Ja bih, pre svega, sa deckom koji je imao tako dugu vezu izbegla da se smuvam dok je raskid jos svez, jer je nemoguce resiti se za kratko vreme emocija koje su se gomilale godinama, bilo da su pozitine ili negativne.
Izlazila bih sa njim i jasno mu stavila do znanja da mi se svidja i da imamo sanse kao buduci par, ali bih sacekala trenutak kada bih se osetila sigurnom da sam ja u centru njegove paznje i da ga vise ni uspomene ni osecanja bilo kakve prirode vezu za drugu devojku.
Dok ste u fazi muvanja, moze se bezbdeno otvoriti doseije x (ex), ali treba birati reci i pazljivo formulisati pitanja. Kada se udje u vezu, treba se fokusirati jedno na drugo i nema potrebe osvrtati se nazad, vec samo gledati napred. On vise nije sa njom, i nova osoba u njegovom zivotu nece imati nista dobro od evociranja starih secanja na nju, vec moze samo izazvati bespotrebne konflikte i napraviti ruznu atmosferu.
Nova devojka sa sobom donosi nove trenutke, nova osecanja, novu ljubav, i zasto kvariti to umesto prepustanja jedno drugom? Ta treca osoba s razlogom vise nije u njegovom zivotu, i ako je on tako vec odlucio, zastp mi da budemo te koje ce iniciranjem razgovora o istoj da je vracamo?! Ako za nju vise nema mesta u njegovom srcu, neka ga nema ni u vasoj glavi.