Омиљени мотори (мотоцикли)

Poruka
7.980
Ова тема посвећена је нашим омиљеним моторима, онима које смо са задовољством возили или их још увијек возимо (или бисмо их радо поново возили), које смо сањали, којима смо се дивили, које бисмо радо имали... Изволите, ређајте своје љубимце по личном укусу и избору, уз понеку ријеч о њима и, наравно, фотку.
 
Лично, најљепши мотор за који знам ми је Ђилера 200 Фаст бајк. За протеклих скоро 40 година откако се појавио (1987.) још нисам видио љепши. Релативно мала кубикажа, таман за град и „мало наоколо” тј. за краћа путовања, довољно снажан за ту намјену (26 коња на 7.500 обртаја, 6 брзина). Наравно, један цилиндар, наравно „цвајо” (двотактни), водено хлађење, електронско паљење (без ел. стартера, стара добра курбла), дискови на оба точка, моноогибљење назад (што је у то вријеме већ постајало уобичајено). Рекох, идеалан за град и мало наоколо, што укључује и силазак с асфалта у оф роуд окружење... ма у длаку онако како волим.

sorgente_652406.d1554253220.jpg

На слици изнад је рестаурирани модел који је на продају (прешао око 10.000, цијена 1.900 евра, ево огласа).

Оригинално су ж(б)ице на точковима биле „златне” тј. жуте, ево једне такве реконструкције:

Недавно сам угледао оглас на купујемпродајем у ком лик тражи да купи сличан модел (Gilera ER200), у основи исто али потпуно у ендуро стилу.

Слика цајгера који су ми годинама били пред очима је незаборавна (и носталгична... еххх... жал на младос’ :lol:):
sorgente_652412.d1554253223.jpg


Успут, да ли ме вријеме потпуно прегазило или шта је – не знам, али ове нове дигиталне цајгере не подносим до те мјере да ми џаба и поклањати нов новцат одличан мотор ако не могу одмах то cpaње замијенити аналогним цајгерима. Имам осјећај да бих пао с мотора кад бих у та гoвнa гледао дуже од пар минута. :mrgreen:
 
Ево и мотора који је „крив” за ову тему – Хонда Ребел 500. Никад нисам био љубитељ ни чопера ни тзв. кафе рејсера, али ова Хонда ми је баш измамила осмијех на лице. Сва матирана, с необично дебелим гумама и још необичнијим додатним сједиштем које изгледа блесаво, али не и одбојно (а веома је практично, да ипак још неко може сјести на мотор). Прије неки дан сретнем познаника, мало блаблабла... и кренемо ка паркингу... он приђе свом мотору (наравно, овом)... Загледам, запиткујем... и он је упали. Какав звук! Не издржах да је мало не провозам... Чудан осјећај, јако ниско сједиште, али прија, изузетно мекано квачило, кубикажа таман да не буде превелика... Све у свему, одушевих се мотором који не би требало да ми се допадне по свему што досад знам о себи и моторима, с изузетком дебилног дигиталног цајгера. Кад му то поменух, он га нахвали, каже показује чак и у којој си брзини... О реко јбт... само још да почне показивати и да ли возим или сам стао на семафору... :dash:
1690732934865.png
 

Back
Top