Omega 1 sus motor

Zasto navodim ovaj model, jeste patentiran, jeste prikazan ima 2 godine i vise, ali nije napravljen nijedan pilot model...

Inverzni inzenjering je na potezu....
Zato što je obična glupost i nebuloza, u klipu se poredi sa avionskim motorom sa kojim nema nikakve dodirne tačke.

Sistem je zasnovan na vijačnim kompresorima iliti superchargerima samo je obrnuti proces.

Kod ovog realno po konstrukciji možemo da se kladimo kako je problem isti kao kod vankela - podmazivanje.

Mozda i gore, shisha svuda , curi , ali zanimljivo da sam ja 2 godine pre ovoga naleteo na nesto sasvim drugo a moze da se upotrebi za generisanje ovakvog motora....naravno koncept , a ne realizacija....
Ali navodim i pogresne tokove jer put do pravog nekad ide i preko pogresnih...

Nema tu šta više da se izmišlja sa sus motorima u 21 veku sem sa novim legurama i redizajnu postojećih motora gde je bmw stavio lanac na stranu zamajca i time rasteretio znatno motor. Po mojoj proceni oko 30-50% što je prava eureka!

Ovih simulacija imaš na tone. U praksi to zariba brzo.

Šta misliš da su neki proizvođači ludi kada potroše hiljade evra na razvoj motora a tamo neki smrdljivi vw lagano lažira evro standard i vara hiljade kupaca?

U suštini ovi svi gownari danas smišljaju kako da naprave dvotaktni motor koji neće da zagađuje. To što prolupa posle 50 kkm to njih ne zanima.

Eno ti fijatov twin air motor sa dva klipa. Modernizovan motor iz peglice. Kontrateg veći od samog motora. Nosači motora ko slon veličine. Prolupa časkom od vibracija. Ne prave više. A gurali u punto evo... Puni samopouzdanja!

Back