Софија
Legenda
- Poruka
- 54.839
Nije tema, ali je pitanje za Sofiju. Citala sam je na Forumu stitne zlezde. Mislim da je ovde , zbog Vesne, prisutnija.
Da nisi mozd dr. endokrinolog.
Pijem Euthyrox 50 , sada 1/4 ja smanjila jer vec jako dugo nisam kontrolisala T3,T4 i THS. Zadnji ultra zvuk , vise od 1 godine, neki cvorici, desna strana znatno uvecana, leva manje, hormoni uvek kao u granicama normale sto god to znacilo , a moram piti ovaj lekic. Zaboravila sam koliko treba da pijem , pa sam sama , dok se ne nateram na kontrolu, odredila dozu. Imam 57 godina, izgubila menzis pre 6 godina, to uvecanje zlezde imam preko 25 godina, a ove lekove pocela piti pre 4 godine.Nisam imala nikakve tegobe, ali kako me vidi koji dr., odmah gleda u vrat , i naravno odradim sve to . Od smrti mog supruga, uvecana , na dodir nekako pulsira. Idem ovih dana privatno odraditi hormone pa ti javim moze i na drugi Forum.
Malo cu te zaposliti pa se vise neces pogubiti kad citas Liki..... Pozdrav
Нисам ендокринолог али сам једно време радила на ендокринологији и то баш на одељењу за штитну жлезду. К
кроз праксу се покупи пуно знања, а сам штитна жлезда ми је некако увек лежала као орган, била ми лака за учење, за капирање њеног утицаја на остале органе.
Елем, ако ти је жлезда увек била нормалне функције тј. ниво хормона коректан, али жлезда увећана, еуритокс ти је преписан да би ти се смањила жлезда тако што ће ти еутирокс дати дозу хормона па твоја жлезда неће морати да ради пуним интензитетом и на бази тога ће се смањивати.
На тај начин они су тебе поштедели непријатних последица увећања жлезде, пре свега кашља, отежаног гутања и гушења.
Ако немаш никакве тегобе пиј ту дозу коју си сама одредила док не одеш код ендокринолога на преглед.

Ако се тегобе развијају у смеру оних које сам навела то је знак да је доза прениска и да мораш да је повећаваш.

Kako sam shvatio,ona je zena zmaj,bori se ,odlicno je naoruzana optimizmom,i stvarno je zasluzila da joj krene na bolje. Ostali kako ste??? Ko god da ode do Vesne neka je pozdravi puno od mene !!!! 
...Vidim da vas ima dosta pozitivnih i to me odusevljava,takva sam i ja od samog pocetka
Inace ja sam 73.godiste imam 2 sina,radim kao da se nista nije desavalo,8 meseci sam bila na bolovanju i jedva docekala da se vratim na posao,u normalan zivot..Da pre 3 meseca nisam ,,zakacila,,neku vrstu mastitisa nebi nikada ni pomislila na ono sto je ostalo iza mene,kazu doce posledica zracenja al i to ce proci
Toliko za sad,da ne smaram,pozz..
drago mi je sto cu deliti svoja licna iskustva sa sebi slicnima,najbolje se razumemo mi koji smo u istom koshu
Ima li nekih novosti o Vesni? Lilihip,kako je danas posle terapije? Jel primas na 3 nedelje kao sto sam ja primala ili...?2do 3 dana su tako bljak ali prodju i uzivas do sledece i tako jedna po jedna i prodje
Pozdrav svim hrabrim i jakim zenama
i samo tako nastavite