Ognjen Tadić za predsjednika Republike Srpske, za normalan život u Republici Srpskoj!

Mehmedalija Nemanja

Ističe se
Poruka
2.829
Тадић у програму ТВ "Happy" : Заштити РС и обезбиједити грађaнима нормалан живот
Објављено: 15. септембар 2014. године
ognjen tadic142013Кандидат Савeза за промјене за предсједника Републике Српске Огњен Тадић рекао је данас да је његов приоритет заштита Републике Српске, изградња њене економије и да има план за привредни раст, контролу јавног дуга и обезбеђења услова како би сви грађани имали исту шансу за нормалан живот.

Гостујући у емисији "Ћирилица", која се емитује понедељком у београдској телевизији "Happy", Тадић је рекао да је циљ превести Републику Српску из стања безнађа у стање наде и то сваког дана снажно градећи Републику Српску као слободну, демократску, правну, економски-одрживу и социјално-одговорну земљу.

Говорећи о стању у Републици Српској и о плановима за будућност, Тадић је рекао да је СДС и Савез за промјене потпуно спреман да оствари свој план, како би имали развијену економију, стабилне финансије, већу запосленост и сигурну будућност за све грађане, посебно младе.

"Желимо задовољан народ који вјерује у будућност Републике Српске јер Република Српска неће опстати уколико њена младост оде. Поражавајуће је да мноштво пензионера у Републици Српској живи од свега 170 КМ мјесечно, а посебно када се зна да је у ФБиХ већа пензија", казао је Тадић.

Говорећи о поређењу са противкандидатом Милорадом Додиком, Тадић је истакао да је Милорад Додик имао шансу да нешто направи, али да је изневјерио повјерење и да данас девет година након његове власти није остварено ни једно од његових обећања као што је самосталност Републике Српске, запошљавање и борба против корупције.

,,Републици Српској су потребе промјене одмах и ми желимо да градимо будућност за све и то је воља више од милион људи у Републици Српској. Избори су прилика да се то оствари на миран и демократски начин. Што се тиче нас, ми смо спремни, зрели и одлучни за промјене што сваком својом одлуком, поступком и ставом јасно показујемо.", поручио је Тадић.

На питање да ли је то што Република Српска постоји проблем за БиХ, њено окружење и међународну заједницу, Тадић је одговорио да постојање Републике Српске ја фактор стабилности на Балкану и Република Српска не треба да буде доживљена као било чији проблем.

"Обавеза нас који носимо промјене у Републици Српској је да начин на који садашња власт функционише престане бити узрок проблема за властите грађане. Истрајаћемо у заштити Републике Српске радом за бољи живот сваког човјека. То је окосница наше политике и план за који тражимо подршку народа" закључио је Тадић.

http://www.rtvbn.com/317538/SDS-poziva-RTRS-da-emituje-Cirilicu-i-sa-Ognjenom-Tadicem

Ma nek se bore za vlast, pa ko pobjedi.I opozicija ima legitimno pravo da se bori za vlast.Političe stranke se i osnivaju radi vlasti.

Da, neka narod bira pa kako mu bude. Ne znam nista o Tadicu ali sam veceras imao priliku da ga cujem i...deluje mi kao Vucic ili Ceda. Mislim, iz patika u politiku i to je sve sto umeju. Lepom pricom zamajavati ljude.

Da, neka narod bira pa kako mu bude. Ne znam nista o Tadicu ali sam veceras imao priliku da ga cujem i...deluje mi kao Vucic ili Ceda. Mislim, iz patika u politiku i to je sve sto umeju. Lepom pricom zamajavati ljude.

Делује ти као Вучић или Чеда зато што и јесте као Вучић или Чеда. Збогом Републици Српској ако такви буду бринули о њеним овлашћењима.

Mene podseca na Cedu, prodaje maglu i siri demagogiju, zapamtio fraze i prosipa narodu.Interesantno da u Srpskoj ovakav raspao i izdajnicki SDS ima bar 30% glasova,bas me interesuje koliko ce ovaca da glasa za tu pro-NATO balavurdiju.

Zaista se ne zna šta je veći apsurd.

Nekadašnji komunista Dodik se bori za interese RS, a istu odbacuje radikal Tadić. Mislim, sam Tadić nemojte misliti da je loš ili bilo šta negativno. Drugi ljudi se mnogo više pitaju od njega u cijelom Savezu za promjene, ali on je postavljen kao kandidat za predsjednika, da na njega padne sav teret u slučaju poraza. Nekada mi djeluje da on naivno vjeruje u sve što mu kažu njegovi nadređeni. U opozicionom bloku glavnu riječ vode Ivanić, Bosić i Čavić, ostali su ipak iza njih.

Mene podseca na Cedu, prodaje maglu i siri demagogiju, zapamtio fraze i prosipa narodu.Interesantno da u Srpskoj ovakav raspao i izdajnicki SDS ima bar 30% glasova,bas me interesuje koliko ce ovaca da glasa za tu pro-NATO balavurdiju.

