Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sto drugima zelis da ozdrave nije sebicno.. Naprotiv, bas je lepo.. U pravu je Vesna, pisi malo o sebi, kako se ti osecas. Nikog ovde neces da opteretis, a tebi ce biti lakse ako taj teret koji nosis podelis sa drugima.. Svi smo ovde u istoj prici... Neko je poput tebe i Petra izgubio svog najdrazeg, neko se jos bori i pobedjuje kao Vesna.. Otvori se malo i pisi o sebi! Evo ja ti nudim svoje rame za plakanje! Bice ti udobno, jer ima ga... :)
Joj drage moje.Ne volim o tome da pricam.Kao da sam izgubila deo sebe,ogromna praznina.Stalno idenje na groblje,al tamo se za cudo prelepo osecam,sednem pored groba,pricam ,sama sa sobom,pricam i dajem odgovore.malo placem,malo kroz salu.Al nekako se gura.
Al ono sto apsolutno znam da posle ovog zivota ima neceg.da se smrt predoseca,mislim moja mama je zadnju nedelju dana zivota ceo svoj zivot ispricala,sve druge stvari je znala ,ja sam je proveravala ,al je stalno pricala o njenim dragim pokojnicima.
Do tada,to su meni sve bile gluposti,nisam apsolutno verovala u to.
Sad sam se zauzela za dobrog druga.On je isto preboleo karcinom testisa,imao i metastaze Al sve to je iza njega vec pet godina.Al posto mnogo pusi i pije ,ja sam tu da mu se derem.
Mnoooogo je tesko kad se izgubi majka,al opet se mora dalje.
Pobedicete vi drage moje.
Vesna Ks,ja da odem u L.A samo bih merkala frajere.

Nije osnvna tema, ali jeste tema. Vesnino putovanje u SAD.
U ovih 20 godina, ja se iz Srbije skoro nisam maknula. Pre neku godinu , posle dugooogodina bila na skijanju - Jahorina.Nije to vise ono sto je bilo, samim tim sto vise nema ni hotel Jahorina.... nekako drugi ljudi, drugaciji ambijent nego sto mi ostalo u secanju, boze , davno proslo vreme.Imali smo kucu na moru, pa valjda od muke, nesto nam se kao nije dalo ici na more.... bila jednom u Crnoj Gori u vreme hiperinflacije - katastroficno.... i to je to. Bgd.,najdalja relacija.Zivim na granici sa Hrvatskom. Ima godinu dana kako se nisam pomerila van mesta.Ovo sad je nesto drugo, ali ... nekako
ove godine mi protrcase u prazno, a ne mogu ni zamisliti kako se zivi npr., u Americi ili u bilo kojoj zemlji van ovog podrucja, jer sam zaboravila kako smo mi ziveli kada smo ziveli.
Verujem Vesna da ces iskoristiti svaki minut u SAD, ma sta to znacilo, ide to tebi dobro.
Jelena, ti si verovatno mlada pa to mozes i ovde ... to je verovatnu u celom svetu isto.
Mozda i ti jednom dobijes priliku da otputujes u LA. Poradi na tome, neka ti to bude cilj.
Ja nesto poceh razmisljati, a imam i priliku, recimo za pocetak, otici do Svedske. Jeste ledena, ali mozda nije lose za pocetak....U nekim periodima , karte budu smesno jeftine. Ali pre toga , moram probiti led i skoknuti do Bgd., meni je uvek bio lep,sada , posle godinu i nesto, nemam pojma kako ce mi biti samoj.
Divno da je sa vizom bilo tako laganini.... pa eto makar mozemo, nema veza sto bas nemamo parica, ali dobar i samo osecaj da nemas tih ogranicenja oko putovanja. Vec se radujem tvojim utiscima. Koliko ostajes? Jesili vec bila tamo?

