Oni su zarobili đenerala Dražu

Turci nisu bili Europljani.
Zašto je onda Ugarska napala Srbiju, ako nije smatrala da je Stefan izdao?
Шта није јасно ?
Угарска је напала Србију септембра 1389. и забила нож у леђа Србији која је искрварила на Косову пољу.
Стефан је рођен око 1374. год. и тад је био дечкић од неких 14-15 година.
Значи Угри су подмукло што личи на њих, напали Србију која је била у рату са Турцима и дошли све до Рудника.

Turci nisu bili Europljani.
Zašto je onda Ugarska napala Srbiju, ako nije smatrala da je Stefan izdao?

Napisala sam "a i sire"..sto podrazumeva i Turke.. Molim te ..citaj pazljivije..:mrgreen:

Pa..Ljubo..ako cemo o istoriji - da se preselimo na drug pdf. Valjda ti je toliko jasno da u srednejm veku jos uvek nije bilo najvaznije nacionalno (onako kako moderna nacija podrazumeva),vec teritorijalno..Carstva..knezevine..i sl. I braca su napadala jedni druge, a kamoli pasenozi ili malo dalji rod (jer su uglavnom sve kraljevske kuce bile povezane brakovima).

Caru Dusanu je majka bila Bugarka..Ne vidim da je bio sentimentalan..;)

Vidiš da on ne shvaća da takvim postovima u stvari omalovažava Srbe i ostale narode koji žive u Hrvatskoj, a ne one koje mu je bio cilj omalovažiti. :D

:hahaha::hahaha::hahaha:
Па драго ми је да се вас двојица све чешће налазите.......:hahaha:
Мислим Комуниста и Ујо:hahaha::hahaha::hahaha:
Па то је да се човек расплаче од смеха.
Као што рекох
КРВ НИЈЕ ВОДА

Ovo je bila moja Srbija...ako ovo kaze jedan od glavnih bravarovih krvnika,e onda covek nema sta dodato ni oduzeti...uostalom ,bas to isto mi je pricao i pokojni deda pre dve-tri decenije...
http://www.blic.rs/temadana.php?id=111143

Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović - ispričao nam je Kapičić.

A evo koliko je pobijeno i poklano Srba od bravarovih bandita posle dolaska na vlast...iako ja verujem, a i citao sam da je cifra jos mnogo veca....

Ratni zločini ne zastarevaju
Prema do sada prikupljenim podacima, komunističke vlasti u Srbiji ubile su oko 80.000
ljudi, od koji 60.000 Srba i 20.000 pripadnika nacionalnih manjina i ove zločine će ispitati druga komisija Vlade Srbije, kaže Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde. „Ratni zločini ne zastarevaju. Tek predstoji težak rad komisije koja treba da utvrdi zločine tadašnjih vlasti”, navodi Homen.

:hahaha::hahaha::hahaha:
Па драго ми је да се вас двојица све чешће налазите.......:hahaha:
Мислим Комуниста и Ујо:hahaha::hahaha::hahaha:
Па то је да се човек расплаче од смеха.
Као што рекох
КРВ НИЈЕ ВОДА

Hoces reci da nije istina da u Hrvatskoj zive i druge nacije???

Zive i u nas i u bilo kojoj drzavi sveta.

Ne kazem ja, bilo ih je u proslosti koje su tezile cistoj etnickoj tvorevini, poput nacisticke Nemacke, NDH i Nediceve - Drazine Srbije...

bez pretenzija da navijam ni za koga u ovoj srpskoj nesreci....zamolio bih te za jedno misljenje....cisto da vidim koliko si realan i objektivan....zanima me tvoje misljenje----STA BI CETNICI URADILI PARTIZANIMA I SIMPATIZERIMA PARTIZANA DA SU ONI POBEDILI 45....?????

Pohapsili, procesuirali, sudili poslali na robiju, a vođe svakako streljali!

Hoces reci da nije istina da u Hrvatskoj zive i druge nacije???

Zive i u nas i u bilo kojoj drzavi sveta.

