- Poruka
- 23.504
Izvoli brate! Ukoliko je zviždanje vrhunac iskazivanja tvog revolta onda istroši pluća zviždeći što se mene tiče.
Ja ti govorim da je to jadan pokušaj revolta i da su svi koji zvižde tuđoj nacionalnoj himni (bila ona mađarska, francuska, kineska ili hrvatska) zapravo oni koji više od toga i ne mogu da urade da doprinesu svojoj zemlji.
Dakle, požuri i trudi se da budeš najglasniji od sve đece...
Čitam tvoje komentare i ne mogu da verujem kako ga lažeš i pališ. Prvi si koji ćeš ga zagrliti i sa njim zajedno zviždati i pevati "Ide Mile lajkovačkom prugom" dok se intonira izbledela muzika nekada srpskom srcu melem na ranu a danas otrov na dušu. Nemoj da ga foliraš, možda te on ne poznaje, ali ja da, reci mu lepo kada dolaziš na Marakanu i gde ćeš biti pa da se udružite i zviždite i za mene.

Ostatku populacije poručujem da pročita njegov tekst na početku teme a ne da mu pripisuje ono što nije rekao, niti da mu pripisuje epitete koji mu ne pripadaju. Ne komentarišite srpski trend zviždanja svemu i svačemu. Poenta je izviždati Marseljezu! Ništa više i nikoga drugoga.
Ako nismo kao mali narod u mogućnosti da se odbranimo od sile ratom, od agresije diplomatijom, od svetskog terora Medjunarodnim sudom pravde, bar smo sposobni da iskažemo svoje pravo zviždukom. Nije teško, ne boli uopšte ali mnogo boli onoga kome se zviždi. Neka ih zaboli toliko koliko nas boli gubitak Kosova, neka plaču bar toliko koliko naše majke za svojom nevino izgubljenom decom od njihovih bombi.
Svaki narod ima i one koji okreću dupe i skidaju gaće da im se dublje utera a ima i onih koji vade iz šlica Q i na njega natiču i njime pišaju. Tako i mi Srbi imamo i jedne i druge pa izvolite se prepoznati. Otpevajte Marseljezu ili Bože pravde, već onako kako vam je srcu bliže.

pa to sam jos video jedino kod najordinarnijih seljacina od 40 i kusur godina koji navijaju za Javor iz Ivanjice
, a mi njih "primitivno i huliganski" zvižducima...