"Oko sokolovo" i u Novom Sadu?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
234.077
1602158606838.png

Gradonačelnicima i predstavnicima devet srpskih gradova juče je u Beogradu predstavljen novi sistem elektronske kontrole parkiranja "Oko sokolovo", koji se primenjuje u glavnom gradu. S novim sistemom upoznati su predstavnici Novog Sada, Niša, Čačka, Kragujevca, Vranja, Pirota, Kruševca, Subotice i Užica koji su izrazili želju da primene taj sistem kako bi uveli komunalni red u svojim mestima. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je istakao da je većina građana zadovoljna radom sistema "Oko sokolovo" koji se, dodao je, isplatio za malo više od mesec dana funkcionisanja. Uspeli smo da sprečimo zaustavljanje saobraćaja u gradskim ulicama, očišćeni su trotoari, žute trake i omogućen je bolji protok javnog prevoza", rekao je Vesić i dodao da su trenutno ovim sistemom pokrivene 243 ulice u Beogradu, a da je sistem predviđen za oko 600 ulica.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...KoWDIs_JEZvAx9OAMq94T_RGltTsyzmApXDa_kODy9Oh0

Dakle osim u Novom Sadu Oko sokolovo se smeši i Subotici, a i još nekoliko srpskih gradova. Nahvali to Vesić boga oca, ali je prećutao da pravnici oko cele priče vrlo sumnjičavo vrte glavama pre svega zato što komunalna policija nije po zakonu ovlašćena da kažnjava saobraćajne prekršaje. Neki tako tvrde da cela stvar pada na sudu, ali komunalci uglavnom gledaju da do suda i ne dođe nego samo pošalju uplatnicu.
Cela igračka je inače dozlaboga skupa i pitam se zašto sve to oko parkiranja ne mogu da reše i saobraćajci na skuterima za bitno manje pare.

Mislim da je gazda British Motorsa njihov poslanik.
Tja...ajd' da kažemo da se dovodi u vezu sa strankom...
Mislim,jeste,ima i takvih navoda,ali ko to da proverava i kome je stalo do toga kad svi sumnjaju na dil.

Iskreno,ako ti je zahtev UNAPRED skicirano vozilo kako treba da izgleda/kakvo se traži za taj posao,e onda ti je sve jasno... Drugi ispadaju u startu..

dlugomir -- Nisi u pravu prijatelju.Oko Sokolovo je veliki,nemerljivi napredak u osujecivanju neodgovornih vozaca,da prave komunalni,saobracajni
haos u gradu.Velika vecina nasih vozaca,nema ne saobracajnu kulturu,kako to, neki neodgovorno nazivaju.Ne postoji saobracajna kultura,kao poseban
vid,necije licne kulture.Svako od nas,ili je civilizovan,ili nije.Ako jeste,on je to u svakom pogledu,i na svakom mestu.Ko nije civilizovan,on je takav
na svakom mestu.Kao vozac je bahat,kao suprug,kada se naljuti,bije zenu,spreman je da izazove nered.uvek i ni za sta.Ko god ima lose misljenje
o "Oku Sokolovom",to je iz licnih razloga,jer se doticni oseca pogodjen,jer pripada kategoriji ljudi,koji su skloni da cine nered,a u saobracaju se
ponasaju,kao medved u staklenom izlogu !

dlugomir -- Nisi u pravu prijatelju.Oko Sokolovo je veliki,nemerljivi napredak u osujecivanju neodgovornih vozaca,da prave komunalni,saobracajni
haos u gradu.Velika vecina nasih vozaca,nema ne saobracajnu kulturu,kako to, neki neodgovorno nazivaju.Ne postoji saobracajna kultura,kao poseban
vid,necije licne kulture.Svako od nas,ili je civilizovan,ili nije.Ako jeste,on je to u svakom pogledu,i na svakom mestu.Ko nije civilizovan,on je takav
na svakom mestu.Kao vozac je bahat,kao suprug,kada se naljuti,bije zenu,spreman je da izazove nered.uvek i ni za sta.Ko god ima lose misljenje
o "Oku Sokolovom",to je iz licnih razloga,jer se doticni oseca pogodjen,jer pripada kategoriji ljudi,koji su skloni da cine nered,a u saobracaju se
ponasaju,kao medved u staklenom izlogu !
Kako ti o svakoj temi imas neko uvrnuto misljenje ja ti se divim
Covek ti kaze da to moze da se odradi sa mnogo jeftinijim autom a ne sa Evoque-om od 40 hiljada
I treba da se kaznjavaju oni koji se bahato parkiraju a ne ako si stao na minut tamo gde ne sme a pritom nikome ne smetas