Издајнички СДС? Ти бре ниси нормалан, ја мислио ти нормалан човек, а ти си Додиков идолопоклоник.

По чему те овај Тадић подсећа на Чеду, ајде мајке ти реци ми? Јел зато што се у рату борио за Републику Српску оружјем, док је Додик рецимо дезертирао? Јел оћеш ту причу да причамо? Јел Додик био заробљен од стране Хрвата или овај Тадић? Јел су Тадића или СДС на власт довели странци, или Додика када су сменили Поплшена и забранили свим Додиковим неистомишљеницима да се баве политиком? Ако ћемо већ да причамо ко ту подсећа на Чеду, па зар није Додик једини српски политичар из РС који је рекао да се у Сребреници десио геноцид над муслиманима, а то исто је рекао и Чеда Јовановић. Јел оћеш даље да ти причам о Додику? Јел да ти кажем да се Додик својевремено слизавао и са оном издајницом Биљаном Плавшић? Јел оћеш да те подсетим да се Додик слизавао са оним издајником Тадићем, Борисом?Па ко ту има више елемената да буде проглашен за издајника?

Дакле, није све тако црно-бело како би ви да представите, има и Додик својих мана, али нису ни сви који су против њега одмах аутоматски ,,издајници"? Поред СНС-а, ја не знам за гору издајничку странку од ДС-а, а Додик се са њом слизавао. Поред тога, Републику Српску су основали др. Радован Караџић, који је оснивач и председник СДС-а (коју ти, без имало стида и срама, узми само у обзир колико је чланова тог СДС-а погинуло у рату за Републику Српску, у време док је твој Додик рецимо подржавао Венсов-Овенов план који је био против интереса Републике Српске), а тог српског јунака Радована Караџића, у Хаг изручио управо Борис Тадић, побратим Милорада Додика. Свакако да СДС није оно што је била некада, али да ти за њу кажеш да је издајничка и НАТО-странкла, само зато јер је против Додика- то је срамота. Али, могао би, кад већ то говориш, да објасниш по чему је то она ,,издајничка" и ,,пто-НАТО" странка? А што се тиче Додика- подржавам и подржаваћу сваког ко се бори за РС, али нећу се никада сложити са пљувњем по неком или нечрму, само зато што другачије мисли о Додику или било коме другоме.

- - - - - - - - - -

Zaista se ne zna šta je veći apsurd.

Nekadašnji komunista Dodik se bori za interese RS, a istu odbacuje radikal Tadić. Mislim, sam Tadić nemojte misliti da je loš ili bilo šta negativno. Drugi ljudi se mnogo više pitaju od njega u cijelom Savezu za promjene, ali on je postavljen kao kandidat za predsjednika, da na njega padne sav teret u slučaju poraza. Nekada mi djeluje da on naivno vjeruje u sve što mu kažu njegovi nadređeni. U opozicionom bloku glavnu riječ vode Ivanić, Bosić i Čavić, ostali su ipak iza njih.

Ајде дајем ти репку, ако ми покажеш по чему то Тадић или СДС одбацују наводно Републику Српску?

- - - - - - - - - -

Gde je Tadic kod Putina? Zasto ih Rusi ne podrze ako su tako dobra, srpska stranka? Da nesto ne smrdi tu npr zakulisni dogovori sa zapadom? U pamet se Srbi, Dodik je u Moskvi vec 3 dana, nije Putin budala.

Ишао је и Вучић и Дачић код Путина, па шта то значи? Да Русија подржава Вучића или Дачића? Дај уозбиљи се бар мало...

- - - - - - - - - -

Добро, ајде конкретно кажи и ти у чему се огледа та деемагодије и по чему те он подсећа на Чеду?

А јел те подсећа на Чеду Додик можда који је изјавио да се у Сребреници десио геноцид над муслимани, а исто то је изјавио и Чеда?

Ognjen je jedina svjetla tacka danasnjeg SDS.
Steta sto on nije predsjednik stranke a ne mrtvi Bosic.

Не, ја сам баш гледао синоћ емисију, баш због тих оптужби на рачун СДС-а које се нижу сад у вријеме кампање. И стварно нисам уочио ништа што је он синоћ рекао, због чега би га прогласили ,,издајником" или ..НАТО-плаћеником". Ништа од тога нисам уочио.

Осим, што је рекао да је против Додика. А по чему је бивши дезертер Додик већи родољуб од борца у рату Тадића, то питам ове који га толико пљују.

И да ми наведу, конкретно, где виде ту ,,демагогију" у његовим речима? Ето, толико...

Иначе, да подсетим да је у прошлој Ћирилици, када је Додик био гост, он јасно и децидирано рекао ,,Сви ћемо бити у ЕУ", дакле, то само да подсетим ове који олако Додиковим неистомишљеницима лепе етикету ,,ЕУ или НАТО плаћеника"...

А могли би они да се подсете и како је (и уз чију помоћ) Додик дошао на власт у РС.

