ONA MOŽE (ONE MOGU) SA BILO KIM!

Moralne vrednosti današnje "omladine" ne postoje....Ne postoji romantika.....Više se ne čeka princ na belom konju već u belom BMW iliti ne znam već šta....Više se ceni materijalna nego duhovna, psihička, emocinnalna zrelost....Mislim da problem nije u njima već u celokupnom društvu...

Nešto sam se setio 90-tih godina prošlog veka i nekih stvari vezanih za to vreme. Tada smo svi radili za dinare a trošili smo nemačke marke. I sećam se dve devojke u jednom tramvaju razgovaraju otprilike ovako: “Znaš, onaj jedan tip nosi patike od 200 DM, a onaj drugi tip nosi patike od 300 DM. Ja ću da se smuvam sa onim što nosi patike od 300 DM. A ako bi onaj što nosi patike od 200 DM obuo patike od 300 DM – ja bih se smuvala sa njim.”

Hvala bogu to je vreme daleko iza nas. Danas opet radimo za dinare a trošimo eure. I skoro sam čuo dve devojke u trolejbusu kako razgovaraju otprilike ovako: “Onaj jedan tip vozi yugo 55, a onaj drugi tip vozi yugo floridu. Ja ću da se smuvam sa onim što vozi yugo floridu. A ako bi onaj što vozi yugo 55 vozio yugo floridu – ja bih se smuvala s njim.”

Kako se osećaju ljudi koji ništa ne osećaju. S kim (ili sa čim) se one muvaju i u koga (ili šta) se zaljubljuju?

ONE MOGU SA BILO KIM!

Šta vi mislite o ovome?

Mislim da je tužno. Izem ti državu u kojoj se vrednost jednog ljudskog bića meri markom auta koji vozi. I nema tu ni "lj" od ljubavi. Samo klasična tržišna filozofija. I nisu krive one. Već roditelji koji su ih tome naučili. A to je već tema za drugi forum.

I još nešto. Zašto se čuditi "običnim" devojkama. Otvoriš bilo koje dnevne novine a tamo iskoči gologuza pevaljka i njen dečko "ugledni biznismen" (čitaj kriminalac)....koji joj je kupio auto "taj i taj" i vodio je na letovanje "tu i tu". A neko ko je ogulio klupu na faksu može svojom diplomom da briše prašinu. I takvo letovanje ne može da priušti ni za bilion godina. Pa gde je onda tu kosmička pravda.

I još nešto. Zašto se čuditi "običnim" devojkama. Otvoriš bilo koje dnevne novine a tamo iskoči gologuza pevaljka i njen dečko "ugledni biznismen" (čitaj kriminalac)....koji joj je kupio auto "taj i taj" i vodio je na letovanje "tu i tu". A neko ko je ogulio klupu na faksu može svojom diplomom da briše prašinu. I takvo letovanje ne može da priušti ni za bilion godina. Pa gde je onda tu kosmička pravda.

pravde nema i ne treba je traziti ali nekako ne mogu da ima zavidim...ni na golim guzicama ni na debelim novcanicima dok god mogu pristojno da zivim...kad ne budem mogla od svoje diplome ni skromno da zaradim, verovatno cu proklinjati i zivo i nezivo.....:ok:

Nešto sam se setio 90-tih godina prošlog veka i nekih stvari vezanih za to vreme. Tada smo svi radili za dinare a trošili smo nemačke marke. I sećam se dve devojke u jednom tramvaju razgovaraju otprilike ovako: “Znaš, onaj jedan tip nosi patike od 200 DM, a onaj drugi tip nosi patike od 300 DM. Ja ću da se smuvam sa onim što nosi patike od 300 DM. A ako bi onaj što nosi patike od 200 DM obuo patike od 300 DM – ja bih se smuvala sa njim.”

Hvala bogu to je vreme daleko iza nas. Danas opet radimo za dinare a trošimo eure. I skoro sam čuo dve devojke u trolejbusu kako razgovaraju otprilike ovako: “Onaj jedan tip vozi yugo 55, a onaj drugi tip vozi yugo floridu. Ja ću da se smuvam sa onim što vozi yugo floridu. A ako bi onaj što vozi yugo 55 vozio yugo floridu – ja bih se smuvala s njim.”

Kako se osećaju ljudi koji ništa ne osećaju. S kim (ili sa čim) se one muvaju i u koga (ili šta) se zaljubljuju?

ONE MOGU SA BILO KIM!

Šta vi mislite o ovome?

Mislim da imaš bujnu maštu..
Gde si video da devojke kod nas jure momke koji imaju zastavu?
Ako takvih ima to znači da nisu uspele kod onih koji imaju bolja auta.

Mislim da je tužno. Izem ti državu u kojoj se vrednost jednog ljudskog bića meri markom auta koji vozi. I nema tu ni "lj" od ljubavi. Samo klasična tržišna filozofija. I nisu krive one. Već roditelji koji su ih tome naučili. A to je već tema za drugi forum.

Nisu toliko ni roditelji krivi, koliko mocnici, koji drze sve u svojim rukama, ne pustaju i ne dele sa drugima.

Stvarno velika nepravda, a onda uhvatis sebe kako pocinjes da mastas o svim tim stvarima i onda, ne verujes vise ni u sta, pogotovo kad vidis da svi postaju manje vise takvi :cool:

ONE MOGU SA BILO KIM!

Šta vi mislite o ovome?

e pa to jeste istina....al samo u onom svetu gde ljoodi ..žene, deca..moraju da prežive........ili da se bore da nekako žive...pa moraš da razoomeš i takve..i nisu uvek oni krivi.....a to za kola, to je već sranje.......eo, u napoolju...tamo su siromašni svi članovi kamore.......devojke pripadnika kamore....kad njihiv momak ode u zatvor...primaju platu....28. u mesecu....mafija daje pare i testeninu, jaja.......i sad..kad njih pitaju..pa dobro..taj tvoj je stalno u zatvoru i neviđaš ga...šo...si sa njim...pa zbog plate.....i tako..kad to proširiš malo...vidiš...da tako stvari i foonkcionišu..u svim svetovima...

Back