Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DakleM
videla sam Vesnu
ona kao da nije operisana
vedra, nasmejana pоzitivna
okruzena dragim ljudima, bili su tamo njen muz i kuma

trenutno ih nema mnogo u sobi tako da svi mi posetioci nismo pravili veliku gužvu

Vesna se oseća dobro, najviše je boli noga sa koje je skidana koža, ali ni slučajno toliko da joj ubije vedar duh i smanji priču jer ona stvarno je neumorna i ne prestaje sa pričom i planovima

sutra joj dolaye ćerke u posetu, obilayili su je još neki ljudi tako da joj nije dosadno

posetiću je opet narednih dana

inače prenosim vam njene poydrave, ya sve se raspitivala, a ja sam joj rekla da svi mislimo na nju i držimo joj palčeve

Presrecna sam!!!

Sve vas poydravlja puno, ja je pitam sta radis kaye ona evo skitam:lol:
Super se oporavlja, lakse joj je mnogo i sprema se ya put da ne propadnu karte:rtfm::zcepanje: Nasa Vesna... i opet kaye sve mi ih poydravi mnogo.
Ubi me tastatura nisam kuci...

Slucajno sam, na netu, naletela na tzv. psenicnu travu. Kazu da je puna vitamina B17, najjaceg antikancerogena.
http://vegan.editboard.com/t702-psenicna-trava-jedan-od-najjacih-lekova
ja pijem tablete psenicne trave i meni super deluju , ali mora i neko gvozdje da se doda pa ja i revitu sad , inace psenicna trava bas osvezi organizam , smanji umor i sl , ja sam pila onu sto hemel prodaje mada je jako skupa oko 5000 hilj je kutija za mesec dana , istina moje sestre su mi kupile , ko moze trebao bi uzimati

Sad kad pomenuste sok od psenicne trave , setih se da sam ga pila lestos van zemlje u jednom nazovi ''kaficu'' koji usput pravi sokove iskljucivo od cedjenog voca .
Elem , kako i zaba mora da digne nogu da je potkuju kad vidi potkovanog konja :rotf: , vidim ja pise ''sok od zelene trave'' i nije mi djavo dao mira dok nisam narucila i stajala i gledala sta radi .
Lepo osisana zelena trava , uzela mali snopic oko 30 cm dugacak i recimo jedno 20tak komada.
Stavila u djuser masinu koja vise lici na onu za mlevenje mesa i krene nesto zeleno odvratno da se cedi u malu soljicu velicine 0.3 do 0.4 cl
Mislim ja , sad ce to da pomesa sa onim divnim vocem da ubije onaj jaki miris secene trave , kad malo sutra .
"Izvolite !"
WOW
Kud cu , sta cu ....krenem da srkucem , uz to dobila i krisku narance.
U mozak ubija , ukus grozan , gorak ...
Ali ....malo pomalo pored sveg onog umora od strapaciranja tog dana , promene zone .................oci se otvorise , to je takva energetska bomba koja dize organizam u par minuta .
Moze se to gajiti i kuci ,nije nikakav problem , ne treba da se popase ceo kvadrat nego su to male kolicine
Sad ste me podsetile ............ nije to uopste lose a ako usput i daje sve sto pise ..... divota

