Onako razmisljam...

Say it right

Buduća legenda
Poruka
28.194
U vecini slucajeva, zena je bila ta koja je odlucila da neke stvari ne idu kako treba i odustala, razvela se, pekinula dugogodisnju vezu bla bla
Valjda je priroda tako nametnula, da bez obzira na sve, zena je ta koja ima tu mogucnost da nosi u sebi i donese na svet novi zivot, slozenije je bice, pa samim tim i na neki nacin jaca. U prirodi i jeste prosto tako, koja je uloga male u prirodi? Jeste upravo ta, neposredna. Pa se namece pitanje mozda koliko je covek u stvari zadrzao sve te uloge, covek kao homo sapiens, kao male?
U istinu, ja ne znam ni jednu vezu ili brak gde je muskarac prekinuo, iako ima i ljubavnicu, on ce zbog porodice pa i te neke zene ostati u svemu, ali znam milion i jedan slucaj gde je upravo zena, odlucila da ide dalje, sa decom, sama sa sobom, ne bitno, koliko god bilo tesko...

Tema nema nikakvo posebno pitanje, vec vase vidjenje stvari i situacija :)

Pa ne znam jel stvarno tako?:lol:meni se bas cini da se zene tesko upustaju u novo i promene im nekako dodju kao da su uvek na pocetku..sto se novih partnera tice..ovo da sa decom idu dalje jeste u vecini slucajeva..neke jesu pozrtvovane i vise su vezane za decu sigurno..al ima i slucajeva da otac ne zeli i da nije sposoban nastaviti s decom jer zavisi od zene

Pa ne znam jel stvarno tako?:lol:meni se bas cini da se zene tesko upustaju u novo i promene im nekako dodju kao da su uvek na pocetku..sto se novih partnera tice..ovo da sa decom idu dalje jeste u vecini slucajeva..neke jesu pozrtvovane i vise su vezane za decu sigurno..al ima i slucajeva da otac ne zeli i da nije sposoban nastaviti s decom jer zavisi od zene

Nisi razumeo temu dobro!
Pitanje je jako prosto, i ko koga pre ostavlja i ko ima vise snage da se nosi sa situacija, jos naj prostije-ko je hrabriji, i da li je to prosto prirodno tako?
Mislim da se muskarac vezuje vise, no zena, ali zena ima vise hrabrosti!
Postoji i jedna ona naucno dokazana, da je muskarcu centar za govor, u mozgu, udaljeniji od centra za emocije, pa samim tim u vecini, muskarac ne ume da kaze svoje emocije, sto ne znaci da ne ume da ih izrazi, ali kada dodje do nekog problema, on uglavnom, umesto da prica i uzdigne glavu, sabija je u pesak... i cuti

Nisi razumeo temu dobro!
Pitanje je jako prosto, i ko koga pre ostavlja i ko ima vise snage da se nosi sa situacija, jos naj prostije-ko je hrabriji, i da li je to prosto prirodno tako?
Postoji i jedna ona naucno dokazana, da je muskarcu centar za govor, u mozgu, udaljeniji od centra za emocije, pa samim tim u vecini, muskarac ne ume da kaze svoje emocije, sto ne znaci da ne ume da ih izrazi, ali kada dodje do nekog problema, on uglavnom, umesto da prica i uzdigne glavu, sabija je u pesak... i cuti

Ma ovo je puno predrasuda i feminističke pljuvačine!

Nisi razumeo temu dobro!

Kako nisam pa bas rekoh da muskarac ostavlja pre zeni decu jer je nesposoban i ne zeli taj teret..osnovace opet porodicu a zena ne bih reko

Znala sam da ce se javiti neki koji ce reci -feminizam :roll:
Ali nije, vec samo razmisljam onako kako poznajem prirodu zene i prirodu muskarca, plus sto posmatram okolinu oko sebe.
Nemam ja predrasude, a tebe tvoja sujeta cini da ih imas ;)

Nemam ja nikakve predrasude kada su m/ž odnosi u pitanju, možda bi bilo bolje da ih imam, jednostavno to što pišeš nije tako, ili se barem na bazi par tebi poznatih slučajeva ne mogu izvući opšti zaključci, kojih su tvoji postovi na ovoj temi puni ;)

jos nesto sto sam htjela reci... da, majke koje zadrzavaju djecu
nije tu samo hrabrost u pitanju, naprotiv
vecina zena bi bila razapeta i dozivotno obiljezena te ogovarana i u novom braku a ne tek samo vezi, sto od mjesta sto od rodjene porodice, kada bi joj palo na pamet - ne samo da ostavi
nego vec i da se ne potrudi krvavo da zadrzi djecu, i ne kuka na svaki korak o tome

fenomen koji muskarce apsolutno zaobilazi

aha, kazi koji su
http://en.wikipedia.org/wiki/Paternal_age_effect

imas za oba pola, pa kopaj po onima koji imaju oceve... uzmi u obzir da je na dnu strane citav spisak, dakle ne samo ono fancy slovima na pocetku

kacila bih slike za svaki
ali dobih u par navrata crveni za uzenmiravajuci sadrzaj
pazi molim te - nesto apsolutno prirodno je uznemiravajuci sadrzaj

ja pricam o prirodnosti muskarca i zene, ne o tome ko je i zasto i kako na sta spremniji zavisno od uslova
druga stvar, mislim da sam malo bolje upoznata o genetici nego sto pise na vikipediji, pa samim tim cu ti i reci jednu prostu stvar, a to je da genetika cino 90% uspesnost razvitka ploda, ostalo spada na mutacije, ali one genetske, sto stecene spoljnom sredinom pa postaju zapisane, sto one koje se odnose samog nacina zivota, ishrane bla bla...
Sto i ovaj clanak potvrdjuje moju teoriju, nasledne osobine stecene mutacijom ;)

U vecini slucajeva, zena je bila ta koja je odlucila da neke stvari ne idu kako treba i odustala, razvela se, pekinula dugogodisnju vezu bla bla
Valjda je priroda tako nametnula, da bez obzira na sve, zena je ta koja ima tu mogucnost da nosi u sebi i donese na svet novi zivot, slozenije je bice, pa samim tim i na neki nacin jaca. U prirodi i jeste prosto tako, koja je uloga male u prirodi? Jeste upravo ta, neposredna. Pa se namece pitanje mozda koliko je covek u stvari zadrzao sve te uloge, covek kao homo sapiens, kao male?
U istinu, ja ne znam ni jednu vezu ili brak gde je muskarac prekinuo, iako ima i ljubavnicu, on ce zbog porodice pa i te neke zene ostati u svemu, ali znam milion i jedan slucaj gde je upravo zena, odlucila da ide dalje, sa decom, sama sa sobom, ne bitno, koliko god bilo tesko...

Tema nema nikakvo posebno pitanje, vec vase vidjenje stvari i situacija :)

sto ljudi, sto ćudi i sto i jedna sudbina,
nemože se to sve svesti na statistiku, na crno ili belo....

Back