Omladinske + naknada za bolovanje

smfgreat

Aktivan član
Poruka
1.159
Ne znam gde da postavim ovu temu pošto ne nađoh pdf posao. Trebao bi mi savet od nekoga ko poznaje zakon.
Zaposlen sam preko omladinske zadruge već godinu dana i nedavno me je pokupio automobil na pešačkom, po odlasku na posao.
Živim sam i sam plaćam račune i ovakva okolnost mi nimalo ne odgovara jer ne znam kako ću ih platiti sledeći mesec. Zanima me imam li pravo na nekakvu naknadu za bolovanje?
Iz nekog nepoznatog mi razloga dobijam bruto platu umesto da mi uplaćuju penziono i zdravstveno, premašio sam 26 godina i nisam student niti sam kao takav počeo da radim. Niko me ništa nije pitao. Na birou sam kao nezaposlen i tako sam zdravstveno osiguran. Udes se desio pola sata pred odlazak na posao. Zna li iko kako zakon tretira ovakve situacije?

Unapred hvala.
 
Ili radis preko fantomske zadruge ili je je nesto drugo u pitanju.Ne postoji plata u bruto iznosu koju bi nogao da primis.To je nebuloza.Bruto iznos firma u kojoj radis uplacuje zadrugama, a zadruge uplacuju doprinose za Fond PIO i zdravsto,sto znaci da ti dobijas neto iznos.Svi koji nisu studenti odnosno oni koji su presli 26 godina se po zakonu vode kao nezaposlena lica,sto znaci da si morao da se uclanis sa l.kartom i radnom knjizicom,I nemas pravo na bolovanje i godisnji odmor, sem ako se nisi sa poslodavcem dogovorio drugacije.On nije u obavezi da ti placa dane koje nisi proveo na radu.Pozdrav
 

Back
Top