Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma tu sam ja naiso neki posao non stop...A da je ladno ladno je,brrrrrrr....
Raspravljam sa vegetarijancima na forumu,malo zvirnem ovde,malo tamo i tako..
Kako si mi ti?
plandujem , nista ne radim , malo do grada u setnju pa natrag , kuci lepo toplo , kad god mi neko kaze blago tebi ti spavas ujutru , ja kazem i ti kad dobijes rak spavaces haha , :zskace:

beba.jpg

:tease:

E baš njega boli uvo za sve..........:tease:
Mada većina ljudi oko mene smatra da ja svaki dan provodim tako,jer sam većinu dana sama,mm radi.......a svi znaju kroz šta sam prošla,ali kao ono dobro si,zezaš se i kao nije ti ništa....ma moš si mislit sve duše brižnici :vudu: :guza:
da , bas tako , kuci sto radis ne vidi se , ali kad ides na posao i muz mora kuci , ovako misle da celi dan samo sedis i gledas serije ,

Ma sta vas briga sta ko misli,nemaju svoje zivote pa moraju tudje brige da brinu,,dusebriznici,,!
Znam kako vam je i ja sam jedva docekala da radim i oporavila sam se psihicki cim sam pocela
,na svoju ruku sam zakljucila bolovanje nakon 9 meseci,hteli da mi pisu do godinu dana
jer sam tek zavrsila sa terapijama pa da se organizam malo oporavi od svega...blablabla...
Ja rekla JOK ! i pocela da radim)))))
Tako i vi,ako se osecate ok i rezultati to potvrdjuju,a ne primate vise nikakve terapije
zakljucujte bolovanja i na posao!

Pre mesec dana clan porodice je imao problema sa hemoroidima, obilno krvarenje od koga mu je hemoglobin drasticno pao.Stanje se popravilo, uradjeni su pregledi.Medjutim, na nalazu tumor markera povisen je CA 19-9, normalno je do 37, a kod njega je 44 i dobio je uput za irigografiju. Svi ostali tumor markeri su daleko ispod kriticne granice. Sta moze da znaci to povecanje tumor markera? Da li je u tim slucajevima uvek u pitanju postojanje oboljenja ili moze da znaci i nesto drugo? Da li je neko imao slicna iskustva? Hvala!

Ma sta vas briga sta ko misli,nemaju svoje zivote pa moraju tudje brige da brinu,,dusebriznici,,!
Znam kako vam je i ja sam jedva docekala da radim i oporavila sam se psihicki cim sam pocela
,na svoju ruku sam zakljucila bolovanje nakon 9 meseci,hteli da mi pisu do godinu dana
jer sam tek zavrsila sa terapijama pa da se organizam malo oporavi od svega...blablabla...
Ja rekla JOK ! i pocela da radim)))))
Tako i vi,ako se osecate ok i rezultati to potvrdjuju,a ne primate vise nikakve terapije
zakljucujte bolovanja i na posao!

Ma sve sami polupismeni,a misle da su popili pamet čitavog svijeta :histericna: :besna:
Bitno je da ja imam podršku mm,i da stvarno uradim kući sve što je u mojoj moći,zato što me to psihički opušta,a i nisam tip koji kukumače i cijeli dan se valja po krevetu!A što se tiče posla,ja još uvijek studiram,jer me ovo sve snađe na par ispita do diplome.......da bar završih fax pa da onda dobih ovo čudo,sad bih radila!
Ali eto moja kolegica je završila i počinjala raditi,mlađa od mene god.i neki dan je operisana i prima hemo............ebem ti pravdu!!!

Ma sve sami polupismeni,a misle da su popili pamet čitavog svijeta :histericna: :besna:
Bitno je da ja imam podršku mm,i da stvarno uradim kući sve što je u mojoj moći,zato što me to psihički opušta,a i nisam tip koji kukumače i cijeli dan se valja po krevetu!A što se tiče posla,ja još uvijek studiram,jer me ovo sve snađe na par ispita do diplome.......da bar završih fax pa da onda dobih ovo čudo,sad bih radila!
Ali eto moja kolegica je završila i počinjala raditi,mlađa od mene god.i neki dan je operisana i prima hemo............ebem ti pravdu!!!

