oni uvek misle da su najpametniji i sve znaju: ova 4 horoskopska znaka važe za sveznalice

Ja više volim životinje od ljudi i nema tu ništa loše . Recimo , mislim da sam u duši mačka. Spavam dvije trećine života a kad sam budna onda sam ko čigra 😃
Kumim Te Bogom, Veliki Bože,
skloni sa svijeta životinje!
Neka preostane sve od mačijeg roda,
moje sirotinjstvo neka preostane,
ali – skloni životinje.
U pseći rod ne diraj,
ne dotiči tice,
samo te molim, milosni Bože –
skloni životinje.
Skloni životinje, sa obronaka, skloni.
Skloni životinje, preklinjem Te, Bože –
ali mi ne diraj svinju ni vepra, ne diraj
slavuja, ni kućnoga šarenog pjevača.

Ne diraj ništa u šta je lijepo pogledati,
ne diraj ništa, ali životinje svakako skloni!
Mrava ne diraj, i marvu zanemari,
ali životinje – skloni!
Sa obronaka, poviše gradova, skloni.
Sa svijeta, gdje si ih metao, skloni.
Skloni ih, Bože,
i pomozi im, Bože.
Niko im, bez Tebe, pomoći ne može.
Nema im nigdje stana ni staništa,
na oba svijeta – kuće ni kućišta.
Skloni ih, Bože,
a oba svijeta.
Skloni,
i pomozi.

I sama... Volim životinje, u pojedinim stvarima su mi sjajni učitelji, ali-ostajem pri tome da nismo isti.

Bukvalno!
Ajde , čekam 🫠
ali – skloni životinje.
U pseći rod ne diraj,
ne dotiči tice,
skloni životinje.

ali životinje – skloni!
Skloni ih, Bože,
i pomozi im, Bože.
Skloni ih, Bože,
a oba svijeta.
Skloni,
i pomozi.
Predivno!!!🥰
Rasplakaćeš me. 🥹
Stalno nosim pokoju kesicu hrane za mace i kuce u torbi i autu..nek se nađje.
Molim se za njih svaki dan!

ali – skloni životinje.
U pseći rod ne diraj,
ne dotiči tice,
skloni životinje.

ali životinje – skloni!
Skloni ih, Bože,
i pomozi im, Bože.
Skloni ih, Bože,
a oba svijeta.
Skloni,
i pomozi.
Trenutno mi leži crni labrador ispod nogu, jedan mali crni mačak a lijeve strane. Imam još dva ulična mačora koji su odlučili da se usele sa ulice i jednog rakuna kojeg hranim. Ima i jedan mali posom , ružnjikav ali je bio sladak kao mali 🤣🥰

Da.. zli lav sam.

Kad mi daju krila ne stajem da objašnjavam
Nekad i sam skontam da sam preterao...

A dva najbolja druga u ovom periodu života su mi Bik i Devica...

Lav je pravedan ali i defanizvan znak jeste narcisoidan al je pravedan,brani svoje nikada ne otima tudje i ne napada tudje teritorije.Lav itekako zna za mjere i granice,ali ko dira njegovo znace da odbrani svoju cast,simbolise neustrasivost,odbranu casti.Lav ce biti svjestan sebe i realnosti u kojoj zivi i ako nekada nekome treba da se izvini nece to uraditi zbog ponosa ali ce biti svjestan da nije u pravu.Lav svakako nema pamet Strijelca i taj umni kapacitet kao ni Ovan.Razumniji su od Strijelca al Nisu pametniji niti su spremni da se bore za svoje ideale protiv veternjaca kao Don Kihot.Vec su vise da se bore za svoje licne potrebe,porive,da zadovolje ego.

Strijelac je ofanzivan znak ali cesto i nepravedan iako on smatra da se uvijek bori za pravdu neku.Za razliku od Lava Strijelac nije teritorijalan znak i cesto otima tudje i prisvaja zbog nekih svojih ideoloskih uvjerenja.Znak koji ne zna za mjere i granice,simbolise ekspanziju i otimacinu ali sa druge strane i darezljivost.Strijelac nikada nece niti svjestan sebe i realnosti u kojoj zivi,i ako nekome treba da se izvini,nece ni biti svjestan da je nekog ostetio niti ce se izvinuti i to ne zbog ponosa,nego zbog fanaticne vjere da je on uvijek u pravu i da je on najsposteniji ,nije svjestan sebe.Hoce tudju zenu, tudju teritoriju itd,ne poznaje za pravila i granice ,jer njemu je to sloboda a ne nesto lose i nemoralno.Jupiter ne poznaje matematiku,linije ,brojeve granice itd

Strijelac nece biti odan nikome sem sebi i svojim idealima,vise ih voli nego oca,majku,zemlju svoju.Nizasta nije spreman da se zrtvuje sem za svoje ideale i svoju slobodu.Sa porodicom ce se posvadjati za cijeli zivot ako ne dijele njegova uvjerenja.

