Okačio se o bradu pa umro

Sensei

Master
Moderator
Poruka
70.440
Kinez je nedavno izgubio život dok je izvodio kontroverznu vrstu vežbe koja zahteva od vežbača da visi okačen samo za bradu kako bi ublažili bol u vratu i kičmi smanjenjem pritiska na nerve.

Tokom protekle decenije, bizaran oblik vežbanja je postao popularan širom Kine. To u osnovi uključuje ljuljanje tela dok visi u vazduhu podržano samo kožnom trakom za bradu.

1715973216070.png
 
Navodno je to izumeo Sun Rongčun, rođen u Šenjangu, oko 2017. kao način za ublažavanje bolova u leđima.

Vratne ljuljaške su brzo postale poznati prizor u parkovima i teretanama na otvorenom širom zemlje. Iako višenje u vazduhu okačeni samo za bradu ne zvuči kao najbezbednija stvar na svetu, lekari se kunu u to, tvrdeći da su čudo za bol u vratu i leđima.
 
Ipak, lekari već godinama upozoravaju na opasnost od ove prakse, a nedavna tragedija ukazuje na to da ova vrsta vežbi može biti smrtonosna kada se izvodi nepravilno.

Dana 15. maja, 57-godišnji Kinez tragično je izgubio život dok je visio o vratu na ljuljašci na otvorenom u kutku za fitnes na otvorenom u gradu Čengsi u Čongkingu. Policija je potvrdila smrt muškarca usled vešanja za vrat, a očevici su izjavili da je, pre nego što je zamahnuo telom, navodno naslonio vrat na ljuljašku umesto na bradu. Neko drugi je sugerisao da je možda upotrebio previše sile kada je zamahnuo telom. Kakva god bila njegova greška, pokazala se smrtonosnom.
 

Back
Top