Znam da studiras,i da ne lencaris po kuci,bezveze je sto te takva bolest snadje u najgorem momentu,mada uvek je najgori momenat za bolest,zato sada imas vremena da ucis pa ce polako sve doci na svoje mesto,imas kad....pa kad dodju klinci,lepota!Vazno je da se osecas dobro i da je bolest samo ruzna proslost ostalo sve dodje kad se steknu uslovi.
Pozzic od mene:zpozdrav:

Znam da studiras,i da ne lencaris po kuci,bezveze je sto te takva bolest snadje u najgorem momentu,mada uvek je najgori momenat za bolest,zato sada imas vremena da ucis pa ce polako sve doci na svoje mesto,imas kad....pa kad dodju klinci,lepota!Vazno je da se osecas dobro i da je bolest samo ruzna proslost ostalo sve dodje kad se steknu uslovi.
Pozzic od mene:zpozdrav:

Ma samo još da mi se vrati i onaj elan koji sam imala prije za fax biće dobro...............ali učim ja,skupljam snagu pa biće nešto i od mene:aha: :ceka:!
E da ,a kad već pominješ klince..........šta mislite ima li nade za mene s obzirom da sam triple neg.,znete li nekog ko je to uspio,neki slučaj?!Profa kaže da moramo čekati 5 god.kritičnih,pa naravno ako bude do tada sve kako treba,navadno da ću moći tada.........
Pozdravčić i od mene :zpozdrav2:

Pre mesec dana clan porodice je imao problema sa hemoroidima, obilno krvarenje od koga mu je hemoglobin drasticno pao.Stanje se popravilo, uradjeni su pregledi.Medjutim, na nalazu tumor markera povisen je CA 19-9, normalno je do 37, a kod njega je 44 i dobio je uput za irigografiju. Svi ostali tumor markeri su daleko ispod kriticne granice. Sta moze da znaci to povecanje tumor markera? Da li je u tim slucajevima uvek u pitanju postojanje oboljenja ili moze da znaci i nesto drugo? Da li je neko imao slicna iskustva? Hvala!

ja-nisam-ljecnik,ali-mislim--da-je-potrebno-da-napravi-kolonoskopiju-ako-je-u-pitanje-debelo-crevo.

Ma samo još da mi se vrati i onaj elan koji sam imala prije za fax biće dobro...............ali učim ja,skupljam snagu pa biće nešto i od mene:aha: :ceka:!
E da ,a kad već pominješ klince..........šta mislite ima li nade za mene s obzirom da sam triple neg.,znete li nekog ko je to uspio,neki slučaj?!Profa kaže da moramo čekati 5 god.kritičnih,pa naravno ako bude do tada sve kako treba,navadno da ću moći tada.........
Pozdravčić i od mene :zpozdrav2:

Znam da estrogen pozitivne zene cekaju 5 godina jer za to vreme piju antiestrogene i opasnost je kad nabujaju hormoni.Kod ovog naseg skota estrogen ne igra ulogu,ali treba da se iscistis od otrova,zracenja,ojacas pa je svakako pozeljno da sacekas 5 godina.Koliko sada imas?
Ja zavrsih zracenje,jeee!Jos ne mogu da se raskravim,u povratku crklo grejanje.Isla sam i na kontrolu,vidi i dr.da ima reakcija,zraci ce jos neko vreme raditi svojhe pa cemo za mesec dana videti krajnje efekte.
Sto se posla tice,ja nisam ni prestajala(osim na kratke periode odmora ili bolovanja).Motivisale su me moja potreba da budem tamo i potreba za celom platom.Ali sve to ne bi bilo izvodljivo da mi kolege nisu omogucile da radim lakse poslove i gledale kroz prste kad izadjem ranije.sa time sam zaista imala(i imam)srece!

Nije uvek znak maligniteta,evo procitaj o markerima http://www.rakdojke.iz.rs/markeri.html

Joooj,crni humor!
posle 4 meseci od operacije i za vreme zracenja pocela sam raditi , jer se osecala dobro , ali kad dosla prva kontrola , los skener pa magnet , onda na poslu se osecali kao da zbog rada sve to , mi smo mala firma , malo ljudi , i ko porodica , pa rekli da ne radim i tako ja sad ce biti godina kako ne radim , plata se oseti , ali sta mogu , ako ovaj skener bude ok , vratim se radu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back