Огласили се Руси, немају намеру да предају НИС Вучићу! "Настављамо"!

Cudan odgovor dobih.
Nema veze.Odoh da igram igrice.

Ja se slažem sa tvojom poentom da nam je mnogo toga oteto i kupljeno za siću (ucene, pritisak, korupcija) ali sve mi to možemo i da prežalimo, problem je što bez naftne industrije država ne funkcioniše i moramo naći neko rešenje.

Imamo i lokalne male srpske pumpe

kod mene nema OMVa

Sve ovo pada u vodu za 7 dana cim Tramp preuzme vlast

Kada svratiš sledeći put pitaj ih gde kupuju gorivo koje tebi prodaju

Posle dođi da nam kažeš ovde, samo nemoj da se iznenadiš

Što se Trampa tiče, nemoj mnogo da se nadaš, da se ne razočaraš

Pravilno.

SNS je mislio da se iz Ruske Mafije izlazi pritiskom na vrata "Guraj."

A zapravo 🪟
Zna se šta Vučiću sledi za izdaju Rusa i ako pokuša da otme NIS.
Već su mu Ruski agenti došli u kuću i obukli ga u ovo i slikali ga. Stavili do znanja da ne može da se sakrije.
turko-daudov.jpg

1668610853-Vucic-Kadirov-Ceceni-LGBT-Deca.jpg

A ako pokuša da otme NIS dolazi mu Wagner, a oni se ne bave fotografijom.

FPxu-J2WQAMah3s.jpg399723723_1800893367044781_4449474000215033011_n.jpg421975074_275681378875710_5463045219234266067_n.jpg677z381-2-Untitled-1-664e29732ea56.jpg308673009_184404374123089_3452750315467529364_n.jpg421975074_275681378875710_5463045219234266067_n.jpg677z381-2-Untitled-1-664e29732ea56.jpg1668610853-Vucic-Kadirov-Ceceni-LGBT-Deca.jpgturko-daudov.jpg1000014481.jpg

Mislim bre u kontekstu ovog rata, već smo imali Sberbank Srbija koji je morao da ode.

Da li smo mi jedina naftna firma koja egzistira s ruskim vlasništvom

Pa šta misliš, normalno da smo jedini

Mi smo u potpunom okruženju NATO zemalja, ne znam šta tu nekome nije jasno

Geografija je neumoljiva, da imam 10 km kopnene granice sa Rusijom pa bi možda mogle te rusofilske fantazmogorije da budu za nijansu bliže realnosti, ovako zaista je suludo šta čitamo i slušamo od ljudi koji su izgubili mapu Evrope

Pa šta misliš, normalno da smo jedini

Mi smo u potpunom okruženju NATO zemalja, ne znam šta tu nekome nije jasno

Geografija je neumoljiva, da imam 10 km kopnene granice sa Rusijom pa bi možda mogle te rusofilske fantazmogorije da budu za nijansu bliže realnosti, ovako zaista je suludo šta čitamo i slušamo od ljudi koji su izgubili mapu Evrope
Šta će ti granica sa nekim, kad Rusija ima Orešnike i ima nuklearno oružije ?
U Kaljingrad redovno stiže nafta i sva roba preko vozova cisterni i kamionima preko teritorije Poljske i Litvanije koje ne smeju da pisnu.

20241123_191838.jpg
who-invented-the-atomic-bomb_2.jpgraketa-oreshnik-670x447.jpg
7LUVWSQZQ5HM5APYPMKMNLWRPI.jpg

Šta će ti granica sa nekim, kad Rusija ima Orešnike i ima nuklearno oružije ?
U Kaljingrad redovno stiže nafta i sva roba preko vozova cisterni i kamionima preko teritorije Poljske i Litvanije koje ne smeju da pisnu.

Ništa, onda će Rusija Orešnicima da nam isporučuje naftu

Evo klasičnog primera bolesne rusofilske deluzije, uz svu apstrakciju i ignorisanje činjenice da je Kaljingrad sastavni deo Rusije

Ništa, onda će Rusija Orešnicima da nam isporučuje naftu

Evo klasičnog primera bolesne rusofilske deluzije, uz svu apstrakciju i ignorisanje činjenice da je Kaljingrad sastavni deo Rusije

moze barzama preko Dunava

Dunav je medjunarodna plovna reka

Ne sumnjam da bi nam slali jake i moćne moralne poruke, dok bi nas narod grcao u problemima i stezao kaiš, dok bi ponovo osetili ukus sankcija i bedu.

