Oni su zarobili đenerala Dražu

Pa dobro bre druže Dobrostojeći, ti k'o da si sa vršačke čuke pao :D

Jel' vidiš ovde kontradiktornosti ?;)

Komunjare dedi otele , a ti i danas tu živiš...ma smanji malo burazere...smanji...bar deo o fabrici:zper::mrgreen:

Interesantno je kako oni koji su sve stekli otimanjem, ne mogu da shvate da oni od kojis oteli, nisu na isti takav način došli do toga. A, neki ni ne mogu da pojme da je neko imao više kuća, fabrika, hotela i sl.

Ка­пи­чић: И да знам, не бих ре­као где је Дра­жа
Да су мени рекли да га стрељам, ја бих га стрељао, као што бих стрељао и самог себе кад бих издао своју земљу, ка­же бив­ши шеф Уд­бе, да­нас де­ве­де­се­то­го­ди­шњак
http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Kapichic-I-da-znam-ne-bih-rekao-gde-je-Draza.sr.html

I šta reći za ovu matoru drtinu,smrada boli uvo,a i svi oni i dandanas sa sadašnjim obožavaocima i sledbenicima prosto ne žele da zucnu ni slovo o dešavanjima posle rata jer znaju da bi to optužilo njih i njihove porodice.

Jasno je što on neće ništa da zucne, jer je zločinac koji je učestvovao u masovnim likvidacijama građana Srbije.
Ali, nije mi jasno, zašto današnje vlasti ne otvore komunističke arhive, i otkriju narodu ko su zločinci među nama, ko je kome oteo kuću, vilu, letnjikovac, fabriku, hotel, ergelu... Ko je koga streljao, da bi mu kresao zgodnu udovicu. Itd, itd...
A, onda sam se setio...pa ovi današnji su isto komunjare, koje se kriju iza plašta demokratije. Sve deca tadašnjih otimača, ubica, rušilaca i siledžija...

Poslednja izmena:
Š'a bilo, aaaaa?:zper:

Opet bi gologuzija na Dedinje:zcepanje:

E pa neće da može ovaj put - ZAUZETO, to je nama naša borba dala:cool::D

Pa bre samo bi da koljete, uništavate...otimate...sve k'o '41., majku vam božju ?:evil:

Vidim ja da nismo dobro obavili posao ni te '45. ...mLogo je bre kukolja ostalo i ne što je ostalo nego se to namnožilo odasvud...ccccc:roll:
:mrgreen:

:eek:evo partizanke mare sa miroljubivim pristupom resavanja problema.........:evil:

Srbi su cudo,a ja licno sam uvek pokusao da delim ljude na dobre i lose, bez obzira na boju koze ili poreklo...nazalost, doziveo sam vec vise puta da prekodrinski Srbi nas koji poticemo iz matice zemlje potcenjuju na najgori moguci nacin...e sada ne znam ko je srpskiji ,a ko manje srpski....ali to je u balkanskoj tradiciji..i Hrvati hercegovci kazu da su mnogo veci Hrvati od onih iz recimo Pule ili Rijeke ili muslimani iz Sandzaka i muslimani iz Bosne se nikako ne mirisu....tja...Balkan je to....

Sto se tice ovih ljudi koji su zarobili Drazu,cinjenica je da ih iz Srbije prakticno i nema...sto me uopste ne cudi,s´obzirom koliko su bili isprani mozgovi ljudima iz tih nekih krajeva o kojim pisemo...svojim ocima sam video u jednom selu u Lici da mestani tog sela u crkvi cuvaju stoku,a na svakom drugom brdu je pisalo "ziveo drug Tito ili Tito-partija"...:rtfm:

isprano sta...?....pa takvi su za vreme slobe bili u muriji i isto se tako izivljavali po Srbiji......

Ekskluzivno: Fotografije i spisak imena ljudi koji su uhvatili četničkog vođu
Oni su zarobili đenerala Dražu

oni-su-hapsili-v.jpg

Autor: Vuk Z. Cvijić | 15.09.2009. - 20:00
Beograd - Bezbednosno-informativna agencija pronašla je u svojoj arhivi spisak sa imenima 12 pripadnika Ozne koji su 12. marta 1946. zarobili đenerala Dragoljuba - Dražu Mihailovića. Spisak koji „Blic” ekskluzivno objavljuje, BIA je dostavila Državnom tužilaštvu i Komisiji za pronalaženje posmrtnih ostataka komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini. Pored spiska, domaća javnost po prvi put ima prilike da vidi i fotografije pripadnika Ozne kako poziraju sa Dražom - na jednoj su u partizanskim uniformama, a na drugoj u četničkim jer je pre hapšenja ta grupa mesecima izigravala četnike infiltrirajući se u njihove redove.

U zarobljavanju Draže Mihailovića učestvovale su dve grupe operativaca. U prvoj su 12 pripadnika Ozne koji su preobučeni u ravnogorske uniforme uspeli da se infiltriraju u najbližu okolinu đenerala Mihailovića. U drugoj je bilo sedam operativaca koji su služili za vezu, a paravan im je bio da obavljaju meteorološka istraživanja. Mihailović je ubijen 17. jula 1946.
posle montiranog suđenja. Predvodnik grupe koja se prerušila u četničke uniforme bio je tada potpukovnik Svetolik Lazarević, a u grupi su bili operativci major Dragoljub Vasović, major Slobodan Krstić, major Milovan Pejanović, major Radenko Mandić, major Živa Čiklovan, kapetan Đorđe Nešić, poručnik Janko Dimić, zastavnik Raša Nešovanović, vodnik Mane Trkulja, vodnik Zvonko Sitarić i kurir-borac Mile Bulajić. Grupu „meteorologa” predvodio je tada potpukovnik Jovo Kapičić, a u njoj su još bili major Vlada Bojanić, kurir-borac Jovan Stojanović, šofer Miodrag Tasić, major Voja Čolović, poručnik Đuro Šerbedžija i poručnik Nikola Miščević.

Opširnije u izdanju za sredu, 16. septembar 2009.

http://www.blic.rs/temadana.php?id=110986
Стока и изрод...ако има који да је жив..да му се суди...за издају...

Ne mogu da verujem da se oko ove teme svaki put zakrvimo:dash::dash:
............i koliko dugo cemo jos
pa dokle bre vise:eek:
zasto ne sagledamo svi relne cinjenice,
svako prizna svoje greske,
kojih je bilo na obe strane,
........zasigurno vise kod komunista,
pokusamo da ih ispravimo,
i mirna Backa:rtfm:

Back