Peconi 123 --Dragi moj Peconi.Nemoj se ljutiti,ali ti i prijatelj dlugomir,vas je moderno doba,u nauci tehnici,ocigledno,namerno ili slucajno,zaobislo.
Vi bi ste se najradije,vratili u doba saobracajca na gradskim raskrsnicama,koji bi sirenjem ruku,upravljao saobracajem.Ne moze dragi moji,ne moze
se vracati u nazad.Prihvatite "Sokolovo oko",kao dragoceni napredak,u ekspanziji modernizovanja saobracaja.

Za čije babe zdravlja smo mi samo u jednoj turi platili 900 nadzornih kamera, a sa onima pre i posle ima ih bar 2000. Zašto se to ne koristi i u ovu svrhu?
Prijatelju dlugomire.Imaj poverenje u nasu policiju.Mi imamo najbolje saobracajne strucnjake u evropi.Mi jedini u evropi,imamo saobravajni fakultet.
Postoje fakulteti,za zeljeznicki saobracaj,drumski i recno-morski.E inzinjeri koji rade,kao saobracajni strucnjaci u saobracajnoj policiji,najbolje znaju,
daleko bolje,i od mene i od tebe.Imaj poverenja u njih.Oni znaju i za kamere,i za Sokolovo oko.Nista se ti ne sekiraj,sve ce to oni uraditi,na najbolji
moguci nacin.Pozdrav....

Uh, uh, uh ... jedini u Evropi ... kako mi to odnekud poznato zvuči. :lol:
Od svih forumaša baš si meni to našao da pričaš ... c,c,c ...
Hajde da te ne mučim stranim jezicima ovo ćeš valjda shvatiti šta je, da ne idemo dalje u Evropu koja kao nema saobraćajni fakultet i saobraćajne stručnjake:

https://www.fpz.unizg.hr/web/naslovna/novosti
https://www.fsk.unsa.ba/

Niko da napiše šta je saobraćajnu policiju sprečavalo do sada da kažnjava nepropisno parkirane automobile, odnosno njihove vozače?

Pogledajte prilog 776527

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...KoWDIs_JEZvAx9OAMq94T_RGltTsyzmApXDa_kODy9Oh0

Dakle osim u Novom Sadu Oko sokolovo se smeši i Subotici, a i još nekoliko srpskih gradova. Nahvali to Vesić boga oca, ali je prećutao da pravnici oko cele priče vrlo sumnjičavo vrte glavama pre svega zato što komunalna policija nije po zakonu ovlašćena da kažnjava saobraćajne prekršaje. Neki tako tvrde da cela stvar pada na sudu, ali komunalci uglavnom gledaju da do suda i ne dođe nego samo pošalju uplatnicu.
Cela igračka je inače dozlaboga skupa i pitam se zašto sve to oko parkiranja ne mogu da reše i saobraćajci na skuterima za bitno manje pare.
Komunalnoj Policiji je dato pravo,da kaznjavaju za saobracajne prekrsaje,i oni to i cine.Ko se drzi saobracajnih propisa,taj nema razloga da se boji i kritikuje strogost policije.

Ko je dao to pravo? Republičkim zakonom o bezbednosti saobraćaja (ZOBS) je regulisano da saobraćajne prekršaje kažnjava saobraćajna policija. Gradske vlasti ne mogu ići preko republičkog zakona. Komunalna može samo na zelenim površinama ili drugim mestima koja nisu javne površine za saobraćaj. Recimo ako neko parkira na tvoju privatnu livadu. Opširnije imaš na ovom linku.

ja sam za to da i novi sad dobio "oko sokolovo"
toliko ima bahatog parkiranja, zagradjivanja pa čak i parkiranja u saobraćajnici pored praznog paringa, kako se ne bi pretrgao d aplati 50 dina za parking
bruka
u novom sadu je počela praksa da se sa 4 žmigavca može svuda parkirati, kao fol na čas dva, ali istina je da ti .... sede u obližnjem kafiću i ne mare što ometaju saobraćaj
dok ih se dobrano ne udari po džepu neće se naučiti pameti

dakle, ZA

Back