Ne kazem ja, bilo ih je u proslosti koje su tezile cistoj etnickoj tvorevini, poput nacisticke Nemacke, NDH i Nediceve - Drazine Srbije...
:rtfm:
Да да , живели су.....Али су их усташе трећину заклале, трећину прекрсиле а трећину протерале....а онда је на белом коњу дошао МАЛИ ЈОЖА, који нам се наебао миле маме, па његови следбеници то наставише, па у задњем рату опет усташе, па се опет јављају КОМУЊАРЕ....ПА ДОКЛЕ ВИШЕ БРЕ....?

Да да , живели су.....Али су их усташе трећину заклале, трећину прекрсиле а трећину протерале....а онда је на белом коњу дошао МАЛИ ЈОЖА, који нам се наебао миле маме, па његови следбеници то наставише, па у задњем рату опет усташе, па се опет јављају КОМУЊАРЕ....ПА ДОКЛЕ ВИШЕ БРЕ....?

Ako za svaki belaj budu krive komunjare, onda, logicno, zauvek....

Ti si živi dokaz da su svi ovi koje si nabrojio bili prilično aljkavi u tome što su radili. :think:

Brata od mog dede je ubio cetnik, s ledja i jos ga opljackao.

Zato su cetnici i zavrsili kako su zavrsili, jer su bili antikomunisti a ne antifasisti.

U tom ratu su se samo fasisti i cetnici borili protiv komunista.

Sramota.

četnici su završili kako su završili, a to je bio splet nesrećnih okolnosti po Srbiju...
A ne kao posledica toga što su bili antikomnisti!!!

Mada četnici svakako jesu bili antikomunisti, kao i njihovi saveznici Amerikanci, Francuzi i Englezi...

Svaka čast na političarima!
Lazarević dobivenu bitku proglasi porazom i postaje uspješan političar! :hahaha:
I to jedino iz razloga da se održi na vlasti, a za to je trebao podršku Bajazita.
Zato mu je i dao Oliveru.
:lol:..Па какве везе има Стефан са Косовским бојем, ако мислиш на то?...
Он је тада био малолетан, а вазалство је наступило након Боја, кад су Турци ушли у Србију.

А Милош Обреновић?..Да није и он ИЗДАЈНИК јер је сарађивао пуних 15 година са окупатором на славу Божију и ради српске државности?

aaa da pa bili su inace poznati po sprovodjenju strikno zakona u toku rata....ako je suditi po tome...tako bi se sigurno desilo....ali u nekom filmu koji bi oni snimili kao pobednici...

Pajo, sin ovog lika kog si okačio u avatar, je poginuo tako što je prilikom pokušaja Nemaca da likvidiraju Dražu, istrčao pred njih i rekao, ja sam Dragoljub Mihajlović, omogučivši tako Draži da izađe iz obruča...

Streljan je na licu mesta sa još jednim Slovencem iz vrhovnog štaba...

Ako već ne poštuješ tu borbu, mogo si da staviš i ti nekog Če Gevaru ili slično..

Pajo, sin ovog lika kog si okačio u avatar, je poginuo tako što je prilikom pokušaja Nemaca da likvidiraju Dražu, istrčao pred njih i rekao, ja sam Dragoljub Mihajlović, omogučivši tako Draži da izađe iz obruča...

Streljan je na licu mesta sa još jednim Slovencem iz vrhovnog štaba...

Ako već ne poštuješ tu borbu, mogo si da staviš i ti nekog Če Gevaru ili slično..

da tacno je da je major misic spasao drazu...ali sta to menja na stvari ???
pa zar i drazina deca nisu bila podeljena deo u partizanima a deo u cetnicima ??? i to samo govori o srpskoj nesreci....
ja niti velicam niti umanjujem nicije zasluge,vec pokusavam da dodjem do sustine....cesto puta sam postavljao pitanja ---koje su to borbe u kojima su cetnici ucestvovali protiv nemaca---??? i koliki su bili gubici nemaca????
i nikad nisam izjednacavao cetnike sa bilo kim...ni sa ustasama ni sa ljoticevcima ni sa nedicevcima....cak sam ih delio na drazine i pecanceve....a tu razliku mnogi ne prave a velika je...kao i razlika medju cetnicima djuica i djurisica....

