Oman priznao nezavisnost Kosova

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
17.792
Priština -- Oman je 75. država koja je priznala Kosovo, saopštila je u Prištini zamenica kosovskog ministra spoljnih poslova Vljora Čitaku.
Čitakuova je na konferenciji za novinare rekla da je nota o priznavanju Kosova predata kosovskom ambasadoru u Velikoj Britaniji Muhametu Hamitiju.

Prema njenim rečima, Kosovo i Oman će vrlo brzo uspostaviti diplomatske odnose i istakla da će Hamiti biti i ambasador Kosova u Omanu.

Oman je zemlja u Persijskom zalivu sa 2,3 miliona stanovnika, a prostire se na površini od 309.000 kvadratnih kilometara. Glavni grad Omana je Muskat.

15.Mar.2010,

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić zahvalio je danas zvaničnicima Omana na dosadašnjoj principijelnoj podršci Srbiji u pogledu statusa Kosova i Metohije i naglasio da po tom pitanju ne bi trebalo očekivati promenu stava ove zemlje.

Izvor: B92

Eh te prognoze i ocekivanja mladjanog Jeremica...
 
Заболе ме, ионако је Косово већ независно без обзира шта ја мислио о томе, једини начин да га трајно вратимо у састав Србије је да га освојимо војном акцијом и ''ослободимо'' несрпског становништва.
 
To vise i onako nije vazno , obzirom da je americki projekat masovnog priiznavanja propao i doziveo fijasko . Zato su i naredili Tadicu da sednbe za pregovaracki sto sa siptrima . Sad su ih Nemci zahebaili uvalili im kosk sa ovi Martijevim izvestajem .
 
Haha ali smesno je to sto se glas Jemena,Omana,San Marina, i ostali sitnih drzavica racuna isto kao glas jedne Kine,Rusije(2 od 3 najjace svetske sile u svakom pogledu)... A sto se tice Spanije oni nikad nece priznati jer bi to znacilo i priznavanje Katalonije... Nista cekam ja glasanje za RS, i ako sve ove zemlje sto su priznale Kosovo ne priznaju RS, onda ocekujem da bude smak sveta...hahah salim se :P

Kosovo :heart: Srbije

:neutral::neutral:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top