Не да бих пљувао Додика (понављам, свако ко се бори за РС, мене је добар), већ да бих оне који олако пљују и нападају, подсетио на неке чињенице.

Dule, iznio si nekoliko netačnih stvari za Dodika.

Ne branim ja njega, ali nije tačno da je dezerter. Ja to ne znam da je sigurno, ali je opšta priča kako se bavio u ratu švercom cigaretama, te da je bio i profiter. Ipak, nije dezerter, jer je dobio poziv da bude član skupštine R. Srpske BiH, tako da je on svoju funkciju imao u parlamentu bosanskih Srba i shodno tome nije ni trebao biti član VRS. Tadiću svaka čast i stvarno mu se ne može prigovoriti ništa zbog djelovanja u ratu, jer je kao novinar proveo pola godine u logoru u Hrvatskoj.

Da, kada sam rekao za Tadića i odbacivanje RS, nisam decidirano mislio na njega, već na njegovu stranku. To što se zove SDS ne mora ništa da znači, zar oni nisu sa PDP-om predali najviše nadležnosti na nivo BiH? I nije tu bitan Tadić, mislim da je on čak "žrtveno janje" u svemu tome, i konstantno se on suprostavlja SNSD-u jer mnogi drugi nemaju petlje da preuzmu odgovornost u slučaju poraza. Bosić je na sarajevskom FPN predstavljen kao probosanski političar i jasno je tamo rekao da RS ne može da bude nezavisna. Ovo i ne uzimam toliko kao relevantan podatak, ali predaja nadležnosti koja je vršena od strane Čavića, Bosića i Ivanića me brine dok su oni bili na vlasti. Gubljenjem funkcija obesmišljava se RS, to je ključno. Mislim da ni Bošnjaci ne maštaju o nekom momentalnom ukidanju RS, već da im je cilj postepenim slabljenjem istu dovesti na nivo "mrtvog slova". Ja prvi nisam nacionalista, i vjerujem da BiH može postojati kao kompromis dokle god Srbi u BiH imaju RS i njenu jaku autonomiju, koja je po ustavu jača od postojeće, jer je upravo oslabljena gubljenjem funkcija, ali centralizacija BiH vodi ka majorizaciji Srba od strane Bošnjaka i srpskih mjesta stavljanjem u drugi red. Zbog toga, RS ne smije gubiti svoje nadležnosti jer će Bosna time postajati Bošnjakistan.

Dodiku je izvučeno iz konteksta "genocid"... On je to kod Senada na FACE TV rekao u intervjuu u jednoj rečenici, ali je i sam kasnije obrazložio da je mislio na međunarodnu presudu. Uostalom, Dragan Čavić kao predsjednik RS i SDS je 2004.godine mislim čak i potpisao da su Srbi u Srebrenici ubili preko 7000 Bošnjaka. Ja pozdravljam to što je on osudio zločine u Srebrenici i izinio se za njih, time pokazuje određenu veličinu, ali ako je stavio potpis na 7000+ žrtava, to mi nije nimalo drago. To je upravo cifra koju su Bošnjaci plasirali, i ne možemo tvrditi da je tačna, i to može služiti nekima kao argument za uništavanje RS.

I pošto si mene pitao direktno za Tadića, kažem on po meni nije klasični sadašnji "es-de-es-ovac" iz vrha, ali ostali, mislim na Bosića i Ivanića, imali su svoje vrijeme, dosta su izgubili, Zapad ih trenutno podržava nakon sastanka u Berlinu, i po meni niti jedan nema harizmu niti bilo šta da ga čini nekim liderom. Nadam se da griješim ukoliko oni dođu na vlast, ali vidjećemo.

Dodik je jos 90tih sredinom imao firmu sa preko 100 radnika tako da njegovo bogatstvo n ije iz politike vec iz biznisa.
Pa imao , a sredinom devedesetih je jedini biznis koji je tamo fukncionisao bio šverc akcizne robe , nafte i oružija sa suprotnim zaraćenim stranama , tako da je Dodick stvarno prvi kapital stekao kao ratni profiter , dok su neki ratovali i ginuli ,neki su se obogatili .

Иначе, евоп како се Додик и његов СНСД односе према онима који су створили својом борбом Републику Српску- према борцима ВРС:

Načelnik Dervente (SNSD) borcima: Što vas ustaše ne pobiše
http://www.rtvbn.com/317630/Nacelnik-Dervente-(SNSD)-borcima-Sto-vas-ustase-ne-pobise

Баш ме занима како ће ови ,,велики Срби" који подржавају Додика, то да прокоментаришу. А ја ћу поновити: не пљујем ја сад Додика само или СНСД, већ хоћу да кажем да свуда има издајника и олоша, и да је баш зато правити од некога идол, а све клоји не смисле попут њега ертикетирати, вређати или проглашавати ,,издајником". Е па, ако мене питате, понашање овог начелника Дервенте из Додиковог СНСД-а је равно понашању Чеде Јовановића, а можда је и горе од тога.

Back