Ogroman gaf nakon finala, pokraj Đokovića objavili hrvatsku zastavu umjesto srpske: 'Sram vas bilo sve'

Gajo ex

Aktivan član
Poruka
1.320
Malo je reći da se to nije svidjelo ljudima koji to smatraju ogromnim izrazom nepoštovanja prema srpskom sportašu
Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je zlatnu olimpijsku medalju nakon sjajnog finalnog meča u Roland Garrosu, sa 7:6(3), 7:6(2) pobijedio je Španjolca Carlosa Alcaraza. Bio je to jedan od najboljih mečeva ove sezone u kojem je Đoković došao do jedinog naslova koji mu je nedostajao.

Društvene mreže su odmah požurile čestitati Đokoviću na novom uspjehu, a jedna od najpoznatijih medijskih kuća Eurosport je na svom profilu napravila ogroman gaf. Naime, čestitku upućenu Đokoviću su zaključili stavljanjem hrvatske zastave umjesto srpske.

1722812418008.png

Malo je reći da se to nije svidjelo pratiteljima koji su to protumačili kao izraz nepoštovanja prema srpskom sportašu. U komentarima su prozvali medijsku kuću zbog gafa.

"Kako vam se može dogoditi takva pogreška?"
"Je li osoba koja vodi ovaj račun išla u školu? Ovakva pogreška se ne može dogoditi djeci u vrtiću"

"Eurosport želi započeti još jedan rat, ha-ha."

Reagirao je odmah i srpski Kurir, koji je u naslovu napisao: "Sram vas bilo sve!"

https://sportske.jutarnji.hr/sn/oi-...avu-umjesto-srpske-sram-vas-bilo-sve-15489045

---------------
Asimetrični pokušaj dekadentnog zapada da na ovaj način destabilizira vlast Aleksandra Vučića koji je osobno čestitao pobjedu Noletu.

Ne volim tenis a i prestao sam da pratim sportska takmičenja ali koliko se sećam Novaka su već jednom na nekom takmičenju greškom proglasili za hrvatskog takmičara on je po meni odreagovao krajnje šmekerski rekao je nešto kao samo da kažem nisam hrvatski nego srpski ali to je ionako isto tako da nebitno

Tačno sam znao da će se ovo desiti, mislio sam da će svirati hrvatijansku himnu ili tako nešto.

Srbija mu za zlatnu medalju daje 200 hiljada € i penziju 2.000€.
Cuh da tih 200k ide u fond dobrotvorne organizacije ali penziju ne moze nikome preneti.
Jel mislite da njemu treba taj novac?
Pa on nije igrao na turnirima ATP250 gde je nagradni fond za osvajanje oko te cifre, to mu je bila mala kinta da bi gubio vreme. Te zasto bi navlacio eventualni bes obicnog gradjanina, za neku sicu za njega.

Cuh da tih 200k ide u fond dobrotvorne organizacije ali penziju ne moze nikome preneti.
Jel mislite da njemu treba taj novac?
Pa on nije igrao na turnirima ATP250 gde je nagradni fond za osvajanje oko te cifre, to mu je bila mala kinta da bi gubio vreme. Te zasto bi navlacio eventualni bes obicnog gradjanina, za neku sicu za njega.

Taj novac i tu penziju Srbija mu daje od srca, da imamo više - dali bi više.

Osvojio bi Nole još na prošloj olimpijadi zlato, nego mu se prišljamčila neka lukava teniserka, za koju nisam ni čuo. Kao da igraju dubl.

Nole nije mario u to vreme za olimpijadu kao većina profesionalnih sportista, pa iako je provalio koleginicu, da ima ideju preko dubla sa njim da se dokopa neke od medalja i samim tim nagrade 200k i doživotne penzije 2k - pristade.

Ali nije moglo ! Pre podne dubl, popodne singl ... pa to niko ne može, tako da je prošlu olimpijadu popušio bezveze !

Još jednom da kažem, toliko je taj čovek doneo sreće ovom narodu, da ne bi bilo mnogo ni 200 miliona da smo mu dali.

Taj novac i tu penziju Srbija mu daje od srca, da imamo više - dali bi više.

Osvojio bi Nole još na prošloj olimpijadi zlato, nego mu se prišljamčila neka lukava teniserka, za koju nisam ni čuo. Kao da igraju dubl.

Nole nije mario u to vreme za olimpijadu kao većina profesionalnih sportista, pa iako je provalio koleginicu, da ima ideju preko dubla sa njim da se dokopa neke od medalja i samim tim nagrade 200k i doživotne penzije 2k - pristade.

Ali nije moglo ! Pre podne dubl, popodne singl ... pa to niko ne može, tako da je prošlu olimpijadu popušio bezveze !

