Oni koji te mrze oni ti se dive

Aman , šta si navalila na mene, meni je ok, ali to što je meni ok ne mogu reći da je takva situacija svima, nisam slepa,niti gledam samo na stranu gde cvetaju ruže. Želim da vidim i znam kako zaista jeste svuda. I na dnu i na vrhu, a ne da šetkam kao turista na ovoj planeti. A nešto ne vidim da je ovo najbolji period za ljude na planeti Zemlji.

Aman , šta si navalila na mene, meni je ok, ali to što je meni ok ne mogu reći da je takva situacija svima, nisam slepa,niti gledam samo na stranu gde cvetaju ruže. Želim da vidim i znam kako zaista jeste svuda. I na dnu i na vrhu, a ne da šetkam kao turista na ovoj planeti. A nešto ne vidim da je ovo najbolji period za ljude na planeti Zemlji.
pa obracam se tebi jer sa tobom komuniciram da ne bih izmisljala imena..ti si primer. ne poricem ja postojanje ljudi bez posla ili sa losom platom nego smatram da iza toga nesto postoji. Ljudi kako naviknu na dobro naviknu i na lose. - imam i sama primer drugarice iz osnovne skole koja je jos tad govorila da ce da se zadovolji i da radi u maxiju (tako je i zavrsila samo nije u pitanju maxi) nedostatak volje,ambicije,lenjost,primeri iz kuce..ona zivi u glavnom gradu sa 1000 mogucnosti i nije uradila nista.

То што вас неко мрзи, не значи уопште да вам завиди или да жели да буде на вашем месту, односно да вам се диви. Пођите од себе и од тога да сте сигурно у животу мрзели некога због нечег. Не верујем да сте хтели сви да будете као они или да будете на њиховом месту. Мржња се рађа из различитих побуда из проузрокују је различите ствари. Неко може да вас опљачка и да вас покраде. Ако га мрзите, то не значи да му се дивите. Неко може да вам убије неког вашег. Ако га мрзите, то не значи да желите да будете на његовом месту. Неко може да вас превари и да вам погорша животну ситуацију. Да ли га мрзите зато што желите да будете као он? Наравно да не.

Све те приче о томе како се нешто превазилази итд. су смишљене да пацификују људе и да их натерају да прихвате тренутно стање као непромењиво и да се ето изборе са тим на неки смешан начин, уместо да се отворено усмере према том који им ствара проблеме.

Back