Pozdrav svima

Joj drage moje.Ne volim o tome da pricam.Kao da sam izgubila deo sebe,ogromna praznina.Stalno idenje na groblje,al tamo se za cudo prelepo osecam,sednem pored groba,pricam ,sama sa sobom,pricam i dajem odgovore.malo placem,malo kroz salu.Al nekako se gura.
Al ono sto apsolutno znam da posle ovog zivota ima neceg.da se smrt predoseca,mislim moja mama je zadnju nedelju dana zivota ceo svoj zivot ispricala,sve druge stvari je znala ,ja sam je proveravala ,al je stalno pricala o njenim dragim pokojnicima.
Do tada,to su meni sve bile gluposti,nisam apsolutno verovala u to.
Sad sam se zauzela za dobrog druga.On je isto preboleo karcinom testisa,imao i metastaze Al sve to je iza njega vec pet godina.Al posto mnogo pusi i pije ,ja sam tu da mu se derem.
Mnoooogo je tesko kad se izgubi majka,al opet se mora dalje.
Pobedicete vi drage moje.
Vesna Ks,ja da odem u L.A samo bih merkala frajere.
Smrt je sastavni deo zivota.. Nazalost kad izgubimo nekog dragog, bol je velika..Jer od svega ostaju samo secanja i uspomene..
To o predosecanju smrti i postajanju necega, je meni bilo nesto apstraktno i neprihvatljivo, ali sam se uverila u suprotno.. Dva dana pre nego je umro moj svekar, moj suprug ga je vozio u Knez selo na kliniku i svekar mu je rekao, "ја ne mogu vise. Znam da umirem, osecam". Tog dana su njih dvojica bili na klinici od 8h ujutru do 22.15h uvece, jer su cekali da se neko smiluje i ode u transfuziju po krv koju je svekar trebao da primi.. Lezao moj svekar, moj muz pored njega sedi, i onda mu moj svekar kaze: "oces da ti pricam nesto?" i tako je on pricao o celom svom zivotu i dragim mu ljudima... Posle 2 dana je umro. Posle toga, tokom onih prvih 40 dana, desilo se par puta da cujem mog muza kako prica sa nekim.. Sad.. u stanu smo nas troje, ja i dete legli da spavamo, neko gluvo doba, i cujem mog muza kako sa nekim prica, ali samo njegov glas cujem. Ja ustanem, udjem u dnevnu sobu i pitam ga sa kim prica, a on me gleda onako ko tele, i kaze da kad je u kuhinji spremao plazmu da jede, cuo je i video svog oca kako stoji iza njega i kaze mu: "јеdi jedi some jedan! Vidi koliki ti je stomak!" I tu se moj muz ubedjivao sa njim kako je gladan i nije vecerao... Takodje par puta se onako trgne u krevetu i kaze "daj molim te ne stoji mi tu pored glave, prepadnes me uvek", ja onako u bunilu sva, gledam i ne vidim nista... Posle se to sve smirilo kad je isteklo tih 40 dana... Sad kad pricamo o tome uvek se smejemo i salimo, jer moj svekar je bio veliki saljivdzija... Ali definitivno nesto postoji! Mom muzu recimo nista nije znacilo da ide na groblje, a isao je svaki dan zbog majke.. Kaze da uopste nema osecaj da je on tamo...
Ti dokle god budes osecala potrebu idi na groblje.. Ali moras da razumes i prihvatis da si ti mlada, ziva i zdrava i da imas svoj zivot! To bi i tvoja mama volela, da zna da si to preprodila i prihvatila i da si nastavila dalje. Mlada si, izlazi, druzi se sa ljudima i disi punim plucima! Pricaj o svojoj majci, secaj se nje, ali nastavi dalje!!! Znam da ti je tesko... Ali trudi se da uvek budes necim zauzeta, da radis nesto.. Bice ti lakse..Putuj malo ako imas mogucnosti! Ali izbegavaj Egipat :) cujem da su opet neki nasi turisti tamo maltene zarobljeni..
I sto moras da ides u Ameriku da bi merkala frajere? Ja kolko znam, i mi ovde u Srbiji imamo frajera... Merkaj ovde malo za pocetak, pa kad se izvezbas dobro, a ti idi u Ameriku :zper: Mada su i oni tamo nesto u deficitu sa dobrim frajerima... Ma drzi se ti Balkana i Balkanskih muskih :zper: ipak nam oni vise leze :D