Spremni su oni na to, iz velike ljubavi prema nama, a mi se ponašamo kao da smo Belorusija i da smo na granici sa Rusima, a ne da smo okruženi Eu I Nato zemljama...
Pa naravano, tako i treba.

Sve drugo bi bilo "skidanje gaca".
Niko nas ništa ne pita. Gazda je rekao svoje, na kolonijalnom upravniku je da izvrši naredbu. Jer je gazda kolonije Srbije u Vašingtonu, ne u Moskvi.
Nista nas ne pita, ali nismo duzni ni da se povinujemo.

Evo suzicu sam pustio na ovo "otimanje firme narodu Rusije"
Zaista pošteno su je platitili, bez ucena i pritisaka i nije bilo nikakvih dodatnih obećanje - ludom radovanje zvanih Južni tok

Ti mora da si zaista operisan od realnosti ako misliš da država može da opstane bez nafte i gasa.

Uzgred, meni je jako drago što rusofili operisani od realnosti, poput tebe, ne shvataju da je ovo zaista potez posle koga nema vrdanja i da su spremni da optuže AV za izdaju "majčice Rusije". Slobodno se ljutite na Vučića, on je kriv, on će da otme jadnoj Rusiji NIS i da ga nacionalazije
I ti me čudiš prijatelju kada ne prepoznaješ pisaniju Dzeg.Zeza te stara šoumenka Krstarice. :lol:
Nego vezano za temu o ovome se pričalo pre 2 godine, ideja je da se Rusi izbace iz vlasništva i to će biti završeno brzo i efikasno bez posledica za Srbiju ako bude teklo kako je zamišljeno.Vrlo moguće da je i Vučić upetljan u ovu igranku, ima raznih načina da se sve brzo završi, mogu čak i Madjari da ulete u većinski paket, spominju se i Grci ali ako ulete Amerikanci onda je sve jasno.Putin to zna i nisam siguran kako će reagovati.Moraju Rusi prodati a šta ako kažu njet?Po pitanju Vučića lako bi Rusi ali je ovdje u igri i Srbija te običan narod, industrija koja dosta zavisi od nafte pa je moguće da će na kraju popustiti ili ponuditi drugi kapital prikriven ruskim.Ali tu čuči problem jer je Alek vrlo vjerovatno obećao drugi scenario.Sve zavisi šta je Vučić i kome obećao a da ima pakt sa djavolom odavno je poznato.Ako je Vučić u ovoj priči čist iće u pravcu vraćanja većinskog paketa Srbiji pa makar i kreditima.Ako krene vrdati oko vlasništva upetljan je u ovu priču...

Moze i vozovima cisternama iz Crne Gore.
Garantujem da kod nas Crnogoraca niko nikad neće smeti da Srbiji uvede sankcije. Jednostavno taj nebi dočekao sutrašnji dan.

Pogledajte prilog 1670708
I koliko bi onda plaćao?

Malo ti je sto je 200 din dizel?

Hoćeš da plaćamo litru kao Amer galon(3,8l)...

Koliko je ruskih barži sa naftom stiglo Dunavom od početka rata

Sačekaćemo da prebrojiš pa nam javi

Kako to da svaka roba stiize iz Rusije u Kalinjingrad koji je enklava okruzena kompletno NATO paktom?

Kako objasnjavas da NATO pusta svu tu robu tamo da udje? I to vozovima i morem.

Navedi mi slovo zakona na osnovu koga se može to realizovati ...Srbija mora da, naravno, nastavi da posluje na dosadašnji način sa NIS - GASPROM, jer ukoliko posluša Amere i podlegne njihovoj uceni u tom slučaju svi investitori, naročito Kinezi, Indijsci, Turci i Arapi će se razbežati. Ko je normalan da investira u državu koja nema suverenitet i ne poštuje svoje zakone ...
Slovo zakona: Dva kamiončeta žandarmerije i dva administrativna radnika zavrsavaju posao do podne. A ruskom osoblju placene autobuske karte to horgoša. I? koje može rus onda da uradi?

