nismo bili vise od godinu.Pitala za operaciju srce.Potsetila me na velike rane na stopala koje je mama dobila kao reakcija na Xeloda.Mama je tada nosila isklucivo pamucne carape ili bosa,nikako sintetiku i kozu mazala obicnom pavlovicevom kremom .Tada lekarka joj smanjila i dozu Xelode.Vesna koliko mozes oslobodi ranu da koza moze da dise.Mami nije bilo vazno sta ce drugi reci sto nosi i sta misle ,slusala je savete onkologa.pozz.

lili,kako,se osecas,sad bi trebalo svaki dan bolje:).Mi se vratili sa godisnje kontrole kod onkologa i hirurga.Rezultati dobri.Kontrola kod onkologa posle godinu.U meguvremenu krvna slika i pracenje hemangioma.Doktorka onkolog,mila osoba iznenadila me to sto je pamtila detalje iz mamine bolesti iako kod nje nismo bili vise od godinu.Pitala za operaciju srce.Potsetila me na velike rane na stopala koje je mama dobila kao reakcija na Xeloda.Mama je tada nosila isklucivo pamucne carape ili bosa,nikako sintetiku i kozu mazala obicnom pavlovicevom kremom .Tada lekarka joj smanjila i dozu Xelode.Vesna koliko mozes oslobodi ranu da koza moze da dise.Mami nije bilo vazno sta ce drugi reci sto nosi i sta misle ,slusala je savete onkologa.pozz.

Joj,podseti me na xelodu-samo ja sam doze smanjivala cim je krenula koza da puca na stopalima.Super da su rezultati dobri!:super:

zene, pa zar vi nemate otvoreno bolovanje dok ste na terapijama?
zracenje pa na posao :eek:
pa ovom ministru zdravlja treba glavu skinuti onda!

Slazem se sa tobom to je sramaota, ja sam morala da zakljucim bolovanje i da krenem na posao jer sa 65 % bolovanja nemozes da zivis, ni ja neshvatam zasto nemogu sa nasom dijagnozom da nam daju 100% bolovanje,
Inace juce mi je proslo prvo zracenje nego sam se sj.......... uzela sam sinoc posle tusiranja namayala jomelop i skinula malo onaj krstic sto su mi obelezile sestre danas ce da bude uffffff vike :sad2:

Slazem se sa tobom to je sramaota, ja sam morala da zakljucim bolovanje i da krenem na posao jer sa 65 % bolovanja nemozes da zivis, ni ja neshvatam zasto nemogu sa nasom dijagnozom da nam daju 100% bolovanje,
Inace juce mi je proslo prvo zracenje nego sam se sj.......... uzela sam sinoc posle tusiranja namayala jomelop i skinula malo onaj krstic sto su mi obelezile sestre danas ce da bude uffffff vike :sad2:
Nece,docrtavace ti non stop,super kad si samo krenula.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back