Još jednom da kažem, toliko je taj čovek doneo sreće ovom narodu, da ne bi bilo mnogo ni 200 miliona da smo mu dali.
a kazi mi jel ti sada bolje zivis od kada je "Nole" dobio ovu nagradu ?

Milune, na pogrešnom mestu si pametan ! 🙄
pa mislim, to velicanje sportskih uspeha, kakve to veze ima sa nasim standardom, boljim zivotom ?
Pored ovog, "Nole" ima jos dva razloga zasto nas srbe ne treba da interesuju njegovi uspesi: nije srbin i ima stan na Floridi. Dovoljno da ga postavimo na suprotnu stranu od nas , gde nas ima 85 posto covecanstva.
Svet u kojem on "briljira" je unipolarni i svakako da ce novi multipolarni svet i njemu doneti nezeljene promene........buduci da je on konzument unipolarnog sveta.
Borba koju covecanstvo upravo vodi je borba protiv tog "neoliberalnog kapitalizma" gde jedan Tom Kruz inkasira 200 miliona dolara za par sati na filmu...................ili gde jedan teniser, od kojeg covecanstvo nema apsolutno nikakvu korist, inkasira milione dolara...............JER U OBA OVA SLUCAJA ,AKTERI IMAJU "ZADATAK" DA NEUTRALIZUJU LJUDSKE MASE, SKRECUCI IM PAZNJU SA GLOBALNIH AKTUELNIH DOGADJAJA.

Sve se menja pa ce se i "pogled" na sport , muziku i kinematografiju , drugacije gledati............BUDUCI DA SU OVE "AKTIVNOSTI" U VEOMA USKOJ VEZI SA MEDISJKOM PROPAGANDOM.

E to je "nas Nole"...................jedan od poslednjih ostataka nekadasnjeg Orvelovskog sveta.

Em ja vidim srpsku zastavu na ovoj slici em je nemoguce da se to napravi kao slucajnost, jer su u bazama podataka Djokovica stavili kao SRB tako da, to se lepo uputi kao zvanican dopis o neprofesionalnoj politickoj sabotazi , i nadje se ko je tacno to uradio i nema tu neke drame...udje u sluzbe, posalje se zahtev za naplatu stete OI organizatoru u Parizu , cao djaci....sve fino , uz osmeh i sampanjac...pa ljudi smo i drugari...

Ja kurir i ostale srpske medije vidim kao neprijateljske, jer oni glumataju isto sto glumata i Vucic, neki autoritet a pishijada su ziva, nepismeni , maloumni i nekulturni..

Bas sve kao Vucic...
Gomila politikanata...i ko njih uzima kao autoritet a ne seljaniju , taj je ili budala i glup ili veci seljak od njih..

Znam da je neprikladno biti malo pametniji od duleka u sadasnjoj Srbiji , ali ebiga, necu ja ziveti 150 godina, pa da gledam sta budale mogu da srozaju i koliko jos ima do dna...nikad dno necemo dotaknuti , jer potencijal za dno je nemerljiv....

Dakle ko god cita , ne s.e.rite, nego ili lepo kulturiska podnesite tuzbu ili jos kulturnije dopis u kojem pretite tuzbom pa trazite kompenzaciju , vansudsko obestecenje i to javno objavite, ali ne preko takvih trange frange medija...ili cutis ....Da se napokon zna sta jeste napismeno i zvanicno a sta nije....a ne narod i citaoci misle da se desilo ovo i ono i ono i ono a od toga se nije desilo nista....

Nesto kao u mom kraju kad sam ja tek dosao ....mesec i po dana usred leta lipti kanalizacija i ulica svom duzinom zasipana kanalizacijom pa se lepo susi i mirise na letnjem suncu dok se deca igraju u blizini...
Posle jedne jednostavne prijave beokom servisu , odgovor videcemo o cemu se radi...
Tri dana kasnije, nista, ok, dve televizije sledeg dana, obe dosle odmah, BG je uvek dobra tema cak i za RTS i za svaku BG TV i odjednom dolazi predsednik opstine, predsednica mesne zajednice i naravno prica , niste trebali tako , moglo je to da se resi u lokalu ....
Reseno je sutradan....
Slicno je i sa strujom, jednostavno niko ne pozove kvar, iako dispecer ima tu signalizaciju , i leto je, 1,2,3,4,5 dana cim izbije osigurac u trafo stanici a proslo je 15h, nema popravke do 22h, valjda treca smena preuzme, a druga ne postoji...
Ok prodavnice ne rade, firme ne rade, rostilj kome struja i ne treba osim za izdavanje racuna ludi , jer to mu je letnji udarni posao...doneo baterije za ups da moze da izdaje racune....Lepo pozoves, nek ispada osigurac opet, a ispada zbog klima, a ima i tipova koji imaju neispravne klime, a osigurac na kucnim instalacijama im je namerno nepodesen....ozbiljan javasluk...cujem preko varnicenja koje mi prolazi preko 220 V mreze do zvucnika za pc...
Ali bar se problem resava u roku od 1h...

