oguljen nos od naocara

16121953

Zainteresovan član
Poruka
184
Od prosle godine imam bolnu ranicu na nosu (sa leve je strane) od naocara, sta da mazem da to zaraste?
Stavljala sam na nos hanzaplast, na naocare stavljala pravljene umetke da ih udaljim od nosa, ne vredi.
Vrucina+znoj=bol strasna.
Naocare nosim desetak godina i kada se ranica pojavila promenim ja naocare koje su sada lagane kao perce ali se bol i ranica nisu promenile.
Nosim naocare i za blizu i za daleko.
Kad sam na ulici pokusam da ih ne nosim ali me glava zaboli od napora zato sto sve mutno vidim.
Na sociva se nikada ne bih mogla da naviknem, pa zato molim, nesto sto moze brzo da zasusi i sredi ranu koja izgleda kao dublja ogrebotina duzine 0,5 cm.
Godina imam - korisnicko ime kaze, zdrava sam, hvala Bogu, nisam alergicna ni na sta i pomozite mi da odagnam ovu moju, godinu dana, staru patnju.
 
Draga moja sapatnice, baš mi te je žao jer znam kako je.
Imam sličan problem s tim što mi je koža na T zoni još i jako masna, pa tu imam iritiranu kožu, a često i upaljenu bubuljicu. Borim se tako što nosim plastične okvire koji naležu na nos većom površinom (za razliku od onih malih nosača koji celu težinu naočara svale na dve male tačke na koži), nos vrlo često obrišem nekim jačim losionom, a deo okvira koji naleže na nos čistim alkoholom. Dakle, savršena higijena i što manje pipanja rukama. Mazanje bilo čega na ranu dolazi u obzir jedino noću.
Ako ne možeš da saniraš tu ranicu možda bi bilo dobro da odeš kod dermatologa, jer je mesto zaista nezgodno, tu nema vazduha a stalno je pod pritiskom.
Jedina prava preventiva bi bila sočiva. Jesi li nekada probala da ih nosiš? Ja sam nekad imala, ali sada nosim cilindre a takva sočiva su em debela em preskupa. Moj mužić ima normalnu dioptriju i nosi mesečna sočiva, ona velika mekana - to je divota, staviš i zaboraviš da postoje!
 
Draga Kajo, hvala ti na ipokusaju da mi pomognes ali sto se tice nosaca stavila sam silikonske i opet to kliza pa bas spadnu gde ne bi trebalo. Sociva, kao sto rekoh, ne bih mogla da podnesem jer stavljanje necega u mene mi je strasno a kamo li u oci, sociva ne dolaze u obzir jer imam osecaj i bez njih da mi je pesak u ocima a kada bi sociva stavila...to bi bilo strasno.
Kod dermatologa mi se ne mili jer se kod nas zakazuje za neki mesec, a kad odes u onu ruznu i prljavu zgradu, doktor baci pogled i kaze brm,brm,brm, lupi neku mast a da pri tome uopste ne prostudira ili izanalizira to bolesno mesto jer zasto je ranica samo sa jedne a ne sa obe strane, nos mi je u redu, nije kriv, naocare su papreno skupe a sada sam kupila ove nove u Engleskoj, ne osecam ih, i to je ono sto me plasi da odem dermatologu, nemar i nebriga.
Hvala ti jos jednom na razumevanju, sapatnice. Pozdrav
 
A kozmetički salon koji ima svog dermatologa? Ili privatna ordinacija? Ili da na temi "dermatologija" postaviš pitanje, tamo je jedan stručnjak...
Za sočiva te potpuno razumem, i moje su oči izuzetno osetljive.
Pa nekako to moraš rešiti, naočare ti sleduju čitavog života pa će ranice i iritacije stalno da te prate.
 
Nemam takav problem, ali mi jako smetaju teske naocari, sa staklima-imam osecaj da ce mi puci kost na nosu. Inace ih nosim samo za citanje i rad. Uzeo sam pre par godina najlakse moguce - plasticna stakla i titanijumski okvir. A za mazanje bih ti preporucio mast za cireve i upale koze i sluzokoze, a cuo sam da je koriste i za vene. Posto je zabrana za spominjanje imena leka na snazi, reci cu ti da u apoteci trazis takvu mast - proizvodi je veterinarski zavod. E sad, veruj mi, ja sam vrlo ozbiljan i ovo nije sala, cak je i vrlo prijatnog mirisa, a efikasna je. Ali ipak, najbolje da odes kod nekog dermatologa privatno
 

Back
Top