gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.060
Popovi su in ovog leta.![]()
ha ha ha...odlicno, al odlicno...dugo nisam nista sadrzajnije procitala na krsti... stvarno.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Popovi su in ovog leta.![]()
Za mog bivseg je to bilo obavezno. Da, u pravu si, nemam pojma sta to znaci, osim lepog obicaja i ceremonije.
Ovo vec nije istina. Stvano me zanima sta bi vi, po svojoj savesti, u ovakvoj situaciji uradili.
P.S. Nigde nisam ni napisala da sam neki vernik.
Mozda sam ja malo staromodan, s mojih 25 godina, ali meni ovo jako retardirano zvuci.
Biti ljut na crkvu, jer je od njih tesko dobiti razovod... kao, ne moze covek na miru da se igra braka zbog njih. Ili mu dodje neprakticno, jer ne moze tako lako jedno drugom sve da uzmu, sta li...
A sto se teme tice, razmisli cisto onako, na trenutak samo, logicno: Ako te nema u knjigama, sta se brines?
Хех, ал извод из књиге држављана мораш сваки пут да плаћаш, хтео не хтео...(не прихвата се старије од неколико месеци, ко да се држављанство мења сваке мешње)...а на црквено венчање те нико не тера...
Katastrofa"Hm. Znate, tih godina je bilo krstenja i vencanja koje neki svestenici nisu belezili..." I, sta sad? Puj, pike, ne vazi?!
Pa šta se onda buniš?I ti ćeš,verovatno...Moji još uvek žive u grehu![]()
Ja već živim u grehu. Sledeći put kad me izudara sisata mlekarka sa tri fixna verujem da će to biti poslednja prilika da potražim oprost što se nisam poškropila dok sam još imala volju da to uradimPa šta se onda buniš?I ti ćeš,verovatno...![]()
По овој врућини са оним брадуринама и црним мантијама...ужас...
Nema veze sto nisi ubelezena, vencana si. Moras otici kod svestenika u svojoj parohiji i pitati ga za savet. Mislim da nece biti problema da dobijes vencanicu ali razvod u crkvi je vec nesto komplikovanije. To ce ici tesko. Crkva za razliku od "drzave" jos uvek trazi krivca za razvod, kad ga nadje ne dozvoljava mu ponovno vencanje ( cak mislim ni kumstvo), a i krivac moze biti kriv samo u slucaju preljube ili napustanja vere.Druge razloge za razvod crkva ne poznaje...Objasnice ti svestenik sve to mnogo bolje ali pripremi se na iznenadjenja.
pa ebi ga, nije mi jasno zasto odmah tog "crkvenjaka" nisi pitala sta sad
...А бркове већ имаш.![]()
Tražila venčanicu da vide kako je kuma naša velika vernica
Ne znam odakle vam ideja da je pop i crkva isto što i vera, to bašššš ne treba poistovećivati
Ako si vaspitan u pravoslavlju moraš znati tako i da živiš i da te ne zanima ako je popa narkoman ili nešto slično
Već ako mu ne možeš pomoći-ne klevetaj![]()
Moji još uvek žive u grehu![]()
Smisljala sam gde da "udomim" ovu temu, pa odlucila ovde. Ako je postavim na pdf "Kultne stvari" – mozda me osude pre nego mi daju savet, ako je postavim na "Dom i porodicu" mozda nije za tamo...
Elem, udala sam se pre n+1 godina. Gradjansko vencanje, pa crkva. Nikad nisam uzela vencanicu iz crkve, jer mi nije bila potrebna. Sporazumni razvod braka smo uprilicili pre par godina, ali ne i crkveni.
Proletos sam dobila poziv na vencanje, kao kuma. Potrebna mi je krstenica. Odem u crkvu gde sam krstena i vencala se. Kad sam vec tu, na licinom mestu, pomislim da bi bilo zgodno pitati popu za vencanicu i proceduru za razvod braka (ili kako se to vec zove u crkvi). "Kad je bilo vencanje?" Tad i tad. "Imena supruznika?" Priznam i to. Gleda crkvenjak po onoj knjizi, vuce prstom po redovima, ali – mene nema. Nigde! Vencanje nije upisano u knjige. "Jeste li vi sigurni da je bilo tad?" Naravno! "Hm. Znate, tih godina je bilo krstenja i vencanja koje neki svestenici nisu belezili..." I, sta sad? Puj, pike, ne vazi?!
1)Ako nije ubelezeno vencanje, da li sam ja bila vencana?
2)Ako hocu ponovo da se udam, da li prvo moram da dokazem da sam bila vencana, pa da trazim razvod braka koji nigde nije upisan?
3)Ako pronadjem coveka svog zivota, da li da sa njim zivim "u grehu", kao da se nikad nisam ni vencavala?
4)Da se vratim bivsem i objasnim mu da vec godinama zivi "u grehu" sa drugom zenom, a da sam pred Bogom ja njegova zena zauvek?
5)Da odem u manastir i da ne komplikujem stvari?
Eto, odabrala sam opciju 6) da dodjem na forum i pitam vas svasta...