Poslednja izmena:
Em ja vidim srpsku zastavu na ovoj slici em je nemoguce da se to napravi kao slucajnost, jer su u bazama podataka Djokovica stavili kao SRB tako da, to se lepo uputi kao zvanican dopis o neprofesionalnoj politickoj sabotazi , i nadje se ko je tacno to uradio i nema tu neke drame...udje u sluzbe, posalje se zahtev za naplatu stete OI organizatoru u Parizu , cao djaci....sve fino , uz osmeh i sampanjac...pa ljudi smo i drugari...
I sve uz: francuski organizatori ne znaju geografiju? Oh dear..

Pa ne interesuje me ako su angazovali Butanca kao i mi Nepalce...sta to mene briga, kapital je to..
Meni u Srbiji traze da ne pustam roditelje ako su im deca u nevolji , sa posla...bez opravdanja...
Traze ali ebiga, dobiju kitu , nisam ja njihov djak...

E tako mi zapadnjaci traze, ako je neko napravio previd, uputi dopis, i kad odgovore posalji cenu , oni dopisu 10% baksisa i to je to...

Da pojasnim nesto u vezi kapitalizma..
Moja majka udje u prodavnicu , ako je bez naocara oni je opleve obavezno , najmanje 200 300 dinara , i onda ona izbegava te prodavnice, kao neko ko se duri ,sto je bez veze i pokupila je verovatno od caleta...
Sa druge strane, moj burazer reaguje ali proverava odmah, a ako ne proveri odmah , onda mu bezobrazno uvale zvaku da je trebao odmah pre 10 sekundi da se pobuni i resio bi problem...

Ja sam bio i jedno i drugo i trece, ali vise nisam...
Sad sam lepo guzva na kasi , ja se pomerim, ali ako vidim nesto u ocima sto mi sumnjivo , a verujte mi , ne znam kako to mogu ali vidim tacno svakog kad nesto petlja i muti , samo ne znam sta...nekad ne saznam , ali obicno saznam...
I onda npr sinoc, vidim u pogledu nesto sa znakom pitanja, gleda prodavacica u mene da li cu da reagujem, ali nema potrebe, guzva je...pomericu se ja, pa cu cim se odmaknem da ne pravim guzvu proveriti i racun i stavke i kusur..pa cu mirno da dodjem i kazem da mi je ostala duzna 100 din, pa ce ona da vrati i svi sretni ili mirni...

Ja stvarno zivim u Srbiji i stvarno me svaki dan probaju zbog priglupe face ili lepe face ili ludacke face ili raspolozene face bar 5 puta pokusaju ili pokradu...znaci ja ne mogu da jurim lopove koji ukradu nesto dok nisam tu , spavam , ovo ono , samo ove sto to urade u novcu , i predamnom...

I toliko sam oguglao da nema ljutis, pa znamo i oni i ja da je skoro 100% ljudi u Srbiji lopovi , sto bi se ljutili ...

Tako i na zapadu verovatno...probaju politicku zavrzlamu pa kad vide da ces da reagujes ako nije hill billy onda pokriva svoju gresku..
I nasi to rade samo su nedokazani....grupa navijaca, demonstranti hoce sa obelezjima da svuda pokazuju identitet, ali to ne moze bas tako..

Ja samo mislim da su neobrazovani, nemaju oni pojma ko je ko na Balkanu niti ih briga. O USA čiji stanovnici i ne znaju šta je Balkan da i ne pričam...
Имали су заставу Србије на фотки, није случајно и није до образовања.

pa mislim, to velicanje sportskih uspeha, kakve to veze ima sa nasim standardom, boljim zivotom ?

У квалитет нашега живота улази и колико си се пута данас осмехнуо.

... jedan teniser, od kojeg covecanstvo nema apsolutno nikakvu korist, inkasira milione dolara...............

И покреће милионе на активност ...

- Тебе Битлси нису навели да купиш гитару ?
- Наши кошаркаши те нису навели да заиграш баскет испред зграде ?
- Гага Николић у Отписанима те није навео да пркосно помислиш "И ја бих овако ако нас неко нападне !" ?
- Аристотел те није навео да желиш да будеш мудар ?

Ништа од тога ?
Само те Кристијан навео да помислиш да је све отишло у пм ?

JER U OBA OVA SLUCAJA ,AKTERI IMAJU "ZADATAK" DA NEUTRALIZUJU LJUDSKE MASE, SKRECUCI IM PAZNJU SA GLOBALNIH AKTUELNIH DOGADJAJA.

Па нећемо к'о будале да размишљамо само о поплавама, пожарима, ратовима, епидемијама, зар не ?

Back