Moj tata je opet u bolnici. Sad je dosao na red tromb da ga sredjuju. I dalje cekamo rezultate patologije posle operacije. Problem je sto su oni sami, a mama vec godinama ima visok pritisak. Pre dve nedelje, za vikend, jedva je prezivela, da nije dosla hitna pomoc (a dosla tako sto se komsinica svadjala sa njima i jedva ih ubedila da dodju)... Cak ni unuki nisu dosli na rodjendan. Zato mi danas idemo kod njih, da ih bar malo razgalimo.
Sve vas puno pozdravljam. Ne zamerite sto slabo pisem, ali pored dva mala deteta ne stizem.

pile,idi koliko mozes,zivkaj ih telefonom,to roditelju MNOGOznaci.

jelena1977-mogu misliti koliko te boli,to je jedan od mojih najvecih motiva-da deci ne nanesem tu bol,MORAM da budem dobro!

A sto se tice mog boravka u L.A.-merkacu ja sve prirodne lepote:zcepanje:
Bila sam 2008.mnogo je bilo lepo,tada me je kuma vodila u Las vegas,Holivud,San Dijego..Zivi blizu okeana u prelepom kraju(mnogo daleko od gradskog jezgra)sve je tako sredjeno,cisto,novo,ljudi fini..Naravno,mnogi se bece kad cuju ovakav opis,ja znam da je to samo delic Amerike,ali tamo je Zaista tako.Ovog puta sam "narucila"San Francisko i Diznilend(on mi je zelja od moje 10.godine).Sad cu da isceprkam neke slicice...

likita pricao je sa majkom na groblju a sa ocem u kuci...kad je meni deda umro ja sam pisala sve cega sam se secala a bilo je vezano za njega u jednu svesku da ne zaboravim...htela sam da napisem knjigu o njemu... nedavno je tati umro najbolji drug i ja cujem kako sa nekim prica preko telefona i kaze - ispricao sam se danas sa dokom...kazem kako si se ispricao a on - na groblju:(

likita pricao je sa majkom na groblju a sa ocem u kuci...kad je meni deda umro ja sam pisala sve cega sam se secala a bilo je vezano za njega u jednu svesku da ne zaboravim...htela sam da napisem knjigu o njemu... nedavno je tati umro najbolji drug i ja cujem kako sa nekim prica preko telefona i kaze - ispricao sam se danas sa dokom...kazem kako si se ispricao a on - na groblju:(
Jeste....

Jel ja to nesto nisam u toku? 2021? Da nisu permutovali brojeve?
Nesto mi mnogo jednostavno i to bi znacilo da sad , kad god skupis parice,
ti skoknes?
Moja prijateljica odbijena, nesto pre mesec dana, a nije prvi put da ide.

Znas, stavi kamencic u cipelu da makar zulje nesto. Jeste da je bilo dovoljno
rdjavog, ali za svaki slucaj.

Radujem se zbog tebe

Pozdrav svima.

Pristigose mi rezultati,opet tripl-negativan,NG III(agresivac)4 od 4 zlezde pozitivne,sedimentacija visoka,anemicna(hemoglobin 106),ostalo je dobro.marker stize sutra..na rezu i novoj kozi neke tackice vec danima-malo se nadam da je neka reakcija,a moze biti i....Ali necu sada o tome da mislim-prvo Amerika,pa ostalo(doduse u sredu moram na konzilijum).Inace,ima stvai koje mi vec 10-ak dana unose zebnju..:confused:
Pricam ja danas sa mojom koleginicom i drugaricom-ovaj moj parazit pametan,ne ubija me da ne bi i sebe ubio,a opet-i ne napusta me,sigurno kaze"lepo meni kod ove-vodi me u setnje,na more,u Ameriku":zcepanje:

Znas sta, neka se nosi i Tripl negativan. Idi na Konz., ako moras ti, ako ne, posalji nekog, jos 8 dana do SAD, pali, pa sta ti bude. Bilo bi cudo da ti hemoglobin dobar posle svega. Molim te uzmi REVITA GVOZDJE - 9oo, oo 1 pakovanje , dobijes jos pride neke kesice , mozes naruciti preko mog broja, ako nema kod vas , odlicno se podnosi i popravlja provereno krvnu sliku,a i jaca ti organizam. Razdelila sam sve, trenutno nemam, poslala bi ti. Uduplas doze , a ujedno pijes i tecnost.Narucis brzom postom. Da nije lazno negativan ? Ma bar da nisi morala raditi analize i ajde sad nemoj misliti? Ja se razbesnih na njega, ako jeste
Pozz

