Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moze li da se otkupi auto odatle, na kilo ili kako vec?
Može prijatelju kako hoćeš. Cene nisu baš na kilo, pre će biti da ti kilo računaju kao dva - hoću reći da su skupi. Mogu ladno da ti traže 30.000 za Mecu.
Jedini problem su papiri. Evo i zašto.
Ima tu i nečega što je meni zanimljivo i kada sam se raspitivao, u pitanju je bilo nekih 30.000 za auto bez papira. Fora je u tome što ne vredi 30.000 ni kad ima papire. Auto je taj stajao na Mirijevu i istekla mu je registracija. Onda je dojavom komšije/inspektora odvezen na parking u Bloku 67a. Tu su lepo tražili da vlasnik podigne auto, pritom da plati ležarinu i da ne sme neregistrovanog da ga vozi nazad gde je stajao. Ili da ga registruje, ili kod babe u selo. Čovek verovatno nije imao para (ili volje) i oni mu konfiskuju auto. Može se kupiti, ali odsecaju deo šasije na kom je ukucan broj, da ti nešto posle ne bi muljao. Postoji i varijanta da se nadje vlasnik, ali ko zna za kolike pare bi on "ustupio" papire....

Spazio si ga Kverta. :lol:
Za njega sam se i raspitivao to. Dosta je dobar kao osnova, enterijer je super, zadnji rubovi i džepovi su već jako skoro odradjeni (:eek:). Navodno će uskoro otići na snimanje filma, ovde je samo privremeno. Ništa mi nije jasno. :confused:

Stefane da li imas jos slika sa otpada u Zelezniku, ako imas postavi ih
Nemam više slika, nešto sam samo pojedinačno slikao, ništa interesantno. To bi trebalo po neku grupnu fotografiju načiniti.

Juče sam, idući preko Dedinja, svratio da po danu pogledam onaj SM. I tu malo popričam sa čovekom koji ga je servisirao u tom trenutku. 2700ccm, V6, 1971. Klima, tonirana stakla. Auto je registrovan i u voznom stanju. Poprilično je dobar limarijski, jer je radjen u skorije vreme. Delovi se naručuju iz inostranstva i žešće su skupi. Satnica mehaničara za SM na zapadu iznosi 150 evra. Ovaj zeleni je do zimus bio na Crvenom Krstu.
Rečeno mi je da je drugi SM braon boje i da se nalazi na Belim Vodama. Zanimljivo je da su vlasnici oba stomatolozi.
Čovek prvo nije mogao da veruje šta ga pitam u vezi SM-a, da bi me pitao da li ja uopšte znam koji je to auto. :D Na kraju mi reče da je jako lepo to što se neko u mojim godinama zanima za takve stvari.

SM-1.jpg

Tog braon (ako se radi o istom) se secam jos dok je bio real-timer ... Ondasnji vlasnik(ca) je bila iz druge branse ... pre ~ 10-tak god se prodavao u fazi "za restauraciju" po ceni od tadasnjih 4.000 DM ...

mene bi bilo sramota i da stavim Mercedesovu masku na bubi (ne zato što je Mercedes mnogo dobar auto, to se podrazumeva), nego zato što je malo bezveze, a kamo li da je takvu vozim... Ne znam šta ljudi vide u tome...
Svojevremeno dok sam se zaluđivao bubama, nameravao sam da kupim onu prvu, "ovalfenster"-a...

Back