Oluja - pokušaj zajedničke perspektive

Rvati ne trebaju znati za svoje zločine jer su oni pobednici, takođe Srbija isto tako treba da ju zabole za ustaške zločine jer kako ih devedesetih bolila ona stvar za krajiške Srbe tako i danas ih zabole za zločine Ustaša u ovom zadnjem ratu, uostalom kakve veze je tad SRJ imala sa Rvatskom i Krajinom pa nikakve, još su više odmagali nego što su pomagali tamo tim jadnicima ostavljenim na cedilu. Krajišnici imaju sreće što nisu prošli kao 41' i to je dobro.
Dobra stvar što se geopolitika opasno menja Rusija i Kina će voditi glavnu reč a to svi znamo šta znači, prvi koji će stradati su te male zemljice i narodi kao Rvati, Slovenci, tamo one baltičke zemlje itd..
Šta mislite zašto su se Rvati tako uspaničili oko Ukrajine, Tajvana itd...
jasno zasto..........padom ukrajine i tajvana, padaju i crna gora i hrvatska i kosovo i bih...........kao produkti americkih nacionalnih interesa.
Isto ko sto bi se i srbi uspanicili padom kine, rusije.
 
Danas je svakome sa malo vijuga u mozgu jasno da je sve bilo dogovoreno i isplanirano. Naravno kao i uvek obicni Srbi i Hrvati su izvukli deblji kraj i niko nije dobio u globalu. Srbi jer ih tu vise skoro i nema, a ni Hrvati se nisu usrecili sa praznom zemljom bez neke perspektive. Sto se tice RSK ko ju je vodio dobro je i spojila skoro 4 godine.
tacno.
PREUSTROJSTVO 1974TE. Isto maltene preustrojstvo za koje se zalagala britanija sredinom 30 ih, dok su na platnom spisku imali pavelica.
potom uloga britanije u pucu 41ve je odredila sudbinu Srpske monarhije i utabala put britanskom brozu.


Britanci su tokom cetrdesete razgranali mrezu agenata u Srbiji, potkupili neke opozocine seljacke stranke i deo djenerala u vojsci . Britaniji je bilo potrebno da se stvori anti nemacka klima, pa je pakt potpisan u martu 41ve sa Nemackom bilo nedopustivo za Britaniju , jer je njoj trebalo da Nemacka sto vise ima frontova i prosiri svoje angazovanje slanjem trupa sirom evrope. Taj pakt je bio incijalna kapisla za unapred smisljen scenario.
26og uvece, kada je djeneral djordjevic sa svojim pucistima vec zauzeo glavne objekte u bg, preko radija pusta govor britanskog ministra ZA INDIJU , (kolonija britanije) koji zapaljivom intonacijom sluzi za podizanje sutrasnjeg puca, kada je pompezno pricao kako jedan potpis ne moze da ponisti cast 16 miliona jugoslovena!

kojih 16 mil ? Ndh je vec bila tu. Bosnjaci s njima takodje, slovenci sigurno ne bi sa Srbima...Dakle mazali su oci Srbima!
Posle ovog govora, pustili su sutradan uvece i lazni govor mladog kralja petra II, to on nije bio vec su poturili laznjaka.
27 og marta posle zapaljivog govora britanskog ministra za indiju znamo sta je usledilo, i ti znas da u tom pucu je najmanje bilo tvojih titoista. Recimo tog 27og marta stand crvenih bandita na kojem je mlatarao rukama i nesto prduckao djilas, nije imao ni 500 pobornika...
Pucisti su potom na brzinu smontali kralja peru II i strpali ga u avion odvevsi ga cercilu na noge. Tako je planski srbija obezglavljena a sada je taj puc trebalo prepustiti crvenima pa je zato kralj po nalogu cercila njemu i doveden od strane izdajnika pucista koji su placeni bili od britanije.

britanska saradnja se cetnicima do 43 ce je bila isuvise jalova, pomoc skoro nikakva. 43 javno podrzavaju tita, koji potpisuje sa nemcima dogovor o nenapadanju od druge polovine 43 ce i krece bitka za srbiju, iskljucivo sa cetnicima. tokom 44te partizani i ne vode sukobe sa nemcima ili po ndhaziji. Iskljucivo u srbiji. Kada krajem 44te rusi oslobode bg oni su ponudili pomoc da oslobode i ostatak jugoslavije ali tito odbija navodno da treba nasa armija da oslobadja svoju zemlju. TIME JE ZASTITIO HRVATE, USTASE, I DAO IM VREMENA JOS POLA GODINE DA SE PRIKRIJU DOKAZI PO JASENOVCU I NDH I DA SE NA TENANE LEPO PRIPREME ZA EVAKUACIJU .

TIME JE NAMERNO FORSIRAO sremski front , koji je s takticke strane bio apsolutno nepotreban, jer bi nemci svakako otisli.No tu je tito poslao u smrt 14000 srpskih mladica mnogih maloletnika iz gimnazija koji su mobilisani za sremski front.