Ej Vesna, pokusala sam ti poslati poruku, ali izgleda nisam uspela. Definitivno sam
odlepila pa te lepo molim ostavi ti meni tvoje ime,prezime, adresu na pp.
Nekako sam sa Lilihip uspela, a sad ... nemam pojma kako. :dash:

Cao ljudi,imam 1 pitanjce !!! :D
Moja baka je jutros bila na ultra zvuku stitaste zlezde i i izvestaju se pominju neki limfni cvorovi koji su uvecani . Evo kompletnog izvestaja:

STITASTA ZLEZDA:Normalnog polozaja i velicine.
Dimenzije desnog reznja:uzduzni dijametar-38mm,a-p 14mm,transverzalni 18mm.
Isthmus normalne debljine-3,2mm
-Dimenzije desnog reznja;uzduzni dijametar 37mm,a-p 11mm,transverzalni 18mm.
Zlezda je u osnovi homogene eho teksture. U levom reznju,medio-kaudalno ,nazire se hipoehogen nodus od 4,1mm x 2,7mm.
Color doplerom rgistrujem urednu vaskularizaciju parnhima zlezde.

Nema znakova dislokacije traheje ni retrosternalne propagacije.
U lozama parastitastih zlezda,nema znakova hiperplazija ni tu promena.

U dubokom jugulo-karotidnom lancu varata sa leve strane,vidjeno nekoliko reaktivno uvecanih limfnih cvorova do 6,3mm.
U supraklavikularnim jamama nema patoloski izmenjenih limfnih cvorova.

Parotidne i submandibularne pljuvacne zlezde su normalne velicine homogene,bez lokalnih promena.
Na podu usne duplje nema patoloskih promena .
Magistralni krvni sudovi vrata slobodni i prohodni.

KLASIFIKACIJA: Right lob. TIRADS 1
Left lob. TIRADS 2
Proveriti i fT4 ,ultrasenzitivni TSH(zA OVO PRVO NE ZNAM STA JE ,A OVO TSH JE VALJDA TIREOSTIMULIRAJUCI HORMON?!)

NISAM SIGURAN DA LI SAM NA PRAVOJ TEMI,SOFIJA TI ME PREMESTI AKO MISLIS DA SAM POGRESIO MESTO !! ;)

Jao da,velika slova,izvinjavam se :). Mrzi me sad da brisem ! ;)

Kako ste danas ostali ?
Vesna kako tece pakovanje??? ;) Pozdrav !!!

Bravo za kumu, ali za svaki slucaj, proveri i ti toga dana, ovde izgleda sve
nesto nije sigurno . Jeli let ujutro ili uvece? Ako je uvece - ti porani, meni je
bila uzivanjcija gledati avione, a sad, kako su sve nesto novo pravili, pregradjivali,
nista od moga uzivanja, ako nemas kartu.
Mene inace pred putovanja , hvatala putna groznica. Nista od spavanje , a bez obzira
koje je prevozno sredstvo, opsednuta sam bila hranom. Kako sednemo , kao kada smo sa skolom isli, ja gladna. Vise sam imala prtljaga hrane nego ovo drugo.Moja filozofija; ko zna sta moze da se desi, a inace , nisam neko, kome je hrana nesto
vazno u zivotu, ali u toj prilici .....
Pozdrav

Danas-bolje vesti!Marker 98(pre operacije bio 404),jetra cista!Sve u svemu-mojim mislima dominira putovanje!:DSlucajno kuma videla da je let pomeren na 6h(za malo da zakasnim na avion jedno 7h,uh..:roll:.)

:lol: То се и мени једном десило...замало да не стигнем на авион. Спаковала сам се за сат времена и кренула. Иначе, то паковање би у регуларним условима трајало пар сати.