Poslednja izmena:
Lav je jako porodican znak i familija mu znaci sve.Dok Strijelac je najmanje porodican od svih znakova,to je za njega gubitak slobode da mu neko postavlja pravila nema teorije.Plus uvijek ce tjerati ljude da poruse sve drustvene norme i pravila,da zive slobodno,da sto pozele otmu bez postovanja bilo kog.U sustini Strijelac ce vam cesto reci osvoji cijeli svijet.I najbolji su motivatori

Jednostavno to je znak koji zivi u svom svijetu,i ima neke ideale u glavi koji su mozda super ali su nerealni,i cijeli zivot ce da potrosi dok ih ne zavede na ovom svijetu.Nekima uspije nekima ne.Primjer Strijelca vam je Endrju Tejt koji zeli zivot bogat Slobodan,da ima sve zene ali i da daruje drugima jer to je sirina Strijelca.

On nema mjeru nikakvu i kao pravi Strijelac nema nikakvih pravila.Trenira svaki dan,ali i pije alkohol pusi tompuse, propagira religiju i moral cast,a ovamo sve kontra,spava sa svakom zenom na koju naleti.Krajnje zivot u simbolici Jupitera.Sve teme komentarise u sve se razumije itd

Poslednja izmena:
1. Bik
Stereotip o tvrdoglavosti ljudi rođenih u ovom znaku dvostruko se potvrđuje kad moraju da priznaju da ipak nisu sveznalice za koje žele da ih smatraju.

U maniru pravog bika, ljudi rođeni u ovom znaku će se razmetati svojim velikim znanjem od kojih ga neki zaista i poseduju, a pretpostavljaće da vi nikako ne možete da ih nadmašite.

Iako je inteligencija njihova najjača karta, arogancija i tvrdoglavost od bika stvaraju individualca sklonog nasilju kad žele da se prikažu kao najpametniji na svetu.

2. Lav
Sigurno ste sad u šoku, zar ne? Možda i ne. Ova egomanijakalna zvezda zodijaka ozbiljna je kad odluči da vam da lekciju. Lav uživa u zvuku sopstvenog glasa i vidi sebe kao predavača u velikim dvoranama punim studenata.

U umu Lava nema sumnje da ćete, nakon što vas on edukuje, odbaciti sva prethodna uverenja. To znači da će Lav očekivati da zaboravite sve što ste pre znali i bespogovorno prihvatiti njegova uverenja.

Za razliku od Bika, ličnost lava daleko je teatralnija. Ako započnete razgovor sa Lavom sveznalicom, očekujte prezentaciju, a ne prijateljsku debatu ili diskusiju. Lav pobeđuje, čak i kad nema pojma o čemu govori, što ga čini jednim od najumišljenijih zodijačkih znakova.

3. Devica
Kad je reč o svađi, za Devicu ona nikad nije poštena. Ako se sukobite sa Devicom, bežite glavom bez obzira i pustite je da priča koliko želi.

Devica, naime, voli da priča i retko odstupa od onoga što smatra činjenicom. Nije jasno veruju li slepo činjenicama ili su pak skloni da se drže svojih uverenja bez obzira na to da li su tačna.

Device su, kao i lavovi, vrlo ponosni znakovi koji će radije da izgore u borbi nego da saslušaju vaše stavove i priznaju da imate pravo. Devica je perfekcionista i nalazi savršenstvo u konceptu da je u pravu, a vi jednostavno niste.

4. Strelac
Ljude rođene u ovom znaku često prati glas da vole slobodu i da su otvoreni, ali isto tako i da vole da se predstavljaju kao autoriteti na svim područjima. Razlog leži u činjenici da su zaista odlučni da znaju sve što može da se nauči o određenoj temi. Upravo zbog toga ne mogu da priznaju da vi znate koliko i oni, ako ne i više.

Prosečni Strelac jednostavno ne može da shvati da postoji neko ko zna više od njih. Njihove dobre namere mogu da ih vode prema znanju, ali kada ga steknu, smatraju se vrhunskim znalcima o toj temi.

espreso
Pogledajte prilog 1361593
Svako je pametan neku oblast života..

Back