74te znas i sam, RUSI SE USTAV JUGOSLAVIJE! toboz menja se , u najbitnijim stavkama!
ono sto je bilo zabranjeno ustavom jugoslavije je secesija. njeno bilo kakvo rasparcavanje. TO JE NOVIM USTAVOM DONESENO KAO LEGALNO PRAVO I SECESIJA JE PRAKTICNO LEGALIZOVANA!
sve su republike dobila jaca ovlascenja prava na secesiju, SAMO JE JEDNA OSLABLJENA , GLE CUDA SRBIJA?!

podeljena je na 3 djela. Bg je izgubio nadleznost nad novim sadom i pristinom u sudtsvu policiji vlasti, te su ove osmisljene pokrjaine od titoista dboile ovlascenja kao i ostale republike i pravo glasa i postale prakticno drzave u drzavi. Sa ciljem da vlast u pristini zamazuje siptarske pogorme napade na srbe, srpska iseljenja sa kosova, sve do onog trenutka kada to postane neizdrzivo po srbe i kada se dignu da sruse taj secesionisticki ustav koji je podelio srbiju na 3 dela .

E tada ce bratija iz zagreba i ljubljane na sav glas da kmeci SRBI RUSE USTAAAAAAAAAAAAAAV!

PA KO GA JE SRUSIO 74TE? TO PREUSTROJSTVO TADA JE ISTO ONO ZA KOJE SE ZALAGALA BRITANIJA JOS SREDINOM TRIDESETIH. jer britanija je imala samo jedan cilj , rasparcati srbiju oslabiti je i svesti na sto manje grane , jer se time unistava SLOBODARSKI DUH ,koji britanci mrze kao osvedoceni i najveci kolonijalisti.

Dakle, pocetkom devedesetih sav ovaj scenario krece sa aktiviranjem, PLANSKI SE SRBI SIROM HRVATSKE od proleca 90te OTPUSTAJU SA POSLA , oduzelo se tokom 91ve preko 40 000 stanarskih prava srbima u hrvatskoj! na suprotnoj strani u srbiji nije oduzeto niti jedno stanarsko pravo hrvatima! nisu otpustani sa posla niko otpusten 90 te i 91ve nije!!!


sve su ovo cinjenice mstislave hrvatino.
 
posle ove tudjmanove naredbe , sve je jasno. kakva zajednicka perspektiva kakve price...


u bosni treba ih odhebati , i sa turcima krenuti u dijalog i razgranicavanje za sva vremena. a rvatici nogu i pravac hr.
zahvaljujuci namasu pretekli i opstali kolko tolko u srednjoj bosni . i sada nas koriste kada ih bajro gu.zi.

time ce truci dobiti skoro isti dio bosne kao srbi cak se ne bunimo da tih 51 % pederacije oni komplet preuzmu. Pomoci im u pedaliranju ustasije , otrovnog sjemena zla. Izvrsiti zestoke udare po hercegovini turci s jedne mi sa druge strane. i kraj price.

janko u pamet se mani se multi kulti sranja i vlaznih snova kako ces citavu bejha da uzmes u ruke. no spremaj svoje tutubane na aneksiju herceg bosne tj pedaliranje ustaskog sjemena zla. potom radi sto ti volja u svom djelu.

a ove hrvatice sve fino u hr. sto dalje za vjek vjekova.
 
Franjo Tuđman i Slobodan Milošević su dogovarali stvaranje Velike Srbije i Velike Hrvatske, rekao je hrvatski general Ivo Jelić, nekadašnji zapovednik Četvrte brigade hrvatske vojske u intervjuu za „Slobodnu Dalmaciju“.


Pođimo od geopolitičkog konteksta. Glavni uzrok građanskih ratova na Balkanu je Kosovo, a rat je pokrenut iz Londona jer je tamo centar svetske moći. London je pokretač svih geopolitičkih događaja, ratova, naftnih šokova i kriza, pa su i ratovi u bivšoj Jugoslaviji samo deo britanskog geopolitičkog projekta, kao što su to i nedavni građanski rat u Libiji, sadašnji u Siriji i kompletno „arapsko proleće“, a sve u sklopu britanskog stvaranja globalnog carstva, kroz sistem i doktrinu „dirigovanog haosa“. Uostalom, treba se zapitati zašto su na kraju rata u Hrvatsku odmah doleteli britanski lordovi Karington, Oven i drugi. London je počeo i završio taj rat, a ne Beograd – rekao je on za „Slobodnu Dalmaciju“.
 
Poslušao si cijeli snimak?
nemoj pokusavati pravdati i lagati oko osnovnog cilja oluje. sve se lepo i jasno cuje. nije palemudio kao sto ti to cinis .
bio je kratak i jasan. ovo moramo rjesiti. to ce biti tem danasnjeg sastanka. dakle sve jasno odmah daje do znanja sta ce se citniti. kratko jasno.
da srbi nestanu.
a tvoje interpretacije i pravdanje ovog ISPALNIRANOG GENOCIDA me ne interesuju kolko ni jucerasnje gace us.rane....
 
jasno je frti da nijesi bio toliko razuman kada je u pitnaju bilo kosovo, i da nijesi bio da isti scenario srbija primeni reciprocitetno u odnosu na siptarske teroristie na kosovu toko kraje devedesetih 98 99 te vec i dan danas kmecis o racku o raznim scenarijima zapada...dok tudjmanov genocid planiran stalno pravdas. toboz srbi hoce da zive u jednoj drzavi tobo srbi ovo toboz srbi onož
pa hoce i sipci da zive u jednoj drzavi i to ne kriju da su snovi velika albanija cime idu, ali ti ne bi odgovaral oda je srbija krajem devedesetih primenila isti plan kao hrvatska sa srbima u krajini.

zato sto si licemerna hulja.
 
