Ogromna drevna zmija pronađena u Indiji, velika kao Titanoboa

Sensei

Master
Moderator
Poruka
70.681
Drevna vrsta zmije, Vasuki Indicus, živela je pre oko 47 miliona godina u državi Gudžarat u Indiji. Prema istraživanju objavljenom u Scientific Reports, to bi mogla biti jedna od najvećih vrsta zmija koje su ikada živele na Zemlji.

Ostaci džinovske zmije pronađeni su u rudniku u Indiji.

Naučnici Debajit Datta i Sunil Bajpai pronašli su ovu vrstu u rudniku lignita Panandhro, Kutch, Gujarat, Indija. Prema istraživačima, ova džinovska drevna vrsta zmija mogla je biti duga između 11 i 15 metara.

Bila je član izumrle porodice zmija Madtsoiidae. Međutim, prema naučnicima, predstavljalo je posebnu lozu koja potiče iz Indije.

Madtsoiidae je izumrla porodica zmija koja je živela između gornje krede (cenomanija) i kasnog pleistocena. Oni su uključivali i najveće zmije koje su ikada puzale po Zemlji i neke manje.

1713465623263.png
 
Još 2016. godine naučnici su objavili otkriće za šta su verovali da su fosili dinosaurusa u državi Gudžarat u Indiji. Gudžarat, koji se ponekad naziva i indijski park jure, dom je jedne od najvećih svetskih kolekcija ostataka dinosaurusa.

Tokom 1980-ih, paleontolozi su naišli na fosilne ostatke i kosti u selu Raiioli u Balasinoru, Gudžarat. Od tada, ova oblast je privukla brojne istraživače, što je dovelo do višestrukih iskopavanja koja su otkrila fascinantno otkriće: više od 13 vrsta dinosaurusa je nekada lutalo regionom pre oko 65 miliona godina.
 

Back
Top