Cao ljudi,imam 1 pitanjce !!! :D
Moja baka je jutros bila na ultra zvuku stitaste zlezde i i izvestaju se pominju neki limfni cvorovi koji su uvecani . Evo kompletnog izvestaja:

STITASTA ZLEZDA:Normalnog polozaja i velicine.
Dimenzije desnog reznja:uzduzni dijametar-38mm,a-p 14mm,transverzalni 18mm.
Isthmus normalne debljine-3,2mm
-Dimenzije desnog reznja;uzduzni dijametar 37mm,a-p 11mm,transverzalni 18mm.
Zlezda je u osnovi homogene eho teksture. U levom reznju,medio-kaudalno ,nazire se hipoehogen nodus od 4,1mm x 2,7mm.
Color doplerom rgistrujem urednu vaskularizaciju parnhima zlezde.

Nema znakova dislokacije traheje ni retrosternalne propagacije.
U lozama parastitastih zlezda,nema znakova hiperplazija ni tu promena.

U dubokom jugulo-karotidnom lancu varata sa leve strane,vidjeno nekoliko reaktivno uvecanih limfnih cvorova do 6,3mm.
U supraklavikularnim jamama nema patoloski izmenjenih limfnih cvorova.

Parotidne i submandibularne pljuvacne zlezde su normalne velicine homogene,bez lokalnih promena.
Na podu usne duplje nema patoloskih promena .
Magistralni krvni sudovi vrata slobodni i prohodni.

KLASIFIKACIJA: Right lob. TIRADS 1
Left lob. TIRADS 2
Proveriti i fT4 ,ultrasenzitivni TSH(zA OVO PRVO NE ZNAM STA JE ,A OVO TSH JE VALJDA TIREOSTIMULIRAJUCI HORMON?!)

NISAM SIGURAN DA LI SAM NA PRAVOJ TEMI,SOFIJA TI ME PREMESTI AKO MISLIS DA SAM POGRESIO MESTO !! ;)

Jao da,velika slova,izvinjavam se :). Mrzi me sad da brisem ! ;)

Kako ste danas ostali ?
Vesna kako tece pakovanje??? ;) Pozdrav !!!

Bravo za avatar:super:

Molim jedno objasnjenje - Avatar bi trebalo da je ona neka slika? Ili....
Pa nema ko da mi objasni ,osima vas. Skoro sam savladala tehniku komunikacije
putem Foruma, nemojte se smejati, ali znam da nije Spansko selo , a ipak
neku cu pouku morati potraziti. Danima nisam uspevala da se nakacim na Forum. Uvek nesto nije dobro....

Vesna, sve ce smanjiti i nestati nakon putesestvija .Eto, vec je pocelo! Krenule su dobre vesti , nemam pojma zasto, ali kod tebe se stalno tako smenjuje.

Uspela sam videti tvoju sliku - ovede na Forumu --/slucajno sam stisnula da vidim sta se krije iza, kad ono, jedna draga i lepa mlada zena, koja zraci dobrom vibrom.
Raduj se i dalje i meni si inspiracija -necu da se brukam. Hvala ti.

Srdacno pozdravljam tebe i sve na Forumu. Inace, moja prijateljica se pocela oporavljati nakon soka sto nema citostatika, nije ih nikada ni htela primata,a sada , kada su se pojavile tackice na jetri ,nekako se resila ali.... Pije nesto svasta za dizanje imuniteta, Tripl neg., 2,5 g., nakon op. Nece ni da prica vise o tome, kaze dojadilo je i zaista nekako , valjda kad to prelomis.... krene na bolje. Citala sam joj tvoje postove i mislim da joj je i to nesto znacilo .
Danas sam videla njenu komsinicu , sa istom dijagnozom, koja je nesto pre nje
prosla neku eksperimentalnu terapiju mislim Beatris kod dr. Donat u Kamenici, nema nikakvih tegoba, osim sto je malo punija. Radi, ima dvoje srednjoskolaca, muza , na oko vesela . Mada ti to sve znas, ipak imam potrebu da ti to prenesem,
meni su to dobre vesti .... obecavajuce.... Baz veze mi je da nista ne kazem na tu temu , a ti si prijavila i losu i dobru vest.Jedino sto je kod moje prijateljice problem je stalno otecena ruka - jos od op. To je pretpostavljam zbog limfi, a ona se bas nesto i nije pridrzavala vezbanja.

Srecan ti put :brus: uspeh i ovo cudo ubaciti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back