Grafolog: Kalabić je autor oba pisma

Sudski veštak Jovan M. Krstić, grafolog i psiholog, tvrdi da je Nikola Kalabić zaista autor dva pisma koja je juče objavio „Blic“ – jednog, od 29. aprila 1946. adresiranog na Slobodana Penezića Krcuna, ministra unutrašnjih poslova Srbije, i drugog, iz decembra 1945, upućenog partizanskim vlastima, u kojem Kalabić navodi da mu je Krcun lično predložio da izda Dražu Mihailovića i u kojem objašnjava zašto je to prihvatio.

Grafolog Krstić je takav zaključak izveo nakon što je rukopis iz oba pisma uporedio sa potpisom Kalabića, na katastarskom dokumentu od 26. oktobra 1932.
- Isti su potpis Nikole Kalabića na pismu i katastarskom dokumentu. To je posebno uočljivo kod slova K. Takođe, isti čovek je pisac oba pisma - isti je rukopis na onom iz decembra 1945. i aprila 1946. godine. To se posebno vidi po dijakritičkim znakovima. Neka slova su zajedno pisana na originalan način, kao na primer „pr“ - objašnjava grafolog Krstić.
Na naše pitanje da li je moguće da je neko falsifikovao rukopis Krstić odgovara odrečno.
- Rukopis je precizan, a Kalabić je bio geometar i obično ljudi koji su tehnički obrazovani imaju takav rukopis - navodi Krstić.
Na naše pitanje da li se iz rukopisa može videti da li je pisan pod prisilom, Krstić navodi da se u pismima vidi da je pisanje spontano sa sopstvenim pobudama.
- Kada se piše pod prisilom, u rukopisu se vidi emocionalni naboj. Takav rukopis je obično isprekidan, drhtav, a ovde toga nema, redovi su pravilni i jednako nakošeni - objašnjava grafolog Krstić.
Branislav Jeftić, istraživač Ravnogorskog pokreta, kaže za „Blic“ da mu je poznato da je Nikola Kalabić koristio pseudonim Slobodan Ranković, kako je potpisao pismo iz aprila 1946, i dodaje da je i dalje otvoreno pitanje da li je Kalabić izdao Mihailovića.
- Moja razmišljanja su da je ipak Kalabić izdao Mihailovića. Bilo bi sjajno sada ispitati ta pisma i da se sazna prava istina - kaže Jeftović.

Шта није јасно ?
Угарска је напала Србију септембра 1389. и забила нож у леђа Србији која је искрварила на Косову пољу.
Стефан је рођен око 1374. год. и тад је био дечкић од неких 14-15 година.
Значи Угри су подмукло што личи на њих, напали Србију која је била у рату са Турцима и дошли све до Рудника.

Стеван је рођен 1377 а не 1374. Доказ; Ђурађ је рођен 1375 и био је старији од свог ујака 2 године. Било би потребно да неко покрене тему о тим родословима, јер има много грешака, како у датумима тако и у родбинама.

Према службеној Хрватској то нису Срби него Хрвати грчке православне вере. Што би се исто тако сматрали да су држављани било које друге државе.

Ocigledno ne razumes znacenje pojma "sluzbena".

Evo malo skole, Ustav RH

III. ZAŠTITA LJUDSKIH PRAVA I TEMELJNIH SLOBODA

1. Zajedničke odredbe

Članak 14.

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki.

Članak 15.

U Republici Hrvatskoj jamči se ravnopravnost pripadnicima svih nacionalnih manjina.

Ravnopravnost i zaštita prava nacionalnih manjina uređuje se ustavnim zakonom koji se donosi po postupku za donošenje organskih zakona.

Zakonom se može, pored općega biračkog prava, pripadnicima nacionalnih manjina osigurati posebno pravo da biraju svoje zastupnike u Hrvatski sabor.

Pripadnicima svih nacionalnih manjina jamči se sloboda izražavanja nacionalne pripadnosti, slobodno služenje svojim jezikom i pismom i kulturna autonomija.

Ako bismo hteli da banalizujemo...

Hitler je bio neprijatelj i borio se protiv Kraljevine Jugoslavije!

Pavelić je bio neprijatelj i borio se protiv Kraljevine Jugoslavije!

Tito je bio neprijatelj i borio se protiv Kraljevine Jugoslavije!

Sve su to ista go*mna sa istim ciljem i normalno je da su u ostvarivanju tog cilja sarađivali i borili s potiv onog, ko je branio Kraljevinu Jugoslaviju, JVuO...

Back