Oni su zarobili đenerala Dražu

nisu svi partizani ratovali za privilegije....
i moj deda je bio partizan...i kad je pozvan da mu se upise boracki staz i da dobije privilegije koje su ga sledovale---odbio je...bio je seljak kad je otisao u partizane...jedva spasio zivu glavu zbog cetnika...po zavrsetku rata se vratio u selo i nastavio da bude seljak...ali me je upoznao sa dvojicom cetnika iz sela koji su svedocili jedan drugom da su bili partizani....oni su upisali svoj boracki staz....ako ne verujes mogu ti dati imena pa proveri....do duse vise niko nije ziv od njih...ali celo selo to zna...

E ovo je ziva istina, ja se secam jos kao decak kad je jedan stari "prvoborac" pricao
o dozivljajima iz rata, pa kad se napije kaze kako su na pocetku svi isli za (nekim) vojvodom a svega par njih za (nekim) komesarom.

:lol:

nisu svi partizani ratovali za privilegije....
i moj deda je bio partizan...i kad je pozvan da mu se upise boracki staz i da dobije privilegije koje su ga sledovale---odbio je...bio je seljak kad je otisao u partizane...jedva spasio zivu glavu zbog cetnika...po zavrsetku rata se vratio u selo i nastavio da bude seljak...ali me je upoznao sa dvojicom cetnika iz sela koji su svedocili jedan drugom da su bili partizani....oni su upisali svoj boracki staz....ako ne verujes mogu ti dati imena pa proveri....do duse vise niko nije ziv od njih...ali celo selo to zna...

Ma gle', niko ne generalizuje, daleko bilo. Ja pogotovo to nikad ne činim, ne valja vršiti ni pozitivne ni negativne generalizacije, jer ništa nije tako jednostavno. Ne samo tvoj deda, pa i moj deda po majci je bio u partizanima, stigao do Austrije. I ko zna koliko je još takvih poštenih ljudi, seljaka bilo u partizanima, ali i u četnicima. Kod njega su prvi u selo stigli partizani i oterali ga puškom u njihove redove, sećam se da mi je pričao...i pored toga je bio ponosan na svoju spomenicu, mada ništa pored nje nikad nije dobio niti je tražio.
Znam i ja neke primere, recimo znam da su se ženini dole po selima na samoj tromeđi krili od partizana kako su stigli, od četnika nije bilo traga u tom području. I tako dalje, i tako dalje...
Meni je samo do pravde - da se oni koji su se najmanje borili, a bili nekakvi partijaši i ubijali svoje Srbe posle rata zarad KPJ označe. Treba takve označiti baš za primer Srbima šta se dešava zbog jedne pogrešne ideologije. Svi pominju kako je imovina koja je oteta i data "zaslužnim" partizanima, oteta od nekih buržuja, zemljoposednika koji su izrabljivali seljaka i siromaška...pa opet taj seljak u kraljevini u ratu nije sebe štedeo, za kraljevske vojvode su ginuli bez reči, ponosni što ginu za Srbiju. Niko ne može da dokaže da su sa toliko požrtvovanja Srbi ratovali i za Tita i partiju. Uostalom, kao i uvek, oni Srbi koji su bili u partizanima, koji su izneli rat na svojim plećima nisu na kraju ništa ni dobili, već politički komesari i ostali "prvoborci" koji su uvaljivali svoje guzi.e na račun običnog seljaka.
E protiv tih "partizana" ja imam nešto protiv, i njih treba sve etiketirati za primer!