Vulin briljira.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...trazi-od-srbije-da-postane-neprijatelj-rusiji
Недеља, 12.01.2025. у 20:48

Вулин: О'Брајан тражи од Србије да постане непријатељ Русији​

677z381_267049.jpg

(Принтскрин)
Потпредседник Владе Србије Александар Вулин рекао је да помоћник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џејмс О'Брајан не тражи од Србије да буде пријатељ Сједињених Држава, већ да постане непријатељ Русије.
Он је навео да се не уводе санкције НИС-у да би се променио однос снага у Украјини, већ да би се Србија завадила са Русијом и да би се тако српска привреда ослабила и изгубила повлашћен статус и на тржишту Русије и у снабдевању гасом.
- Не уцењујете ви нас да отмемо имовину Русије зато што ће то уништити руску државу већ зато што хоћете да се заувек обрукамо и изгубимо и част и поверење сваког ко би дошао да уложи у Србију - истакао је Вулин.
Он је навео да му је жао што О'Брајан није имао времена да обиђе споменик побијеној српској деци у НАТО агресији, јер да јесте можда би се мање поносио својом улогом у Рамбујеу, саопштено је из Кабинета потпредседника Владе Србије.
О'Брајен је данас, говорећи о санкцијама НИС-у, навео да су то санкције против Русије и да је њихов "циљ да мање новца стиже у Русију јер ће га они потрошити на убијање жена, деце и цивила у Украјини".

I ti me čudiš prijatelju kada ne prepoznaješ pisaniju Dzeg.Zeza te stara šoumenka Krstarice. :lol:
Nego vezano za temu o ovome se pričalo pre 2 godine, ideja je da se Rusi izbace iz vlasništva i to će biti završeno brzo i efikasno bez posledica za Srbiju ako bude teklo kako je zamišljeno.Vrlo moguće da je i Vučić upetljan u ovu igranku, ima raznih načina da se sve brzo završi, mogu čak i Madjari da ulete u većinski paket, spominju se i Grci ali ako ulete Amerikanci onda je sve jasno.Putin to zna i nisam siguran kako će reagovati.Moraju Rusi prodati a šta ako kažu njet?Po pitanju Vučića lako bi Rusi ali je ovdje u igri i Srbija te običan narod, industrija koja dosta zavisi od nafte pa je moguće da će na kraju popustiti ili ponuditi drugi kapital prikriven ruskim.Ali tu čuči problem jer je Alek vrlo vjerovatno obećao drugi scenario.Sve zavisi šta je Vučić i kome obećao a da ima pakt sa djavolom odavno je poznato.Ako je Vučić u ovoj priči čist iće u pravcu vraćanja većinskog paketa Srbiji pa makar i kreditima.Ako krene vrdati oko vlasništva upetljan je u ovu priču...

Sve se slažem osim ovog detalja
Prodaja više nije opcija, ponavljam bankarske sankcije su problem.

Ne postoji legalan način da se Rusima plati za njihov deo, uostalom to bi bilo potpuno suprotno smislu sankcija.
Zamisli neko, bilo ko, kešne sada Rusima neku milijardu za udeo u NIS-u, koje oni mogu odmah da proeusmere za rat u Ukrajini
Dakle niko ne može i ne sme da plati Rusima ni cent za NIS

Nema plaćanja, opcije su nacionalizacija ili puštanje niz vodu da propadne

Kako to da svaka roba stiize iz Rusije u Kalinjingrad koji je enklava okruzena kompletno NATO paktom?

Kako objasnjavas da NATO pusta svu tu robu tamo da udje? I to vozovima i morem.

Ti izgleda ne praviš razliku između ruske teritorije i drugih zemalja
Zanimljivo ali i vrlo budalasto

Nego, prebroja li ti te barže na Dunavu ili još brojiš

Rusofili prosto ''briljiraju'' na temi.

z:D

Neprijatno sam iznenađen količinom gluposti koju su izvalili za kratko vreme

Zaista sam očekivao malo realnosti i shvatanja situacije.

Ostaje još nada u Trampa ...
mada ja unapred upozoravam da će Tramp sigurno pokušati da završi rat i to svakako neće biti pod ukrajinskim ali ni pod svim ruskim uslovima

Back