Pozdrav svima :D

E pa dragi moji forumasi, imam veliku cast da sa svima vama podelim jedno divno iskustvo.
kuc kuc...
-Dobar dan!
-Dobar dan!
-Jel to gospodja Vesna?
-Vesna nego sta! Pridize se iz kreveta i pruza ruku... -Ti si Ljiljana, jel da?
-Jesam. Bas mi je drago da smo se upoznale.
-I meni! Sta je to? Nisi prijavila da imas gips na ruci? Ja rekoh ukratko odakle mi gips, pitala nju kako je, ima li bolove i posle par minuta:
-Nego ajmo mi lepo dole u parkic da sednemo ko ljudi, ucrvlja se vise od ovolikog lezanja!
Ustaje zena loknaste, satirane kose, krupnih plavih ociju, u cvetnoj pidzami i odgovarajucem bade mantilu i krenusmo kroz bolnicki hodnik ka napolje.
Gledam ja nju pa se u sebi razmisljam, "Boze, jel moguće da je ova žena operisana pre par dana?" :eek: Ide Vesna brise niz hodnik ko mecava! I uz sve to uredno doterana i nasminkana! :p :zper: :super: Pitam je moze li, jel je ne boli mnogo kad hoda, a ona ce meni:"Boli, al ja li cu sad da lezim i prenemazem se? J..i ga, boli, sta sad idem napolje, pa nek boli dok ja uzivam na svezem vazduhu!" :zcepanje: -I da znas, bas sam juce bila u poslasticari, ovako u pidzami, ocu bre ko covek da popijem kafu i uzivam! :kafa: :klap:
Odabrasmo lepu klupicu u hladovini i ispricasmo se....pa sigurno sat vremena i jace.
Malo je reci da sam odusevljena! Kakva je to zena!!! Prica sasvim otvoreno o svemu, o operaciji, o bolesti, cak je pitala i za mog oca kako je, sto me je posebno dirnulo, jer u svoj njenoj muci i teskim trenucima, ona se setila svih detalja oko bolesti mog oca... Ma nemoguce je opisati takvu zenu u kratkim crtama! !! Da sam je srela na nekom drugom mestu i u drugacijim okolnostima, svakako bih je zapazila jer ona prosto zraci pozitivnom energijom i puna je zivota i vedrog duha.
Puno vas je sve pozdravila vise puta, porucila je da najverovatnije izlazi u petak i da ce je verovatno do petka vezati za krevet, jer je uglavnom van njega. :rotf:
Dr je zadovoljan operacijom i zarastanjem presadjene koze, a ona se preporodila jer je konacno uspela da smakne veliki teret. Bolova je sve manje, jedino jos nogu oseca malo vise, jer su joj odatle presadjivali kozu.
U zelji da vam svima u sto kracim crtama opisem ovaj susret, pozdravljam vas. I ako sam uspela da vam makar malo docaram i priblizim vam Vesnu da je svi vi vidite i dozivite onako kako sam je ja dozivela, ja cu biti srecna! Ja sam svakako bogatija ovakvim poznanstvom!
Pozdrav svima!

Likita,ja sam uživala čitajući i zamišljajući vas dve od trenutka upoznavanja do priče u parkiću i drago mi je da ponovo čitam divne vijesti o našoj Vesni!:klap:
Voljela bih je lično upoznati i pričati sa njom o sve,jer sam i ja dojku op.,ali i ovako mi puno znači kad znam da nije sve tako crno i da samo JAKA VOLJA za životom može da pobijedi sve,a uvjerila sam se u to i na dr. primjerima,a sada i na Vesninom!
Hvala ti na ovom postu i veliki pozdrav!:bye:

E pa dragi moji forumasi, imam veliku cast da sa svima vama podelim jedno divno iskustvo.
kuc kuc...
-Dobar dan!
-Dobar dan!
-Jel to gospodja Vesna?
-Vesna nego sta! Pridize se iz kreveta i pruza ruku... -Ti si Ljiljana, jel da?
-Jesam. Bas mi je drago da smo se upoznale.
-I meni! Sta je to? Nisi prijavila da imas gips na ruci? Ja rekoh ukratko odakle mi gips, pitala nju kako je, ima li bolove i posle par minuta:
-Nego ajmo mi lepo dole u parkic da sednemo ko ljudi, ucrvlja se vise od ovolikog lezanja!
Ustaje zena loknaste, satirane kose, krupnih plavih ociju, u cvetnoj pidzami i odgovarajucem bade mantilu i krenusmo kroz bolnicki hodnik ka napolje.
Gledam ja nju pa se u sebi razmisljam, "Boze, jel moguće da je ova žena operisana pre par dana?" :eek: Ide Vesna brise niz hodnik ko mecava! I uz sve to uredno doterana i nasminkana! :p :zper: :super: Pitam je moze li, jel je ne boli mnogo kad hoda, a ona ce meni:"Boli, al ja li cu sad da lezim i prenemazem se? J..i ga, boli, sta sad idem napolje, pa nek boli dok ja uzivam na svezem vazduhu!" :zcepanje: -I da znas, bas sam juce bila u poslasticari, ovako u pidzami, ocu bre ko covek da popijem kafu i uzivam! :kafa: :klap:
Odabrasmo lepu klupicu u hladovini i ispricasmo se....pa sigurno sat vremena i jace.
Malo je reci da sam odusevljena! Kakva je to zena!!! Prica sasvim otvoreno o svemu, o operaciji, o bolesti, cak je pitala i za mog oca kako je, sto me je posebno dirnulo, jer u svoj njenoj muci i teskim trenucima, ona se setila svih detalja oko bolesti mog oca... Ma nemoguce je opisati takvu zenu u kratkim crtama! !! Da sam je srela na nekom drugom mestu i u drugacijim okolnostima, svakako bih je zapazila jer ona prosto zraci pozitivnom energijom i puna je zivota i vedrog duha.
Puno vas je sve pozdravila vise puta, porucila je da najverovatnije izlazi u petak i da ce je verovatno do petka vezati za krevet, jer je uglavnom van njega. :rotf:
Dr je zadovoljan operacijom i zarastanjem presadjene koze, a ona se preporodila jer je konacno uspela da smakne veliki teret. Bolova je sve manje, jedino jos nogu oseca malo vise, jer su joj odatle presadjivali kozu.
U zelji da vam svima u sto kracim crtama opisem ovaj susret, pozdravljam vas. I ako sam uspela da vam makar malo docaram i priblizim vam Vesnu da je svi vi vidite i dozivite onako kako sam je ja dozivela, ja cu biti srecna! Ja sam svakako bogatija ovakvim poznanstvom!
Pozdrav svima!
eto drugacije vesti i nismo mogli ocekivati , i naravno zna se da je vesna takva , to se oseti odmah , bas se radujem zbog nje

Likita,ja sam uživala čitajući i zamišljajući vas dve od trenutka upoznavanja do priče u parkiću i drago mi je da ponovo čitam divne vijesti o našoj Vesni!:klap:
Voljela bih je lično upoznati i pričati sa njom o sve,jer sam i ja dojku op.,ali i ovako mi puno znači kad znam da nije sve tako crno i da samo JAKA VOLJA za životom može da pobijedi sve,a uvjerila sam se u to i na dr. primjerima,a sada i na Vesninom!
Hvala ti na ovom postu i veliki pozdrav!:bye:

Drago mi je da je moj post ovako uticao na tebe! A priznaj da je ova tema na kojoj svi gostujemo pravo mesto za jednu ovakvu pricu! Svima nam je potrebna bar jedna doza dnevno ovakve energije i vedrih misli! Gaga1510, ti si bila u toj prici, i ti si isto prezivela mnogo toga, ali ti si i pobedila!!! Neka te ne opsedaju crne misli!
Lilihip, danas ti je poceo novi ciklus ht, kako si?

Drago mi je da je moj post ovako uticao na tebe! A priznaj da je ova tema na kojoj svi gostujemo pravo mesto za jednu ovakvu pricu! Svima nam je potrebna bar jedna doza dnevno ovakve energije i vedrih misli! Gaga1510, ti si bila u toj prici, i ti si isto prezivela mnogo toga, ali ti si i pobedila!!! Neka te ne opsedaju crne misli!
Lilihip, danas ti je poceo novi ciklus ht, kako si?
kako ti to lepo pamtis , jeste cim sam se vratila sela da procitam o vesni vesti , pa zaspala pa sad ustala , dobro je jos , popila dve revite , likili , kersice sam cuvala bas za ovo , sutra cemo videti , kako god proci ce i to , pa opet svi smo bolje , na ovoj stranici na zalost u kratkom vremenu bilo je smrti ali vesnin slucaj daje nadu za sve bolesne da kad i ne znas vise sta ces nadje se resenje i ocas se sve promeni , mi smo ovde postali ko porodica , delimo dobro i lose , i nadamo se uvek najboljem , zato veliki pozdrav za sve one koji pisu a i one sto samo citaju ,:klap:

Hvala likita na podršci i lijepim riječima :heart:!!!Znam da mi predstoji borba za čitav život,pa me ovakve priče kao što si ti danas napisala,dižu i hrabre svaki put kad se spotaknem o misli, koje tu i tamo navrate a nisu baš svaki put optimistične!