Глупо је генерализовати и на основу појединачних примера причати како су четници или партизани злочинци. И један и други покрет су били сачињени од простог народа, сељака, и један и други покрет имају антифашистичку идеологију. Док лидери партизана покушавају да побију што више Немаца и да успут изведу револуцију, четници покушавају да спрече велико страдање народа а још више покушавају да спрече револуцију. Ја лично више поштујем Дражину идеологију, мада морам да признам да је Тито испао способнији од Драже ( никад ми неће бити јасно како ) и на крају у ОБА ПОКРЕТА СУ ВЕЋИНУ ЧИНИЛИ ОБИЧНИ СЕЉАЦИ А НЕ ВОЈВОДЕ И СЕКРЕТАРИ ПАРТИЈА

glavni cilj partizanskog pokreta je bio uspostavljanje komunizma u jugoslaviji.evo sta je rekao aleksandar bajt

"Čist i nesporan rezultat otpora koji je organizovala Partija jesu samo žrtve, teror koji je zbog toga pretrpelo stanovništvo, onih 1.700.000 poginulih Jugoslovena, kojima se toliko dičio maršal Tito. Takav otpor je bio potpuno nepotreban. Potreban i logičan je bio samo ako se iza njega krio drugi cilj - izvođenje revolucije i uvođenje totalitarne komunističke vladavine!"
http://www.vreme.com/arhiva_html/462/08.html

Citajuci ova imene i prezimena Trkulja,Serbedzija,Mandic,Kapicic,Bulajic,Stiklovan...itd..ne mogu procitati ni jedno koje bi mnogo mirisalo na Srbiju....a i citajuci sta su 6.licke i 8.krajiske(kako li su vec zvale) radile po Srbiji posle dolaska bravara i njegovih na vlast..iskreno se cudim sto je ova nasa Srbija i ovolika, kolika je....:think:

To su Crnogorci i Krajisnici (Licani). A zna se da su Krajisnici svi porijeklom iz Crne Gore.

Vi ste izgleda oboleli od iste bolesti kao Makedonci..:mrgreen:

Samo se dogovorite ko je od vas stariji..bolji..lepsi..Nije lako nositi takvo breme..opasno se ljuljate i teturate pod novootkrivenim bozanskim poreklom..:mrgreen:

Nije to bolest, no cinjenica. Opste je poznato da su Krajisnici doselili u Hrvatsku prije nekoliko vjekova. Odnekud su morali doselit tamo, jel tako? Nijesu pali s Marsa direktno u Krajinu.

Inace, ko je ljepsi od nas i vas smo dokazali 100 puta, pa i sto-prvi put:

Nije to bolest, no cinjenica. Opste je poznato da su Krajisnici doselili u Hrvatsku prije nekoliko vjekova. Odnekud su morali doselit tamo, jel tako? Nijesu pali s Marsa direktno u Krajinu.

Inace, ko je ljepsi od nas i vas smo dokazali 100 puta, pa i sto-prvi put:

QUOTE]

Ima nesto sto se zove HUM..stara Hercegovina..umni ljudi..lepi..(evo nekih:Jovan Ducic,vladika Georgije,Vuk Draskovic).

Samo su ih vekovima pljackala neka divlja plemena sa okolnih brda..;) Mogao bi malo razmisliti odakle su Krajisnici?:mrgreen:

A..to da ste najlepsi..najbolji...Vec smo culi za taj vic..Crnogorac trazi posao gde moze da se pokazuje ..prikazuje..'fali..:mrgreen:

Znaci ne ides da gledas zgodne momke. Dobro, kad se odlucis za to svrati.

Па код вас ће долазити да гледају згодне момке ови из Словеније, сад кад усвоје закон да се хомићи могу венчавати. И шта ће се десити.
СВИ ЗГОДНИ МОМЦИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ,ЋЕ СЕ УДАТИ У СЛОВЕНИЈУ.:hahaha::hahaha::hahaha:

Па код вас ће долазити да гледају згодне момке ови из Словеније, сад кад усвоје закон да се хомићи могу венчавати. И шта ће се десити.
СВИ ЗГОДНИ МОМЦИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ,ЋЕ СЕ УДАТИ У СЛОВЕНИЈУ.:hahaha::hahaha::hahaha:

Braco..je'l to kao onaj vic?

Kaze Crnogorac ocu da ima dve vesti da mu saopsti..jednu losu i jednu dobru..Ovaj ga pita koja je losa.Decko kaze da je gey..Otac se hvata za glavu i pita ,a koja je dobra..Pa iz Vasojevica je..:mrgreen:

Back