E pa dragi moji forumasi, imam veliku cast da sa svima vama podelim jedno divno iskustvo.
kuc kuc...
-Dobar dan!
-Dobar dan!
-Jel to gospodja Vesna?
-Vesna nego sta! Pridize se iz kreveta i pruza ruku... -Ti si Ljiljana, jel da?
-Jesam. Bas mi je drago da smo se upoznale.
-I meni! Sta je to? Nisi prijavila da imas gips na ruci? Ja rekoh ukratko odakle mi gips, pitala nju kako je, ima li bolove i posle par minuta:
-Nego ajmo mi lepo dole u parkic da sednemo ko ljudi, ucrvlja se vise od ovolikog lezanja!
Ustaje zena loknaste, satirane kose, krupnih plavih ociju, u cvetnoj pidzami i odgovarajucem bade mantilu i krenusmo kroz bolnicki hodnik ka napolje.
Gledam ja nju pa se u sebi razmisljam, "Boze, jel moguće da je ova žena operisana pre par dana?"

Ide Vesna brise niz hodnik ko mecava! I uz sve to uredno doterana i nasminkana!

Pitam je moze li, jel je ne boli mnogo kad hoda, a ona ce meni:"Boli, al ja li cu sad da lezim i prenemazem se? J..i ga, boli, sta sad idem napolje, pa nek boli dok ja uzivam na svezem vazduhu!"

-I da znas, bas sam juce bila u poslasticari, ovako u pidzami, ocu bre ko covek da popijem kafu i uzivam!
Odabrasmo lepu klupicu u hladovini i ispricasmo se....pa sigurno sat vremena i jace.
Malo je reci da sam odusevljena! Kakva je to zena!!! Prica sasvim otvoreno o svemu, o operaciji, o bolesti, cak je pitala i za mog oca kako je, sto me je posebno dirnulo, jer u svoj njenoj muci i teskim trenucima, ona se setila svih detalja oko bolesti mog oca... Ma nemoguce je opisati takvu zenu u kratkim crtama! !! Da sam je srela na nekom drugom mestu i u drugacijim okolnostima, svakako bih je zapazila jer ona prosto zraci pozitivnom energijom i puna je zivota i vedrog duha.
Puno vas je sve pozdravila vise puta, porucila je da najverovatnije izlazi u petak i da ce je verovatno do petka vezati za krevet, jer je uglavnom van njega.

Dr je zadovoljan operacijom i zarastanjem presadjene koze, a ona se preporodila jer je konacno uspela da smakne veliki teret. Bolova je sve manje, jedino jos nogu oseca malo vise, jer su joj odatle presadjivali kozu.
U zelji da vam svima u sto kracim crtama opisem ovaj susret, pozdravljam vas. I ako sam uspela da vam makar malo docaram i priblizim vam Vesnu da je svi vi vidite i dozivite onako kako sam je ja dozivela, ja cu biti srecna! Ja sam svakako bogatija ovakvim poznanstvom!
Pozdrav svima!