Likita, bila si slikovita kao da sam bila tamo. Inace Vesninu sliku sam videla na nekom forumu .
A ove travke, pa to je kao kad sejemo za Bozic. Ja jos veceras probam. Operes psenicu dobro/bolje domacu od nekog poljoprivrednika/ potopis u teglu da odstoji, povremeno ispirati da se ne usmrdi. Sutradn, opet ispiranje, staviti gazu na flasu, staviti u horizontalu , cesto ispirati , to traje dok ne poraste, pa odna lepo brstimo. Prijateljica mi je rekla da ona na svaki drugi dan u drugoj flasi ponavlja postupak da uvek ima. To je otprilike jedna dobra saka psenice. Istina , lakse je dati 5000 ali ako imas, a mislim da je ovako bolje.
Lilihip, lepo si se naspavala, a sad bi bilo korisno da setas, setas i setas .
Raspitam se, ona pravi jos neke klice.
Pozdrav svima

Nije tema, ali je pitanje za Sofiju. Citala sam je na Forumu stitne zlezde. Mislim da je ovde , zbog Vesne, prisutnija.
Da nisi mozd dr. endokrinolog.
Pijem Euthyrox 50 , sada 1/4 ja smanjila jer vec jako dugo nisam kontrolisala T3,T4 i THS. Zadnji ultra zvuk , vise od 1 godine, neki cvorici, desna strana znatno uvecana, leva manje, hormoni uvek kao u granicama normale sto god to znacilo , a moram piti ovaj lekic. Zaboravila sam koliko treba da pijem , pa sam sama , dok se ne nateram na kontrolu, odredila dozu. Imam 57 godina, izgubila menzis pre 6 godina, to uvecanje zlezde imam preko 25 godina, a ove lekove pocela piti pre 4 godine.Nisam imala nikakve tegobe, ali kako me vidi koji dr., odmah gleda u vrat , i naravno odradim sve to . Od smrti mog supruga, uvecana , na dodir nekako pulsira. Idem ovih dana privatno odraditi hormone pa ti javim moze i na drugi Forum.
Malo cu te zaposliti pa se vise neces pogubiti kad citas Liki..... Pozdrav

kako ti to lepo pamtis , jeste cim sam se vratila sela da procitam o vesni vesti , pa zaspala pa sad ustala , dobro je jos , popila dve revite , likili , kersice sam cuvala bas za ovo , sutra cemo videti , kako god proci ce i to , pa opet svi smo bolje , na ovoj stranici na zalost u kratkom vremenu bilo je smrti ali vesnin slucaj daje nadu za sve bolesne da kad i ne znas vise sta ces nadje se resenje i ocas se sve promeni , mi smo ovde postali ko porodica , delimo dobro i lose , i nadamo se uvek najboljem , zato veliki pozdrav za sve one koji pisu a i one sto samo citaju ,:klap:

Nada je nesto sto nas sve vodi i zaista poslednja umire. Bices ti nama srecna i dugovecna!! Tvoj humor je ono sto ce te dovesti do izlecenja!
Iako ti sad bude lose, ma proci ce i to.

Hvala likita na podršci i lijepim riječima :heart:!!!Znam da mi predstoji borba za čitav život,pa me ovakve priče kao što si ti danas napisala,dižu i hrabre svaki put kad se spotaknem o misli, koje tu i tamo navrate a nisu baš svaki put optimistične!

Lose misli, dobre misli, strah, neizvesnost i VELIKA borba je ono sto je sastavni deo ovakve bolesti. I kad ti bude tesko pomisli samo na Vesnu i na njen optimizam! Ne moze niko da me ubedi da upravo njen optimizam i vedri duh i velika zelja za zivotom nisu zasluzni za njen napredak! Cuda zaista postoje, veruj u to! Vesna je zivi dokaz :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back