Srbija nema 90.000 km², već 77.474 km². Kad i ako vratite Kosovo, možemo raspravljati o tome, ali budući da je Kosovo priznato od strane gotovo 100 država kao neovisna država, neozbiljno je tvrditi da Srbija raspolaže s većom teritorijom od one koju realno ima.

A i u tom slučaju si u krivu, jer zajedno s Kosovom, Srbija ne bi imala 90.000, nego malo više od 88.000 km².

Dakle, računica je:

77:56 = 1,375

I treći put si u krivu. Čak ni 1,61 nije dvostruko.

Na mini uzorku si samo potvrdio da Srbima ne leži matematika.
Ima 89.512, ok. Zarad lakše računice sam okružio. Znači 89.512:56.000=1.6

1.6~2


Glupi ustaša na delu.
 
nemoj pokusavati pravdati i lagati oko osnovnog cilja oluje. sve se lepo i jasno cuje. nije palemudio kao sto ti to cinis .
bio je kratak i jasan. ovo moramo rjesiti. to ce biti tem danasnjeg sastanka. dakle sve jasno odmah daje do znanja sta ce se citniti. kratko jasno.
da srbi nestanu.
a tvoje interpretacije i pravdanje ovog ISPALNIRANOG GENOCIDA me ne interesuju kolko ni jucerasnje gace us.rane....
Uspostava ustavno-pravnog poretka na cijelom teritoriju.
Dužnost svake suverene države.
 
Nismo se ni trebali držati potpisanog. Svaka država ima pravo na mir. Budući da je srpska strana odbila Plan Z4, nije preostalo ništa drugo nego ispoštovati Ustav i zakone, a tamo piše da država ima pravo uspostaviti svoj pravni poredak na čitavom svom teritoriju, ako je potrebno uz sredstva prisile.

Ove narodne guslarske o Tuđmanovom prezimenu ne bih komentirao. Govore samo o tvojoj neupućenosti u materiju, a to nipošto nije način na koji se raspravlja na forumu. Ako želiš diskutirati o nečemu, prvo moraš vladati materijom o kojoj raspravljaš.
Sta ćeš ti tudji ovde u Srbijanskom forumu.
.......................................................................
Sve je potpisano sa svih strana ali ti imaš konjski ''oglav'' pa i da hoćeš ne možeš da vidiš.
 
nemoj pokusavati pravdati i lagati oko osnovnog cilja oluje. sve se lepo i jasno cuje. nije palemudio kao sto ti to cinis .
bio je kratak i jasan. ovo moramo rjesiti. to ce biti tem danasnjeg sastanka. dakle sve jasno odmah daje do znanja sta ce se citniti. kratko jasno.
da srbi nestanu.
a tvoje interpretacije i pravdanje ovog ISPALNIRANOG GENOCIDA me ne interesuju kolko ni jucerasnje gace us.rane....
Osnovni cilj Oluje bilo je poštivanje Ustava RH i zakona koji nalažu Hrvatskoj vojsci i policiji nužno neophodnu mjeru reintegracije otuđenog dijela državnog teritorija natrag pod nadzor institucija državne vlasti. TOČKA! AMEN!
 
jasno je frti da nijesi bio toliko razuman kada je u pitnaju bilo kosovo, i da nijesi bio da isti scenario srbija primeni reciprocitetno u odnosu na siptarske teroristie na kosovu toko kraje devedesetih 98 99 te vec i dan danas kmecis o racku o raznim scenarijima zapada...dok tudjmanov genocid planiran stalno pravdas. toboz srbi hoce da zive u jednoj drzavi tobo srbi ovo toboz srbi onož
pa hoce i sipci da zive u jednoj drzavi i to ne kriju da su snovi velika albanija cime idu, ali ti ne bi odgovaral oda je srbija krajem devedesetih primenila isti plan kao hrvatska sa srbima u krajini.

zato sto si licemerna hulja.
Ništa nije "tobože". Srbi su htjeli stvoriti Veliku Srbiju. Ukazala im se prilika, pokušali su, popušili, sve ok. :ok:
 
Sta ćeš ti tudji ovde u Srbijanskom forumu.
.......................................................................
Sve je potpisano sa svih strana ali ti imaš konjski ''oglav'' pa i da hoćeš ne možeš da vidiš.
Potpisano je i da Kosovo poseban politički entitet u odnosu na Srbiju, ali ti bi svejedno podržao vojnu operaciju srpske vojske na Kosovu. Licemjeran si.
 

Back
Top