OKULTNE KNJIGE

• Začetnik teme Začetnik teme Papus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gwydion:
Ne bih ja njih dvojicu poredio. Tragedija je jedino u tome sto Grant ima Spareo-vu zaostavstinu i sto vec godinama na kasicicu daje informacije o njemu, verovatno netacne, i to samo onako kako njemu odgovara.

kljuc tvojih tvrdnji je rec "verovatno", a samo te jedna stvar deli od toga, i ta ista stvar je razlog pominjanja kasicice i ideje da to samo njemu odgovara. usudi se da znas, ne nagadjaj.

Kazem verovatno iz veoma jednostavnog razloga sto on poseduje nasledje AO Spera, a pomenuti je poodavno mrtav pa ne moze sam da kaze sta ima. Da bih kazao sigurno trebalo bi da imam isto to sto i on. Usudi se u ovom kontekstu moze samo da znaci da mu cuknem gajbu i zdipim to sto ima preostalo od Spera pa proucim, a to je ipak neprihvatljivo. No, na osnovu postojecih informacija i imajuci u vidu dosadasnje iskustvo sa Grantovim prezentovanjem cinjenica verovatno zvuci kao sasvim izvesno, no jos uvek cinjenicno tesko za potkrepiti. To ti je kao da nagadjamo sta sve ima u vatikanskom arhivu (a ima svasta).

ambis:
Gwydion:
Ne bih ja njih dvojicu poredio. Tragedija je jedino u tome sto Grant ima Spareo-vu zaostavstinu i sto vec godinama na kasicicu daje informacije o njemu, verovatno netacne, i to samo onako kako njemu odgovara.

kljuc tvojih tvrdnji je rec "verovatno", a samo te jedna stvar deli od toga, i ta ista stvar je razlog pominjanja kasicice i ideje da to samo njemu odgovara. usudi se da znas, ne nagadjaj.

Ma razumem ja tebe sta hoces da kazes, samo mi govorimo o razlicitim stvarima. Pokusacu ovako. O Spare-u ne postoji puno svedocanstava na osnovu kojih bi se nejgov rad mogao shvatiti ili rekonstruisati. Usuditi se podrazumeva da se zna sta i kako. A to je problematicno jer je Spare posle smrti ostavio neke rukopise. Ti rukopisi su kod Granta. Grant ih prezentuje s vremena na vreme. Godinama je ostatak koji nije publikovao komentarisao kako je njemu odgovaralo a sve u svrhu da bi potkrepio svoje teorije koje su obicno i po pravilu pogresne. Dok se ti rukopisi ne vide ne moze se ni znati sta pise u njima, zar ne? U tom smislu Spare je bio autentican, originalan i genijalan, a Grant je, u to sam cvrsto uveren, mutljavina. To je ono sto sam ja hteo da kazem.

ambis:
ako ti tako kazes. ali ako je za tebe to jedini nacin da prepoznas i prihvatis ono sto jeste, onda tesko da bi i u vatikanskoj arhivi verovao ocima u ono sto vidis.

:twisted:
Alister Crowley jeste osnovna i najbolja literatura za edukaciju ali i jedini pravi i potvrdjeni uzor kojeg treba slijediti.
Naravno ako je to ono sto zelite.
Ima i drugih
A.S. La Vey naprimjer.Naravno i Madam Blavatska.

Soul Reaver:
Alister Crowley jeste osnovna i najbolja literatura za edukaciju ali i jedini pravi i potvrdjeni uzor kojeg treba slijediti.
Naravno ako je to ono sto zelite.
Ima i drugih
A.S. La Vey naprimjer.Naravno i Madam Blavatska.

Osnovna Inicijacija u Hermetizam od Bardona i Inicijacija u Sexualni okultizam od Frater V.I.T.R.I.O.L.-a.Takodje knjige od Slavinskog su dobra osnova.
Jedini pravi i potvrdjeni uzor ? To su teske reci :) Predlazem ti da kopas malo dublje.

A lavey je smesan...

Back